خواف در مسیر تبدیل به هاب معدنی و انرژی شرق؛ وعده‌ها، پروژه‌ها و چالش‌های زیرساختی

نماینده خواف از کلید خوردن پروژه‌های بزرگ معدنی، انرژی بادی و حمل‌ونقل در شرق کشور خبر داد؛ اما تحقق آن‌ها همچنان در گرو زیرساخت‌هایی است که دولت در تأمین آن عقب مانده است.

به گزارش اختصاصی رصد روز، منطقه معدنی خواف بار دیگر به صدر اخبار بازگشت؛ جایی که نماینده این شهرستان در جریان نمایشگاه اینوکس و فاینکس مشهد، از پروژه‌های کلانی در حوزه فولاد، انرژی بادی، توسعه حمل‌ونقل و همکاری‌های فرامرزی با افغانستان پرده برداشت.

امیر توکلی‌رودی با اشاره به جایگاه راهبردی خواف در تأمین سنگ‌آهن کشور، از راه‌اندازی یک هلدینگ بزرگ معدنی با محوریت فولاد سنگان خبر داد؛ پروژه‌ای که به گفته او با مشارکت فولاد مبارکه و هدف‌گذاری توسعه شرق کشور شکل گرفته است.

اما این تنها وعده نبود؛ از دوخطه شدن ریل سنگان–بافق با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومانی تا چهاربانده شدن جاده خواف–تربت، همه در فهرست پروژه‌هایی هستند که قرار است چرخ توسعه را در منطقه به گردش درآورند. پروژه انتقال آب از دریای عمان و راه‌اندازی تونل ۲۰ هزار مگاواتی انرژی بادی نیز در همین راستا مطرح شده‌اند.

با این حال، آن‌چه بیش از وعده‌ها به چشم آمد، تأکید توکلی‌رودی بر ضعف دولت در تأمین زیرساخت‌های حیاتی نظیر آب، برق و گاز بود؛ چالشی که به گفته او، روند تکمیل زنجیره تولید فولاد در خواف را کند کرده و بار آن بر دوش بخش خصوصی افتاده است.

او همچنین از مذاکرات فشرده با مقامات افغانستان برای ایجاد منطقه اقتصادی مشترک و واگذاری شهرک سوخت به تجار افغانستانی خبر داد. توکلی‌رودی انتقال فناوری و دانش فنی به معادن افغانستان را عاملی مؤثر برای تقویت زنجیره تولید فولاد ایران دانست.

نماینده خواف در پایان، فولاد سنگان را یکی از شرکت‌های موفق در تعامل با دانش‌بنیان‌ها معرفی کرد و گفت: راه‌اندازی مگامدول تولید کنسانتره با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن، نمونه‌ای از دستاوردهای فناورانه این مجموعه است که باید الگوبرداری شود.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار