به گزارش رصد روز، معاون اجرایی رئیس جمهور، تاکید کرد: در دو لیست پیشنهادی به رئیس جمهور برای تصدی وزارت اقتصاد، آقای طیب نیا باتوجه به توانمندی هایی که دارد در سرلیست قرار دارد. محمدجعفر قائم پناه در بخشی از یک گفت وگوی تلویزیونی با اشاره به مطرح شدن نام علی طیب نیا به عنوان گزینه اول برای تصدی وزارت اقتصاد، بیان کرد: بر اساس جمع بندی که چند گروه داشتند، گزینه اول آنان آقای طیب نیا بود. باتوجه به توانمندی، دانش و تجربه ای که ایشان دارد. ایشان گزینه اول لیستی که بنده دیدم، بود. ایشان توانمند است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا با خود ایشان قبل از اینکه اسمشان مطرح شود صحبت نشده بود؛ بیان کرد: نمیشود. ابتدا باید به رئیس جمهور پیشنهاد داده شود. رئیس جمهور است که با مجلس رایزنی می کند و به تفاهم می رسد. اگر باهم به این تفاهم رسیدند به مجلس معرفی می کند. آنچه که مشخص است این بوده که این ها پیشنهاد به رئیس جمهور است. گروه پیشنهادی نزدیک به ۱۰ نفر یا ۱۲ نفر بود. در دو لیستی که به رئیس جمهور معرفی شده است، سرلیست آقای طیب نیا بود و امتیاز بیشتری آورده بود.
معاون اجرایی رئیس جمهور، تصریح کرد: این ها فعلا کاندیداها هستند. اول باید رئیس جمهور تایید کند. زمانی با این کاندیداها صحبت می شود که رئیس جمهور تصمیم نهایی را بگیرد.
کدام اعضای دولت در ایام عید به سفر خارجی رفتند؟
قائم پناه در بخشی دیگر از این گفتوگوی تلویزیونی، با اشاره به مباحث مطروحه پیرامون برکناری معاون پارلمانی رئیس جمهور و سفر برخی دیگر از اعضای دولت به اروپا در ایام تعطیلات، بیان کرد: تا جایی که بنده اطلاع دارم، آن هایی که دور میز دولت بودند بنده همه را دیدم و حضور داشتند. چه در جلسه هیئت دولت و چه در بعد از تعطیلات. ما در تعطیلات هم جلسه داشتیم. از اعضای دولت تا جایی که بنده اطلاع دارم کسی در نوروز به سفر خارجی نرفته است.
وی در ادامه اظهار کرد: اما مثلا وزیر علوم به دعوت یونسکو رفته بود. برای اولین بار بعد سال ها به یونسکو سفر کرده بود. سفر تفریحی نبود. برخی از وزرا سفر کاری داشتند اما سفر تفریحی مطلقا نداشتیم. ممکن برخی از مدیران رده های بعدی با پول شخصی خود سفر خارجی رفته باشند. ممکن است مدیرعامل یک شرکتی به سفر رفته باشد.
وضعیت اعضای دولت از نظر مشابهت به ظریف جهت کناره گری از خدمت
معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین در واکنش به مطرح شدن بحث کناره گیری ظریف و اینکه تعدادی دیگر از اعضای دولت نیز مشمول این شرایط می شوند، بیان کرد: این حاشیه ها ساخته می شود. به خود بنده نیز این قانون را که به آقای ظریف نسبت می دهند نیز می گویند شامل می شوید درحالی که فرزند بنده تابعیت مضاعف ندارد. اما خود این قانون فی نفسه قانون منطقی نیست. یک کسی در خارج از کشور سال ها ماموریت داشته و فرزند ایشان در خارج متولد شده است. آقای ظریف اینگونه است. در خارج از کشور بوده و فرزند ایشان در آنجا متولد شده است. تابعیت قهری گرفته است. این نباید مانع ادامه همکاری شود. یا عزیزان دیگری که مشمول می شوند.
وی افزود: اصل قانون سبب شده تا ما محروم شویم از به کار گیری خیلی از عزیزانی که فرزندان آنان تابعیت دوگانه دارند. برخی ها می گویند این تابعیت را سلب کنند. خب یک آدم ۴۰ یا ۵۰ ساله که ارتباطی با پدر خود ندارد، چرا باید این اتفاق برایش بیافتد. ما حتی در دولت مصوب کردیم تا لایحه ای به مجلس برده و این قانون را اصلاح کنیم. دو فوریتی آن تصویب نشد. ما در لایحه گفتیم حداقل تابعیت های قهری را از شمول این قانون حذف کنند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این لایحه اکنون به صورت عادی در مجلس بررسی خواهد شد. از نگاه بنده این قانون برخلاف این است که ما از همه ظرفیت ها در دولت استفاده کنیم. آقای ظریف که به هر دلیلی توانستیم از نظرات و توانمندی های ایشان استفاده کنیم. ایشان کناره گیری کردند. خود ایشان کناره گیری کردند. مشابه ایشان تا جایی که بنده اطلاع دارم در دولت نیست. امیدوارم تا پایان بتوانیم دولت را با انسجام پیش ببریم.
قائم پناه بیان کرد: اصل این قانون جای سوال دارد. استادان دانشگاه ما ممکن است یک فرد برجسته باشند. به خارج رفته و فرزند آنان در خارج متولد شده است. حال این فرزند ۴۰ سال دارد. حالا پدرش می خواهد وزیر یا معاون وزیر شود. ما باید به خاطر اینکه فرزند ایشان در آمریکا تابعیت دارد از خدمات آن محروم شویم. نمونه عینی آن آقای ظریف بود که می شد این اتفاق نیافتد.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید