سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیسجمهوری، پس از بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه گفت: تاکنون اقدامات خوبی توسط فولاد مبارکه در حوزه مسئولیت اجتماعی انجام شده است؛ اما در مقایسه با افق مطلوب نیاز به رویکردی متفاوت داریم. صنعت باید بهگونهای با جامعه پیوند بخورد که بهعنوان چراغ هدایتگر جامعه شناخته شود و مورد حمایت مردم قرار گیرد. امیدوارم فولاد مبارکه بهویژه در دوره جدید مدیریتی بتواند در این زمینه نیز پیشتاز باشد و الگویی برای دیگر صنایع کشور شود.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور در بازدید از غرفه فولاد مبارکه: نمایشگاه تجارب مسئولیتهای اجتماعی نشانهای از جنبش اجتماعی جوانان در ایران است
علی منتظری، رئیس جهاد دانشگاهی کشور نیز در بازدید غرفه گروه فولاد مبارکه در نخستین نمایشگاه تجارب مسئولیتهای اجتماعی در ایران بر تأثیر مثبت حضور جوانان در این رویداد و نقش آن در توسعه عدالت اجتماعی تأکید کرد و از ضرورت افزایش خودآگاهی و مسئولیتپذیری اجتماعی در جامعه سخن گفت.
رئیس انجمن جامعهشناسی کشور در بازدید از غرفه فولاد مبارکه: فولاد مبارکه بین صنایع کشور بیشتر به حوزه مسئولیت اجتماعی نزدیک شده است
سعید معیدفر، رئیس انجمن جامعهشناسی کشور، در حاشیه بازدید غرفه گروه فولاد مبارکه در نخستین نمایشگاه تجارب مسئولیتهای اجتماعی در ایران گفت: فولاد مبارکه در بین صنایع کشور بیشتر به حوزه مسئولیت اجتماعی در صنعت نزدیک شده است. مشکلات فراوانی در جامعه وجود دارد و برای مقابله با آنها، لازم است که هر شرکت یا بنگاه اقتصادی با مطالعات تخصصی و زمینهیابی دقیق وارد حوزه مسئولیت اجتماعی شود.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران: نقش کلیدی مسئولیت اجتماعی در توسعه پایدار کشور
بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، در پنل صنعت، معدن و مسئولیت اجتماعی، بر نقش کلیدی مسئولیتهای اجتماعی در توسعه پایدار کشور تأکید کرد و خواستار تغییر نگرش عمومی و حمایت از فعالیتهای اقتصادی مسئولانه شد و گفت: باید اینجا تأکید کنم که کمتر از ۲ درصد از آب کشور توسط صنایع مصرف میشود و ۹۲ این آب در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: مسئولیتهای اجتماعی باید در راستای توسعه اقتصادی و محیطزیستی کشور ایران مورد توجه قرار گیرد.
وی تأکید کرد: ساخت مدارس، جادهها و پروژههای عمرانی وظیفه دولت است؛ اما بنگاههای اقتصادی باید بهگونهای عمل کنند که علاوه بر سودآوری، به بهبود محیطزیست، کاهش آلایندگی، حفظ منابع طبیعی و ایجاد اشتغال در منطقه کمک کنند.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع مدنی اتاق بازرگانی ایران به نمونههایی از اقدامات انجامشده در حوزه معدن و صنعت اشاره کرد و گفت: با آموزش و توانمندسازی دانشآموختگان دانشگاهی در مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان، پروژههایی با هزینههای بسیار کمتر نسبت به نمونههای خارجی اجرا شده است. بهعنوان مثال، تجهیزات و قطعاتی که در خارج از کشور به قیمت میلیونها دلار خریداری میشد، با هزینههای کمتر و با مهارت نیروهای داخلی ساخته شدهاند که این امر باعث صرفهجویی در هزینهها و افزایش طول عمر تجهیزات شده است.
وی همچنین بر اهمیت برقراری ارتباط با دانش روز دنیا تأکید کرد و افزود: با بهرهگیری از فناوریهای نوین، میتوان راندمان تولید را افزایش و هدررفت منابع را کاهش داد. بهعنوان نمونه، برش سنگهای تزئینی با دستگاههای پیشرفته هم محیطزیست را حفظ میکند و هم راندمان تولید را تا ۳۵ درصد افزایش میدهد.
شکوری بر ضرورت تغییر نگرش عمومی و مسئولین درخصوص مسئولیتهای اجتماعی تأکید کرد و وخواستار حمایت بیشتر از فعالیتهای اقتصادی مسئولانه شد تا منافع اقتصادی و زیستمحیطی کشور همزمان تأمین گردد.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران از اهمیت برگزاری سمینارها و تبادل دانش و تجربه برای ارتقای سطح فعالیتهای اقتصادی و حفاظت از محیطزیست صحبت کرد و ابراز امیدواری کرد که این اقدامات منجر به آیندهای بهتر برای ایران شود.
شکوری همچنین به مصرف کمتر از ۲ درصد آب کشور در بخش صنعت و معدن و مصرف ۹۲ درصد از آب کشور در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: بخش عمدهای از این آب هدر میرود و بهرهبرداری صحیح از آن صورت نمیگیرد. اگر این آب بهدرستی و بهینه مصرف شود، میتواند ارزشافزوده بسیار زیادی ایجاد کند.
شکوری بر اهمیت اصلاح روشهای آبیاری و تغییر نگرشهای فرهنگی و مدیریتی تأکید دارد تا بتوان از منابع آب به شکل بهینهتری بهرهبرداری کرد و توسعه اقتصادی پایدار ایجاد نمود.