به گزارش رصد روز، در ترم گذشته و ترم جاری با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز علمی، دانشگاه ها، دانشکدهها و … تمام کلاسهای آموزشی به صورت مجازی برگزار شد.
تقریبا بیشتر دانشگاهها حدود ۲ الی ۳ هفته به منظور رفع اشکال درسی دانشجویان، ترم گذشته را تمدید کردند و نحوه آموزش های مجازی ترم جاری هم همانند ترم گذشته ادامه پیدا کرد و به پایان رسید. حال نوبت نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم فرا رسیده است. دانشگاههای مختلف کشور با در نظر گرفتن شیوع ویروس کرونا و لزوم حفظ سلامت دانشجویان اطلاعیهای در این خصوص صادر کرده اند.
علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره آخرین جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاهها، اظهار کرد: امتحانات پایان ترم جاری همانند ترم گذشته به صورت الکترونیکی یا غیر حضوری برگزار میشود.
او افزود: تمام دانشگاههای مستقر در مناطق زرد، نارنجی و قرمز از نظر کرونا موظف هستند امتحانات پایان ترم دانشجویان را در هر مقطع تحصیلی به صورت مجازی برگزار کنند.
خاکی صدیق درباره برگزاری کلاسهای عملی در دانشگاهها با توجه به شیوع ویروس کرونا، گفت: کلاسهای علمی دانشگاهها در حال حاضر تا عادی شدن شرایط کرونایی متوقف شده اند و امیدوار هستیم که با بهتر شدن وضعیت بیماری با اجازه ستاد ملی مقابله با کرونا کلاسهای عملی را در ترم آینده برگزار کنیم.
او با بیان اینکه برخی از کلاسهای عملی ترم گذشته در تابستان برگزار شد، تاکید کرد: دانشگاههای سراسر کشور با برگزاری کلاشهای عملی در تابستان که مربوط به ترم گذشته میشد بخشی از عقب ماندگی تحصیلی دانشجویان را جبران کردند و این ترم هم به علت وضعیت شیوع کرونا دروس عملی به ترم آینده موکول میشوند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: وزارت علوم مطابق یک مصوبه به تمام دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در سراسر کشور ابلاغ کرده تا ارزیابی دانشجویان در بازه ترم انجام شود.
او افزود: اعضای هیات علمی باید عملکرد دانشجویان را در طول ترم مورد بررسی قرار دهند، زیرا امتحانات پایان ترم تنها درصدی از نمره نهایی دانشجویان را شامل میشود.
خاکی صدیق درباره نگرانی دانشجویان نوورود از برگزاری امتحانات پایان ترم، بیان کرد: از آنجایی که ترم تحصیلی جدید برای دانشجویان نو ورود در هر مقطع تحصیلی به صورت فشرده برگزار شد، دانشگاهها در ابتدا تعداد واحدهای کمی به این دانشجویان دادند تا از نظر درسی دچار مشکل نشوند که این مسئولیت در اکثر دانشگاهها به خوبی رعایت شد، اما یک یا دو موردی که از این قانون سرپیچی کرده بودند با دانشگاه مربوطه تماس گرفته و این معضل را حل کردیم.
او در ادامه تاکید کرد: به تمامی دانشگاههای سراسر کشور ابلاغ کرده ایم تا امتحانات پایان ترم نودانشجویان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را به مدت ۲ الی ۳ هفته به تعویق بیندازند، زیرا هیچ ضرورتی ندارد که به طور دقیق طبق تقویم ترم معمولی از این دانشجویان امتحان گرفته شود.
تقویم آموزشی نیم سال اول و دوم تحصیلی دانشگاه صنعتی شریف اصلاح شد. بر این اساس دانشجویان نیم سال اول سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ از یکم تا ۹ دی ماه ۹۹ مهلت داشتند نسبت به حذف تک درس خود اقدام کنند. همچنین آخرین مهلت برای حذف نیم سال تحصیلی نیز ۱۰ دی ماه ۹۹ در نظر گرفته شده بود. نظرسنجی ۱۳ دی ماه پایان یافت و کلاسها تا ۱۴ دی ماه ادامه داشت.
بر این اساس امتحانات سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشجویان دانشگاه شریف از ۲۹ دی ماه ۹۹ آغاز میشود و ۱۲ بهمن ماه پایان مییابد. مهلت ارسال نمره ۲۵ بهمن ماه ۹۹ و نمره دروس پروژه دار ۲ اسفند ماه خواهد بود.
شروع کلاسها در دانشگاه امیرکبیر از شنبه ۱۳۹۹/۰۶/۲۹ آغاز شد و حذف و اضافه در تاریخهای ۶ و ۷ مهر انجام شد و آخرین مهلت حذف اضطراری در تاریخ ۶ دی انجام شد و ۱۳ الی ۱۷ دی زمان پایان کلاسهای دانشگاه امیرکبیر اعلام شد و بر اساس تقویم آموزشی این دانشگاه زمان شروع امتحانات پایان ترم از شنبه ۲۰ دی آغاز شده و تا ۲ بهمن ادامه دارد.
ابوالفضل واحدی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی اظهار کرد: امتحانات دانشگاه علم و صنعت برای تمامی دانشجویان مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری به صورت مجازی برگزار میشود.
او افزود: دانشجویانی که کلاسهای آنان از تاریخ ۲۹ شهریور شروع شده امتحاناتشان هم از ۲۰ دی آغاز شده و تا ۴ بهمن امتحان دارد و نودانشجویانی که کلاسهای شان از آبان شروع شده از تاریخ ۵ بهمن تا ۱۵ بهمن باید برای امتحانات پایان ترم حاضر شوند.
واحدی تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت به منظور برقراری عدالت و اصالت امتحانات برای استادان کارگاههای مربوط به روشهای برگزاری آزمونهای مجازی ایجاد کرده تا با بکارگیری و انتخاب روشهای مختلف از استرس دانشجویان کم کند، چرا که برخی از شیوههای امتحانی استادان قابلیت برگشت ندارد و استادان باید برای این معضل چارهای بیندیشند و یا از روشهای دیگری که آموزش دیده اند امتحان بگیرند.
حسین حسینی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی اظهار کرد: ترم جدید برای تمامی دانشجویان نو ورود و قدیمی از تاریخ ۲ اسفند آغاز میشود. دو تقویم آموزشی را برای برگزاری امتحانات پایان ترم به علت تاخیر ورود دانشجویان جدید الورود به دانشگاه مصوب کرده ایم تا آزمون پایان ترم نودانشجویان با تاخیر برگزار شود.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران درباره تمهیدات اندیشیده شده برای زمان امتحانات در صورت قطعی برق گفت: هرگونه مخاطرات محیطی که باعث ایجاد تداخل در برگزاری امتحانات دانشجویان شود صد درصد برای دانشگاهها مسائل مهمی را ایجاد میکند که در این زمان مسئولان باید تمهیدات لازم را در چنین شرایطی فراهم کنند و در صورت برگزار نشدن به موقع امتحانات در تاریخ مقرر استادان و واحدهای دانشگاه تهران بایستی مجدد از دانشجویان امتحان آن درس را بگیرند.
حسینی ادامه داد: امتحانات میان ترم دانشگاه تهران از تاریخ ۱۷ آبان شروع شد و تا ۲۸ آبان ادامه داشت و حذف اضطراری ترم جاری در تاریخهای ۶، ۷ و ۸ دی انجام شد. از تاریخ ۱۳ تا ۱۸ دی ارزشیابی دانشجویان توسط استادان انجام شد و ۲۴ دی در تقویم آموزشی این دانشگاه پایان کلاسها ثبت شد. در تقویم آموزشی دانشگاه تهران ۲۵ دی آغاز امتحانات بوده و تا ۹ بهمن این روند ادامه دارد.
دانشگاه شهیدبهشتی تقویم تفصیلی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را منتشر کرد. مطابق این تقویم، انتخاب واحد دانشجویان برای نیمسال اول در بازه زمانی ۱۵ تا ۱۸ شهریورماه انجام و شروع کلاسهای آموزشی از روز شنبه ۲۲ شهریورماه بوده است.
