سینما در هفته‌ای که گذشت چگونه بود؟

در هفته گذشته پس از جنجال‌ها حول موسسه سینماشهر، موسسه «بهمن سبز» نیز در جوابیه‌ای به تعداد سرورهای خریداری شده اعتراض کرد، همچنین جشن منتقدان بدون توجه به سینمای کوتاه و مستند فراخوان داد.

به گزارش رصد روز، «سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند.

از آغاز سال ۱۴۰۴، سینمای ایران در حال و هوای اکران نوروزی بود و تنور نسبتا گرمی در اکران نوروزی را نیز شاهد بودیم که شاید این موضوع را می‌توان به اکران چند فیلم از میان فیلم‌های جشنواره فیلم فجر نسبت داد. ضمن اینکه هنوز فیلم «موسی کلیم الله (ع)» تبلیغات گسترده‌ای در تلویزیون و سطح شهر دارد و امکان نمایش این فیلم در شهرهای بدون سینما نیز فراهم شده است و همین مساله، مردم عادی را به سمت سینماها می‌کشاند. فیلم سینمایی «پیشمرگ» و «رها» ۲ فیلم دیگری بودند که در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند؛ «پیشمرگ» که سیمرغ مردمی جشنواره را از آن خود کرده بود، شاید آن طور که باید و شاید، مخاطبانی نداشت اما فیلم «رها» که ساخته یک فیلم اولی بود، توانست اکران خوبی را پشت سر بگذارد. ضمن اینکه فیلم سینمایی «صیاد» به مناسبت روز ارتش و شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی، نیز به اکران رسید. انیمیشن «رویا شهر» نیز دیگر فیلمی بود که به چرخه اکران اضافه شد.

در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش‌روی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.

اعتلای فرهنگ و هنر و اقتدار صنوف

در هفته‌ای که گذشت، سیدعباس صالحی در دیدار عیدانه با اعضای شورای‌عالی خانه‌هنرمندان ایران، با تعدادی از هنرمندان تجسمی، تئاتر و سینما دیدار و گفتگو کرد. مدیران و برخی اعضای خانه تئاتر و سینما نیز در این جلسه حضور داشتند و سخنان خود را ایراد کردند.

صالحی در این جلسه، اعتلای فرهنگ و هنر را به اقتدار صنوف وابسته دانست و گفت: ادله مختلفی وجود دارد که صنوف مستحکم، مقتدر و اصیل برای هنر، فرهنگ و نیز نظام حکمرانی در کشور مفیدتر هستند. اگر بتوانیم مسیری را که در مورد صنوف و انجمن‌ها آغاز کرده بودیم، ادامه دهیم اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

هفته هنر انقلاب و اعلام ۵ نامزد نهایی چهره سال هنر انقلاب

پس از افتتاح یازدهمین هفته هنر انقلاب در جوار مزار شهید سیدمرتضی آوینی، اواسط هفته گذشته بود که هیئت انتخاب نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند که متشکل از مرتضی سرهنگی: نویسنده و چهره سال ۱۳۹۳ هنر انقلاب اسلامی، احمدرضا درویش: کارگردان سینما، سیدمسعود شجاعی طباطبایی: کاریکاتوریست و چهره سال ۱۳۹۵ هنر انقلاب اسلامی، حمید حسام: نویسنده و چهره سال ۱۳۹۶ هنر انقلاب اسلامی، محسن مومنی شریف: نویسنده و رئیس سابق حوزه هنری انقلاب اسلامی و مسعود نجابتی: گرافیست و چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی هستند.

این هیئت در گام نخست ۱۵ هنرمند و در نهایت، ۵ نفر از هنرمندان را به عنوان نامزدهای نهایی چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب معرفی کرد که اسامی آنها نیز عبارت است از گلستان جعفریان نویسنده، محمد حمزه‌زاده نویسنده، محمدرضا دوست‌محمدی گرافیست، محمد رسولی شاعر و کارن همایونفر آهنگساز.

در نهایت با نظرسنجی از نخبگان و خبرگان هنر انقلاب اسلامی، چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب از میان نامزدهای نهایی انتخاب و در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی می‌شود.

مدیرعامل جدید بنیاد سینمایی فارابی منصوب شد

طی حکمی از سوی رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، حامد جعفری به عنوان مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی منصوب شد. حامد جعفری تهیه‌کننده سینما و انیمیشن متولد سال ۱۳۶۴، دانش‌آموخته مدیریت ارشد کسب و کار در صنایع فرهنگی و رشته اقتصاد است. جعفری فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۸۷ با تهیه‌کنندگی انیمیشن، در سینما آغاز و از سال ۱۳۹۱ تاکنون عضو صنف تهیه‌کنندگان سینمای ایران و خانه سینما است. او تهیه‌کنندگی پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین انیمیشن‌های تاریخ سینمای ایران یعنی «شاهزاده روم»، «فیلشاه» و «بچه زرنگ» را بر عهده داشته است. جعفری تاکنون در چندین دوره عضو هیئت داوران جشنواره‌های مختلفی نظیر جشن خانه سینما، جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودک و نوجوان، جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، جشنواره بین‌المللی انیمیشن تهران و … بوده است.

