با وجود آن که بورس تهران به نقطه‌ای رسیده است، که بازیگران آن نمی‌دانند در کدام سمت بازار بایستند، برخی از نمادهای کوچک با تقاضای خوب همراه هستند. جاماندگی برخی از نمادها در کنار پتانسیل بالای آن‌ها و گزارش‌های مناسب که راهی کدال کردند، بورس‌بازان را مجاب کرده تا بخش کوچکی از سرمایه خود را به دست گروه‌های متوسط بازار بسپارند. با این حال، ریسک بالای نقدشوندگی در بازار سهام، جلوی هدایت جریان نقدینگی بیشتر را به نمادهای متوسط و کوچک گرفته است. شاخص هم‌وزن در میانه معاملات امروز با افزایش ۰.۲۹درصدی همراه شد. این درحالی است که شاخص کل بورس نیز نوسانی ۰.۲۳درصدی را به نمایش گذاشته و در محدوده ۳میلیون و ۱۱۲هزار واحدی قرار دارد.

 

 

احتیاط بورس

ارزش دادوستدهای بورس که در هفته‌های قبل به بالای ۱۵همت رسیده بود، اکنون به کانال ۷همت سقوط کرده است. امروز ارزش معاملات خرد در میانه بازار کمتر از ۴همت به ثبت رسیده که همچنان سیگنال کم‌رمقی معاملات را مخابره می‌کند. شاید یکی از دلایل این موضوع افزایش ابهامات پیرامون بازار سرمایه باشد، اما جذابیت بازارهای موازی نظیر صندوق‌های طلا را نمی‌توان نادیده گرفت. این درحالی است که در سایه فشار عرضه‌ها در بازار، حقیقی‌ها پول‌های کوچک خود را راهی بورس کردند. امروز، قبل از پایان نیمه اول معاملات ۴۶میلیارد تومان وارد بازار سهام شده است.

 

 

بازار در دست بنیادی‌ها

سبزپوشی بیش از ۶۰درصد از نمادهای بازار، سبب شده تا تعادل نسبی بر بورس تهران حاکم شود. با وجود خروج پول از صندوق‌های اهرمی، گروه خودرویی و بانکی اما در سمت دیگر بازار گروه زراعت و سیمان، جریان نقدینگی حقیقی را به سوی خود جذب کردند. علاوه بر این، صف نشینی نمادهای پالایشی، مهر تأییدی بر لیدری این گروه زده است. ارزندگی صنایع مذکور بر اساس پارامترهای بنیادی در کنار جاماندگی این گروه‌ها، پول‌های اندک باقی‌مانده در بازار را به سمت این دست از نمادها هدایت کرده است. صندوق‌های طلا نیز منتظر بازگشایی هستند تا در ظهر امروز بخش بزرگی از جریان پول را جذب کنند. افت دوباره قیمت طلای جهانی در کنار احتمال رشد قیمت دلار، پول‌های حقیقی را به سمت ETFهای بورسی فلز زرد هدایت خواهد کرد. پول‌های سرگردان محتاط‌تر از قبل شده‌اند.