براین اساس تمامی کلاسهای دانشجویان چهارشنبه دهم دی ماه ۹۹ پایان یافت و دانشجویان از روز شنبه، ۱۳ دی ماه تا پنجشنبه ۲۵ دی ماه امتحانات پایان ترم خود را گذرانند.
طبق اعلام دانشگاه شهیدبهشتی آخرین مهلت برگزاری جلسات دفاع از پایان نامه و رساله مقطع تحصیلات تکمیلی ۳۰ بهمن ماه ۹۹ است.
دانشگاه شهیدبهشتی در این تقویم آموزشی تفصیلی، شروع انتخاب واحد نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را در بازه زمانی ۴ تا ۷ بهمن ماه ۹۹، شروع کلاسهای آموزشی را از روز شنبه، ۱۱ بهمن ماه و پایان آنها را ۱۲ خردادماه ۱۴۰۰ تعیین کرده است تا دانشجویان بتوانند در بازه زمانی ۱۸ تا ۳۱ خردادماه امتحانات پایان ترم خود را بگذرانند.
محمدحسین عبداللهی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهیاظهار کرد: امتحانات پایان ترم دانشجویان دانشگاه خوارزمی از روز دو شنبه یعنی ۲۲ دی آغاز شده و به مدت ۲ هفته ادامه دارد.
او افزود: به استادان دانشگاه خوارزمی این اختیار را داده بودیم تا در طول ترم به صورت متناوب دانشجویان را ارزیابی کرده و نمره پایانی امتحان آنها را ملاک نمره دهی قرار ندهند.
عبداللهی تصریح کرد: در شورای آموزشی دانشگاه مصوب شد که نحوه و تاریخ برگزاری امتحانات نودانشجویان به دانشکدهها واگذار شود تا در صورت کمبود وقت، زمان امتحانات را به مدت ۳ هفته ادامه دهند و در نهایت نمرات امتحانی نودانشجویان مقطع کارشناسی را تا اول اسفند و مقطع کارشناسی ارشد را تا ۱۵ اسفند متناسب با محتوی درسی اعلام کنند.
او با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ دانشجو در خوابگاههای دانشگاه خوارزمی با رعایت شیوه نامههای بهداشتی مستقر هستند، تاکید کرد: دانشگاه خوارزمی از همان ابتدای شیوع کرونا به منظور ارائه دروس عملی به صورت حضوری و مجازی شرایط سکونت دانشجویان در خوابگاه را فراهم کرد و باید گفت که ارائه هیچ کدام از دروس عملی این دانشگاه با مشکل مواجه نشده است.
معاونت آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی تقویم آموزشی نیم سال تحصیلی ۱۳۹۹_ ۱۴۰۰ این دانشگاه را به شرح زیر اعلام کرد:
پایان حذف اضطراری دروس در تاریخ ۸ آذر، پایان کلاسهای دانشجویان قدیمی در تاریخ ۳ دی و پایان کلاسهای نودانشجویان ۱ بهمن انجام شد. همچنین برگزاری کلاسهای جبرانی برای دانشجویان قدیمی از تاریخ ۶ دی تا ۱ بهمن در حال برگزاری است و امتحانات پایان ترم دانشجویان از ۴ لغایت ۱۵ بهمن انجام میشود.
دانشگاه سوره در اطلاعیهای اعلام کرد که مهلت انجام ارزشیابی نیمسال اول برای نودانشجویان ۱۴۰۰-۹۹ مطابق با تقویم ثبت نام تا تاریخ ۹۹/۱۰/۱۷ انجام شد. کلاسها نیز از ۲۹ شهریور ماه آغاز و حذف و اضافه در روزهای شنبه و یکشنبه در تاریخهای ۱۹ و ۲۰ مهرماه انجام شد.
همچنین حذف اضطراری از روز ۲۷ مهر آغاز و تا ۱۹ آذرماه ادامه داشت. پایان کلاسها نیز ۱۸ دی ماه بود و امتحانات از ۲۵ دی ماه آغاز میشود و تا ۹ بهمن ماه ادامه دارد. دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته مجاز هستند در هر سال تحصیلی حداقل ۱۲ و حداکثر ۲۰ واحد و مقطع کارشناسی ارشد حداقل ۸ و حداکثر ۱۴ واحد انتخاب کنند. همچنین حضور دانشجو در تمام جلسات مربوط به هر درس الزامی است.
آخرین مهلت حذف اضطراری در دانشگاه الزهرا ۴ دی بود و گستره ارزشیابی از ۶ تا ۱۶ دی انجام شد و پایان کلاسها در این دانشگاه ۱۸ دی اعلام شد و شروع امتحانات در این دانشگاه از تاریخ ۲۰ دی آغاز شده و تا ۹ بهمن ادامه دارد.
بازه زمانی کلاسهای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۱۹ دی ادامه داشت و ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان از سوم تا دهم دی انجام شد و امتحانات پایان ترم برای تمامی دانشجویان این دانشگاه از ۲۰ دی شروع شده و تا ۶ بهمن برگزار خواهد شد.
طبق تقویم آموزشی دانشگاه تربیت مدرس شروع کلاسها در این دانشگاه برای دانشجویان دکتری از تاریخ ۱۰ آبان برای دانشجویان ارشد از تاریخ ۱۷ آبان بوده و پایان کلاسها در تاریخ ۲ بهمن اعلام شد و ارزشیابی استادان در تاریخ ۲۰ دی تا ۲ بهمن انجام پذیرفت.
همچنین امتحانات دروس مدرسی از ۴ تا ۹ بهمن و امتحانات دروس از ۱۱ تا ۲۳ بهمن برگزار میشود و ثبت اولیه نمرات در سامانه گلستان توسط استاد درس از ۴ تا ۲۹ بهمن خواهد بود و مهلت اعتراض دانشجویان ۳۰ بهمن تا ۴ اسفند است. در پایان ثبت نهایی نمرات و قفل توسط استاد درس از تاریخ ۵ تا ۹ اسفند انجام می شود.
براساس تقویم آموزشی و با عنایت به بازه زمانی شروع و پایان کلاسها در نیمسال اول برای ورودیهای قبل از ۹۹، تعداد جلسات کلاسها برای دانشجویان غیر پزشکی ۱۶ هفته و برای دانشجویان گروه پزشکی و دامپزشکی ۱۷ هفته بوده است.
همچنین با توجه به تاخیر در شروع کلاسهای درسی دانشجویان ورودی جدید در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹، واحدها و مراکز دانشگاهی موظف به تشکیل کلاسها به منظور تکمیل تعداد جلسات تا قبل از امتحانات بوده اند. شروع کلاسهای درسی دانشجویان نیمسال اول ورودی قبل از ۹۹ از ۲۹ شهریور ماه بوده و تا ۲ بهمن ماه ۹۹ ادامه داشت. امتحانات نیز از ۴ بهمن ماه ۹۹ تا ۱۶ بهمن ماه ۹۹ برگزار خواهد شد.
ثبت نام و انتخاب واحد نیمسال اول دانشجویان ورودی سال ۹۹، ۸ تا ۱۵ آبان ماه ۹۹ انجام شد. کلاسهای دانشجویان نیز از ۱۷ آبان ماه ۹۹ آغاز شد و ۱۶ بهمن ماه ۹۹ پایان خواهد یافت. امتحانات دانشجویان نیز در بازه زمانی ۱۸ بهمن ماه ۹۹ تا ۲۹ بهمن ماه ۹۹ ادامه خواهد داشت.
ثبت نام نیمسال دوم دانشجویان ورودی سال ۹۹ نیز از ۲۰ بهمن ماه ۹۹ آغاز شد و تا ۳۰ بهمن ماه ۹۹ ادامه دارد. کلاسهای درسی دانشجویان پزشکی و غیر پزشکی نیز از ۲ اسفند ماه آغاز میشود، برای دانشجویان غیرپزشکی تا ۳ تیر ماه ۱۴۰۰ و دانشجویان پزشکی تا ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت. همچنین امتحانات دانشجویان از ۱۲ تا ۲۴ تیر ماه برگزار خواهد شد.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
باشگاه خبرنگاران