افشین علا: در ۱۰ سالگی با انقلاب دوباره متولد شدم!+ ویدیو

"من در ۱۰سالگی، با انقلاب، احساس تولد دوباره کردم. قبلش، کودکی مرفهی داشتم در شمال."

به گزارش رصد روز، حرف‌های جنجالی افشین علا در گفت‌وگو با محمدرضا یزدانپرست:

 

من در ۱۰سالگی، با انقلاب، احساس تولد دوباره کردم. قبلش، کودکی مرفهی داشتم در شمال. اکثر خانواده ما طرفدار شاه و سلطنت بودند و مخالف انقلاب. قبل از ۱۰سالگی، من با بزرگ‌ترها کافه و کازینو می‌رفتم.

امام را اولین بار، ۱۲بهمن در هواپیما دیدم. قبلش شناختی نداشتم جز حرف‌های اطرافیانم که می‌گفتند شاه می‌خواهد برود و بدبخت شدیم و آخوندها بیایند، بیچاره می‌شویم و…

مادرم موافق من نبود اما تشویقم کرد درباره امام، مقاله بنویسم. ۲سال بعد در ۱۲سالگی، به دیدار خصوصی امام رفتم.

افشین علا (زادهٔ ۴ فروردین ۱۳۴۸ در شهرستان نور) شاعر و نویسنده ایرانی است.

زندگی
افشین علا در چهارم فروردین ۱۳۴۸ در شهرستان نور متولد شد. او از کودکی شعر می‌سرود و اولین مشوق او پرویندخت ملک محمدی نوری؛ مادرش بود که شغل آموزگاری داشت و طبع شعر و صدایی خوش داشت. در نوجوانی تحت تأثیر محمود کیانوش، شعر کودک و نوجوان را به عنوان حیطهٔ اصلی کار خود برگزید و بعدها با آشنایی با چهره‌هایی چون قیصر امین پور و بیوک ملکی به فعالیت حرفه‌ای در این زمینه پرداخت. اکثر تالیفات او در زمینه شعر خردسال، کودک و نوجوان است.

وی دیپلم فرهنگ و ادب را در سال ۱۳۶۶ در زادگاهش کسب کرد و در همین سال وارد دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد. هم‌زمان با تحصیل با مجلاتِ کیهان بچه‌ها و سروش نوجوان همکاری می‌کرد. بعد از تحصیل نیز، ادبیات کودک و کار در مطبوعات را برگزید. در راه‌اندازیِ روزنامه آفتابگردان (اولین روزنامه کودکان ایران) با فریدون عموزاده خلیلی شرکت فعال داشت. او تا سال ۱۳۹۴ عضو هیئت مدیره انجمن شاعران ایران بود. وی در قالب‌های نیمایی و به ویژه غزل نیز تجربه‌های فراوانی دارد، سیمین بهبهانی در یادداشتی او را با شهریار مقایسه کرده‌است.او از سال ۱۳۶۶ تا کنون در عرصهٔ ادبیات و مطبوعات فعال بوده و در سال‌های پس از انتخابات ۱۳۸۸ فعالیت‌های سیاسی را نیز آغاز کرده‌است. وی در سال ۱۳۹۲ جزو فهرست اصلاح طلبان در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران بود و هم‌اکنون عضو علی‌البدل این شورا می‌باشد.

او در دوره وزارت علی جنتی(۱۳۹۵–۱۳۹۲) از اعضای هیئت نظارت و سانسور پیش از چاپ کتب کودک و نوجوان بوده‌است.
همچنین در سال ۱۳۹۴ جزو لیست امید در انتخابات مجلس حوزه تهران بود؛ و به عنوان کاندیدای مشترک اصلاح طلبان و اعتدالیون ثبت نام کرده بود که در نهایت به دلیل «عدم التزام عملی به اسلام و ولایت فقیه» رد صلاحیت شد.

وی در دی ۱۳۹۴ نامه ای تحت عنوان: «اصحاب فرهنگ و هنر دغدغه سلامت میرحسین و همسر فرهیخته‌اش را دارند» به وزیر بهداشت نوشت و از او خواست تا پیگیر وضعیت سلامتی میرحسین موسوی باشد.

او خود را شاعری سیاسی و اجتماعی می‌داند.

تیتراژ پایانی سریال نوروزی «شش قهرمان و نصفی» با شعر «افشین علاء»، صدای «ابوالحسن خوشرو» و موسیقی «محمدمهدی گورنگی» در فروردین ۱۳۹۸ از شبکه تهران پخش شد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار