به گزارش رصد روز، اقتصاددانان صندوق بینالمللی پول ضمن اعلام اینکه اقتصادهای آسیا به اندازه کافی مقاوم هستند تا بتوانند آشفتگیها را پشت سر بگذارند، بر اهمیت پذیرش این آشتفتگیها و مدیریت آنها تأکید کردند؛ آن هم در زمانی که این منطقه با ریسکهای داخلی مختلفی روبهروست و دونالد ترامپ نیز در ماه ژانویه به کاخ سفید بازمیگردد.
به نوشته بلومبرگ، آسیا یک موتور قدرتمند برای رشد اقتصاد جهانی است، اما این منطقه در سال جاری میلادی با نااطمینانیهایی روبهرو بوده که شامل عوامل مختلفی میشود.
السدیر اسکات، رئیس بخش آسیا-اقیانوسیه صندوق بینالمللی پول، در حالیکه از اظهار نظر درباره کشورهای خاص و موقعیتهای سیاسی خودداری کرد، بر مقاومت منطقه تأکید کرد و گفت که این منطقه پتانسیل رشد بالایی دارد.
او روز دوشنبه در مصاحبهای در سئول گفت: «ما قبلا مشاهده کردهایم که این مقاومت وجود دارد.»
السدیر اسکات به کوتاه بودن آشفتگی بازار در ماه آگوست اشاره کرد که پس از کاهش نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن در ماه جولای رخ داد و افزود: «چالشهایی وجود دارد، از جمله مسائل بلندمدتی مانند جمعیتشناسی و نیروی کار، اما پتانسیل رشد زیادی وجود دارد.»
اسکات و یوهانس ویگاند، اقتصاددان ارشد صندوق بینالمللی پول برای منطقه آسیا-اقیانوسیه، این هفته برای شرکت در کنفرانس مشترک با مؤسسه سیاست اقتصادی بینالمللی کره در مورد تأثیر ترامپ و چشمانداز اقتصاد جهانی به سئول سفر کردند.
پیشبینی صندوق بینالمللی پول از رشد اقتصادهای اصلی آسیا
آخرین رویداد جنجالی در منطقه، ماجرای فرمان نظامی در کره جنوبی بود که باعث شد مخالفان کمپینی برای استیضاح رئیسجمهور یون سوک یول راهاندازی کنند. یون بابت فرمان خود در روز سهشنبه گذشته که تنها چند ساعت دوام داشت عذرخواهی کرده و از آن زمان اداره امور دولت را به نخستوزیر و حزب حاکم واگذار کرده است.
روز دوشنبه، ارزش وون کره جنوبی تا ۱.۱ درصد در برابر دلار کاهش یافت، آن هم پس از آنکه پارلمان کره جنوبی نتوانست طی تعطیلات آخر هفته لایحه استیضاح یون را تصویب کند. مخالفان قصد دارند در ادامه این هفته مجددا این لایحه را مطرح کنند. شاخص سهام کوسپی نیز روز دوشنبه تا ۲.۸ درصد افت کرد که یکی از بزرگترین افتها از ماه آگوست محسوب میشود، یعنی زمانی که افزایش غیرمنتظره نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن بازارها را در سراسر منطقه به آشوب کشید.
اسکات از صندوق بینالمللی پول گفت: «ما شاهد دورههای کوتاه نوسانات بودهایم، مانند اوایل آگوست زمانی که بازار تاپیکس (از شاخصهای بازار بورس توکیو) به سرعت کاهش یافت. اما یک یا دو هفته بعد شرایط به حالت عادی بازگشت. بنابراین ما در تلاش هستیم از دیدگاه بلندمدت به مسائل نگاه کنیم.»
بانک مرکزی کره جنوبی از زمان فرمان حکومت نظامی، اقدامات خود را برای تثبیت بازارها تشدید کرده و در صورت لزوم، به هماهنگی با دولت وعده «نقدینگی نامحدود» داده است. با این حال، رئیس بانک مرکزی کره احتمال کاهش نرخ بهره معیار تنها برای محدود کردن اثرات بحران سیاسی را رد کرده است.
«آخرین باری که بانک مرکزی کره نقدینگی نامحدود ارائه کرد – در سال ۲۰۲۰ برای کمک به اقتصاد در برابر شوک اولیه کووید – موفق شد بازار را آرام کند. دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم این بار نیز موفق نخواهد بود.»
ویگاند از صندوق بینالمللی پول نیز توافق کرد که منطقه «مقاومت فوقالعادهای» نشان داده است و انتظار دارد که این روند ادامه یابد. او همچنین گفت که بانکهای مرکزی آسیا «فضای کافی» برای کاهش نرخها دارند، زیرا تورم مصرفکننده کاهش یافته است و انتظار میرود که فدرال رزرو نیز سیاستهای پولی خود را تسهیل کند. او اضافه کرد که نرخ ارز به عنوان «ضربهگیر شوک» عمل میکند و کشورها باید از آن استفاده کنند.
ویگاند اظهار داشت: «اقتصادهای آسیایی به قدری توسعه یافتهاند که به نظر میرسد بسیار مقاومتر از دوران بحران مالی اواخر دهه ۱۹۹۰ باشند.»
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید