فولاد سنگان در مسیر توسعه خواف

شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، به عنوان یکی از شرکت‌های تابعه گروه فولاد مبارکه در راستای تحقق اهداف کلان خود، توسعه این مجموعه را به توسعه منطقه خواف گره زده است.

به گزارش رصد روز، امیر رضا زاده، مدیرعامل شرکت آتیه فولاد سنگان در حاشیه نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری در استان خراسان گفت: استان خراسان و منطقه خواف فرصت های سرمایه گذاری ویژه ای در خود دارد. منطقه خواف با داشتن معادن غنی سنگ آهن یکی از محور های توسعه در صنعت فولاد کشور است. این منطقه ظرفیت خوبی ایجاد کرده و ما در این نمایشگاه به دنبال معرفی این ظرفیت ها و فرصت ها هستیم.

رضا زاده در ادامه سخنان خود افزود: یکی از اقدامات و سیاست های خوب فولاد مبارکه این است که تصمیم دارد زنجیره تولید فولاد را از معدن تا محصول نهایی دنبال کند. شرکت فولاد سنگان هم در بالا دست این زنجیره و در مرحله فروش مواد معدنی است و امیدواریم بتوایم زیر ساخت هایی برای تکمیل این زنجیره تامین ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت آتیه فولاد سنگان با اشاره به اقدامات این مجموعه اضافه کرد: شرکت فولاد سنگان چه در زمینه توسعه فعالیت خود و چه مسئولیت های اجتماعی اتفاقات خوبی در منطقه رقم زده است. حوزه فعالیت ما تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن است و در کنار آن به تولید محصولات جنبی که نیاز اولیه سایر شرکت ها نیز هست روی آورده و سعی کرده ایم در منطقه نگاهی همه جانبه داشته باشیم و در منطقه رشد متوازنی به وجود بیاوریم.

وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم در صنعت فولاد توجه به زنجیره است. من بر بخشی که در منطقه خواف قرار گرفته و ما در آن مجموعه مشغول به کار هستیم تمرکز دارم. سنگ از معادن سنگ آهن استحصال می شود و در اختیار شرکت های فراوری از جمله فولاد سنگان قرار می گیرد و ما کار فراوری را انجام می دهیم و آن ها را تبدیل به کنسانتره و گندله می کنیم و قاعدتا باید آن ها را به شرکت های مصرف کننده ارسال کنیم.

این عضو مجموعه فولاد سنگان ضمن معرفی دیگر سرمایه گذاری های شرکت گفت: شرکت های تولید آهن اسفنجی و یا کارخانه هایی که احیا دارند باید در مناطق پر آب فعالیت کنند یا لب دریا باشند، ولی متاسفانه عمدتا در مناطق مرکزی و دور از ما قرار دارند و همین مساله چالش هایی به وجود آورده که یکی از مهمترین چالش ها، چالش حمل است. به دلیل یک خطه بودن راه آهن ما ناچاریم به روش های دیگر حمل رو بیاوریم. یکی از اقدامات خوب شرکت فولاد سنگان خریداری تعداد ۵۰۰ دستگاه تریلی است که علاوه بر حمل محصولات خودش به شرکت ها، بتواند پاسخگوی نیاز حمل منطقه باشد.

وی در تکمیل این موضوع اضافه کرد: ما در اقدامات دیگری نیز مشارکت می کنیم از جمله در موضوع انتقال آب دریای عمان به منطقه خراسان که آب به میزان ۵ برابر نیاز منطقه انتقال داده می شود. یکی از شرکت های اصلی سرمایه گذار در این حوزه شرکت فولاد مبارکه و فولاد سنگان به نمایندگی از فولاد مبارکه است که این موضوع را به جد پیگیری می کنیم.

رضا زاده افزود: این موضوع نوید خوبی برای مردم منطقه است. این موضوع نشان دهنده نقش صنایع در آبادانی منطقه است. آب می آوریم و جاده را اصلاح می کنیم. بخش قابل توجهی از جاده خواف به تربت توسط فولاد سنگان در حال چهار بانده شدن است. بخش عمده ای ازمنافع این طرح به مردم منطقه بر می گردد.

مدیرعامل شرکت آتیه فولاد سنگان در تکمیل سخنان خود گفت: کنسانتره و گندله قابلیت صادرات دارد ولی واقعیت این است که اگر نگاه ما جامع تر و عمیق تر باشد هر چه این مواد در زنجیره مسیر بیشتری را طی کند و به محصول نهایی تبدیل شود ما ارزش افزوده بیشتری خواهیم داشت. الان هم این قابلیت وجود دارد و می توانیم محصول کنسانتره و گندله را صادر کنیم ولی ترجیح ما این است که این را به شرکت های داخلی عرضه کنیم. ارزش این سرمایه گذاری ها که در ابعاد مختلف در فولاد سنگان انجام شده در حدود ۱۰۰ همت است و محصولات تولید می شود. در حال ساخت کارخانه تولید کنسانتره دو و نیم میلیون تنی هستیم تا به همین میزان به ظرفیت تولید کنستانتره اضافه کنیم.

وی افزود: یکی از اقدامات خوب مجموعه که مجوز های آن اخذ شده است، ایجاد مگامدول از کارخانه احیا در منطقه سنگان است تا زنجیره را یک مرحله جلوتر ببریم و به محصولمان ارزش افزوده بدهیم. ما یک خط مگامدول داریم که از خواف به منطقه مرکزی کشور و به جنوب کشیده شده است به دلیل یک خطه بودن راه آهن امکان حمل تمام محصولی که در منطقه تولید می شود از طریق راه آهن وجود ندارد.

این مقام مسئول فولاد سنگان در رابطه با اقداماتی که برای ارتقای کیفیت نیروی انسانی در مجموعه انجام شده گفت: فولاد سنگان در منطقه ای مرزی واقع شده است. همین امر باعث می شود جذب نیروی باتجربه با تحصیلات بالا به راحتی میسر نباشد. از سال ۱۳۹۸ که آقای دکتر همراهی مدیریت مجموعه را به دست گرفته اند، با ارزیابی نیرو ها متوجه خلاء هایی در حوزه تخصص ها شدیم که نمی توانیم این ها را با جذب انجام بدهیم و به شیوه تربیت نیرو ها روی آوردیم.

امیر رضازاده در پایان سخنان خود تاکید کرد: با عقد قرارداد بلند مدت با دانشگاه ها ضمن پیش بینی دوره های آموزشی، نیاز های پژوهشی و مطالعاتی مجموعه پوشش داده می شود. آموزش های ضمن خدمت دیده شده و نیروها برای اخذ مدارج بالاتر تشویق شدند. اولین پردیس صنعتی کشور که ارتباط مستقیمی با پارک علم و فناوری دارد ارتباط دانشگاه ها را با فولاد سنگان نزدیک کرده است.

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

منبع : رصد روز

مطالب مرتبط