در مراسم معارفه که یکشنبه ۲۴ فروردین برگزار شد، حامد جعفری طی سخنان کوتاه خود بر تعالی و تحول بنیاد سینمایی فارابی حول سه محور مهم و اصلی تاکید کرد. مدیرعامل بنیاد فارابی، توجه ویژه به فناوری‌های نوین، اهمیت دادن به روش‌های نوین تامین مالی در جهت گسترده‌تر شدن دایره تولیدات سینمایی و تمرکز بر حوزه بین‌المللی از منظر بازاریابی و تولیدات مشترک را به عنوان اصلی‌ترین محورهایی که باید در دستور کار ویژه بنیاد قرار گیرد، معرفی کرد.

ادامه ماجرای سینماشهر و این بار تکذیبیه‌ای از سوی بهمن سبز!

طی هفته‌های گذشته، پس از اینکه روابط عمومی مؤسسه سینماشهر خبری برای رسانه‌ها ارسال کرد که گزارشی از دیدار حبیب ایل‌بیگی مدیرعامل مؤسسه سینما شهر با هیئت‌مدیره اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران بود.

در این گزارش نسبت به اظهارات هیئت مدیره اتحادیه به عملکرد مدیریت قبلی موسسه مباحثی مطرح و مطالبی درباره بروز یکسری تخلف در خرید تجهیزات فنی سینما درج شده بود، که حواشی را به وجود آورد. این موضوع واکنش شدید مدیرعامل سابق موسسه را در پی داشت.

یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران در این جلسه ادعای تخلفاتی را در دوره مدیریت پیشین موسسه سینماشهر عنوان کرد که در ادامه با پاسخ هاشم میرزاخانی مدیرعامل پیشین موسسه سینماشهر مواجه شد.

میرزاخانی در یک گفتگو به تعداد سرورهایی که توسط موسسه سینماشهر و موسسه فرهنگی تبلیغاتی «بهمن سبز» خریداری شده نیز اشاره کرده بود. اما موسسه فرهنگی تبلیغاتی «بهمن سبز» طی جوابیه‌ای که در یکی از رسانه‌ها منتشر شد، تعداد ذکر شده سرورهایی را که تحت عنوان «خلیج» توسط این موسسه خریداری شده است، نادرست عنوان کرد.

در این جوابیه آمده است:

«هاشم میرزاخانی مدیرعامل اسبق موسسه سینماشهر با ارائه مثالی درباره تامین و خرید تجهیزات فنی در سینما مدعی شده است که در سال ۱۴۰۰ به تعداد ۵۰ دستگاه سرور سینمایی با عنوان «خلیج» توسط موسسه «بهمن سبز» خریداری و در سالن‌های مختلف شهرها نصب و راه اندازی شدند، بر اساس اطلاعات ثبت شده که در اختیار موسسه فرهنگی تبلیغاتی «بهمن سبز» قرار دارد، ادعای خرید و تجهیز این تعداد دستگاه صحت ندارد.

خبر صحیح این است که در فاصله سال‌های ۱۴۰۱ تا اواخر فروردین ۱۴۰۲ به تعداد ۲۳ دستگاه سرور خلیج، در سالن‌های این موسسه استفاده شده است که این دستگاه‌ها در طول سال ۱۴۰۳ به دلیل اشکالات فنی از رده خارج و دستگاه جدیدی جایگزین شدند. سرورهای خریداری شده به دلیل اشکالات فنی نیاز به تعمیر و خدمات پس از فروش دارند که شرکت فروشنده علیرغم تعهداتی که داشته است تا به امروز از ارائه خدمات سرباز زده است. تمام اشکالات به وجود آمده طی نامه نگاری‌هایی به مدیر عامل وقت موسسه سینما شهر اطلاع داده شده است.»

جشن منتقدان با بی‌مهری به سینمای مستند و کوتاه کلید خورد!

در هفته گذشته، فراخوان داوری پانزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمای ایران منتشر شد و بر این اساس، اعضای انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران آثار برگزیده سینمای ایران را در این دوره از جشن انتخاب خواهند کرد.

در حالی در متن فراخوان پانزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینما درباره آثار برگزیده سینمای ایران سخن گفته شده است اما در این فراخوان توجهی به سینمای کوتاه و مستند نشده است! این در حالی است که سینمای کوتاه و مستند آبشخور سینمای بلند در ایران است و این ۲ حوزه سینمایی که فیلمسازان بسیاری را راهی سینمای بلند کرده است و نویسندگان و منتقدان سینمایی بسیاری نیز در طول سال به تماشای فیلم‌های کوتاه و مستند می‌روند و می‌نویسند، در این جشن مورد بی‌مهری قرار گرفته است.

تاکید بر لزوم ایجاد صندوق سینمایی مشترک

در هفته‌ای که گذشت، اولین جلسه کارگروه تخصصی شورای سینما برگزار و درباره موضوعاتی چون هویت فرهنگی سینمای ایران در کشور، توجه به مستندنگاری پروژه‌های کلان ملی، جذب بودجه و احداث سینما گفتگو شد. تجهیز و به روز رسانی شعب و دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران در سراسر کشور، حمایت از سینماگران فاقد مسکن، حمایت از معیشت و بازنگری و تسهیل‌گری دریافت مالیات سینماگران، دستورالعمل نحوه تشکیل شورای سینمای استان‌ها و طرح احداث سینما در شهرهای با جمعیت بالای ۱۰۰ هزار نفر و فاقد سینما از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود که پس از بحث و بررسی، به تصویب اعضا رسید.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار