پیش بینی وضع هوا فردا دوشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۱ / هشدار باران های سیل آسا در ۶ استان

پیش بینی وضع هوا فردا دوشنبه 3 مرداد 1401، سازمان هواشناسی از بارش‌های سیل‌آسا در ۶ استان کشور خبر داد و در رابطه با خسارت به محصولات کشاورزی در ۱۰ استان هشدار سطح زرد صادر کرد.

به گزارش رصد روز، پیش بینی وضع هوا فردا دوشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۱، سازمان هواشناسی از بارش‌های سیل‌آسا در ۶ استان کشور خبر داد و در رابطه با خسارت به محصولات کشاورزی در ۱۰ استان هشدار سطح زرد صادر کرد.

پیش بینی وضع هوا فردا دوشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۱

بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی طی ۲ روز آینده در استان‌های ساحلی دریای خزر، اردبیل، شمال آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی و در نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان،‌ جنوب کرمان، برخی مناطق هرمزگان و جنوب شرق فارس در برخی ساعات به‌ویژه در بعدازظهر و اوایل شب رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در برخی مناطق گردوخاک پیش‌بینی شده است.

روز سه‌شنبه در ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده و در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، جنوب شرق فارس،‌ تنگه هرمز، دریای عمان، جنوب خراسان جنوبی و غرب و جنوب یزد رگبار شدید باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی روز چهارشنبه در استان‌های گیلان، مازندران، قزوین، البرز، تهران، قم، غرب و جنوب اصفهان و جنوب یزد بارش پراکنده و رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی و در استان‌های کرمان، هرمزگان، شمال سیستان و بلوچستان و نیمه شرقی فارس رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی شده است.

پنجشنبه ضمن تشدید بارش‌ها در استان‌های جنوبی کشور، بارش به استان‌های بوشهر، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد کشیده خواهد شد.

رئیس مرکز ملی‌ پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد و خیزش گرد و خاک در برخی استان‌ها و افزایش آلاینده‌های جوی و کاهش آلودگی هوا در برخی نقاط غرب و جنوب غرب کشور خبر داد.

صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهارکرد: براساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی طی دو روز آینده در استان‌های ساحلی دریای خزر، اردبیل و شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی وقوع رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقتی و در نیمه‌جنوبی سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، برخی نقاط هرمزگان و جنوب شرق فارس در برخی ساعات به‌ویژه در بعد از ظهر و اوایل شب رگبار پراکنده گاهی با رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و در برخی نقاط گردوخاک پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: سه‌شنبه (۴ مردادماه) در ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده و در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان ، جنوب و شرق فارس و تنگه هرمز و دریای عمان، جنوب خراسان‌ جنوبی ، غرب و جنوب یزد رگبار شدید باران همراه با رعد و برق و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا چهارشنبه (۵ مردادماه) در گیلان، مازندران، قزوین، البرز، تهران، قم، غرب و جنوب اصفهان و جنوب یزد بارش پراکنده و رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در استان‌های کرمان، هرمزگان شمال سیستان و بلوچستان و نیمه‌شرقی فارس رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود.

وی ادامه داد: پنجشنبه (۶ مردادماه) بارش ضمن تشدید در استان‌های جنوبی کشور به استان‌های بوشهر چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد نیز کشیده خواهد شد.

ضیاییان افزود: دریای عمان و تنگه هرمز تا پایان هفته و نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس از روز دوشنبه تا جمعه(۳ تا ۷ مردادماه) و دریای خزر طی دو روز آینده مواج خواهند بود.

وی ادامه داد: طی دو روز آینده در برخی نقاط غرب و جنوب غرب ، برخی نقاط استان‌های سمنان، تهران، البرز، قم، قزوین، مرکزی، شمال اصفهان و شرق یزد وزش باد شدید و گردوخاک پیش‌بینی می‌شود که موجب افزایش آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا و دید افقی در این مناطق خواهد شد.

هشدار قرمز «سیل» در جنوب کشور

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۳مردادماه) صاف تا قسمتی ابری گاهی وزش باد شدید با احتمال گرد و خاک از بعد از ظهر با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۵ و روز سه‌شنبه (۴ مردادماه) قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۲ و ۳ مرداد ماه) اهواز با دمای ۴۷ و ۴۶ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و زنجان با دمای ۱۱ و ۱۰ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.

سازمان هواشناسی نسبت به تشدید فعالیت رگبارهای موسمی و وقوع رگبار و رعدوبرق شدید و رخداد سیلاب در جنوب کشور هشدار صادر کرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز رنگ از تشدید فعالیت رگبارهای موسمی و رگبار و رعدوبرق شدید توام با وزش باد شدید و رخداد سیلاب از بعد از ظهر دوشنبه تا بعد از ظهر پنج‌شنبه (۳ تا ۶ مردادماه) خبر داد.

این وضعیت جوی روز دوشنبه در سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، هرمزگان، سه‌شنبه در سیستان و بلوچستان، کرمان، شرق و شمال هرمزگان، چهارشنبه در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و نیمه جنوبی فارس و پنج‌شنبه درکرمان، دامنه و ارتفاعات در سیستان و بلوچستان و نیمه جنوبی فارس مورد انتظار است.

بر اثر این مخاطره وقوع سیلاب، طغیان رودخانه‌ها، آبگرفتگی گسترده، آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، اختلال در ناوگان حمل و نقل، کاهش شعاع دید، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده و خسارت به صنعت کشاورزی، شکستن درختان و تیرهای برق پیش‌بینی می‌شود.

سازمان هواشناسی برای جلوگیری از آسیب‌ها آماده باش کلیه دستگاه‌های امدادی و اجرایی مانند فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها، راهداری، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و غیره جهت مقابله با خسارت احتمالی، تخلیه نواحی حادثه خیز مانند بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پاکسازی کانال‌ها و آبراه‌ها، بازگشایی دهانه پل‌ها و پاکسازی آبروهای منازل، اجتناب از تردد و توقف در حاشیه مسیل‌ها و جمع آوری وسایل و تجهیزات از اطراف رودخانه‌ها، اجتناب از سفر به مناطق حادثه‌خیز، عدم جابجایی عشایر کوچ‌رو و جمع آوری دام‌ها از حاشیه رودخانه‌ها را توصیه می‌کند.

 

پیش بینی وضع هوای تهران  فردا دوشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۱

 

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت جوی استان تهران، صاف تا قسمتی ابری و همراه با رگبار باران و وزش باد شدید و احتمال توفان گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا به ویژه در غرب و نیمه‌جنوبی پیش‌بینی می‌شود.

 بر اساس بررسی داده‌ها و نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی وضعیت جوی استان تهران تا روز سه‌شنبه (۴ مردادماه) آسمانی صاف تا قسمتی ابری در نیمه‌ شمالی و ارتفاعات نیمه‌ابری همراه با وزش باد گاهی وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک و احتمال توفان گرد و خاک و کاهش دید و کیفیت هوا به‌ویژه در غرب و نیمه‌جنوبی استان پیش‌بینی می‌شود.

از سه‌شنبه شب نواحی شمال شرق و ارتفاعات و روزهای چهارشنبه و پنج شنبه (۵ و ۶ مردادماه) در بیشتر نواحی استان افزایش ابر، گاهی همراه با رگبار باران و وزش باد شدید و احتمال رعدوبرق و در مناطق مستعد احتمال بارش تگرگ مورد انتظار است.

تا روز دوشنبه روند تدریجی کاهش دما سپس افزایش نسبی دما به‌ویژه برای روزهای چهارشنبه و پنجشنبه پیش‌بینی می‌شود.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ورامین با بیشینه دمای ۴۲ درجه سانتیگراد گرمترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

آسمان تهران فردا ( ۳ مردادماه) صاف و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد و طی ‌سه‌شنبه (۴مردادماه) صاف تا کمی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۵ و حداکثر دمای۳۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار نارنجی رنگ از وزش باد شدید گاهی خیلی شدید و خیزش گردوخاک از عصر روز یکشنبه ( ۲ مردادماه) تا دوشنبه (۳ مردادماه) دراستان تهران، به ویژه مناطق جنوبی و غربی خبر داد.

در اثر این مخاطره شکستن درختان فرسوده و سازه های سست و نیمه کاره، سقوط اجسام از ارتفاع، خیزش گردو خاک، احتمال نفوذ گردوغبار انتقالی و کاهش کیفیت هوا و میدان دید دور از انتظار نیست.

توفان گرد و خاک در غرب و نیمه جنوبی تهران

اداره کل هواشناسی استان تهران برای کاهش آسیب‌های احتمالی مستحکم سازی سازه های موقت و عدم پارک خودرو در کنار درختان و سازه های نیمه تمام، احتیاط در تردد جاده ای، پرهیز از فعالیت در فضای باز برای افراد دارای مشکل تنفسی، محافظت از تاسیسات حساس به گردو خاک را توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

توصیف سامانه اول: نفوذ سامانه بارشی و رشد ابر‌های همرَفتی همراه با رگبار و رعدوبرق

زمان شروع: دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۳

زمان پایان: پنج‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶

نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق گاهی وزش باد شدید موقت

منطقه اثر:

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۳: مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی.

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۴: جنوب خراسان جنوبی، یزد.

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵: نیمه شرقی گیلان، مازندران، ارتفاعات استان‌های تهران، قزوین، البرز، مرکزی.

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶: شرقی گیلان، مازندران، ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، قزوین، مرکزی.

اثر مخاطره: احتمال صاعقه، احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن روان‌آب به‌شکل محلی و محدود، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب روخانه‌های فصلی، احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال سقوط‌ اشیاء از ارتفاعات و احتمال تأخیر در پرواز.

توصیه: احتیاط در صعود به ارتفاعات، عدم پارک خودرو اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره، پرهیز از اتراق در بستر رودخانه‌ها و احتیاط در عبور از حاشیه مسیل‌ها.

توصیف سامانه دوم: باد و گردوخاک

نوع مخاطره: خیزش و نفوذ گردوخاک و وزش شدید باد

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۲: تهران، البرز، مرکزی، قم، قزوین.

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۳: تهران، البرز، مرکزی، قم، قزوین، کرمانشاه، خوزستان، ایلام، خراسان رضوی، خراسان شمالی، جنوب سمنان، شرق اصفهان، شرق یزد.

اثر مخاطره: کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید، احتمال سقوط‌ اشیاء از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال شکستن درختان کهن‌سال، احتمال اختلال در ناوگان حمل‌ونقل و احتمال آسیب به تأسیسات حساس به گردوغبار.

توصیه: عدم حضور افراد در فضای باز، به‌ویژه اشخاص آسیب‌پذیر، پایش شاخص آلودگی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط و اتخاذ تصمیم مطابق با مقررات، عدم توقف و پارک خودرو اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره و استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلو‌های تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها.

توصیف سامانه: رگبار باران با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی

زمان پایان: اواخر وقت چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵

نوع مخاطره: رگبار باران با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی

رگبار و رعد و برق در جنوب

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۲: شمال آذربایجان غربی، شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب شرق فارس.

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۳: اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب شرق فارس.

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۴: سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، جنوب و مرکز فارس.

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵: سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، جنوب و مرکز فارس، جنوب یزد

اثر مخاطره: خسارت به محصولات کشاورزی

توصیه: باز کردن خروجی کرت‌های شالیزاری در مرحله رسیدن جهت جلوگیری از ماندابی شدن مزرعه، تسریع در برداشت شالیزارهای رسیده (ارقام زودرس) قبل از شروع بارندگی، کاهش غذادهی استخرهای پرورشی به نصف نرمال با توجه به ابری بودن و بارندگی، عدم آبیاری مزارع سویا و پنبه به‌دلیل وقوع بارندگی، زهکشی و پاک‌سازی مسیر آبیاری باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، عدم انجام آبیاری، محلول‌پاشی و سم‌پاشی با توجه به وقوع بارش‌ها به‌ویژه در مزارع گندم استان اردبیل و مرکبات استان‌های شمالی، انجام آبیاری در خاک‌های شور بعد از وقوع باران به‌منظور آب‌شویی شوری از محیط ریشه، تسریع در انتقال محصولات برداشت‌شده به مکان‌های مسقف، کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت، جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها، جلوگیری از ورود آب گل‌آلود به استخرها با توجه به حجم بالای روان‌آب و سیلابی شدن رودخانه‌ها، تنظیم دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرها با توجه به رخداد بارندگی.

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط