آنچه باید درباره بانک توسعه تعاون بدانیم

 بانک توسعه تعاون جزو زیرمجموعه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره آن توسط وزیر تعاون تعیین می شود. به گزارش اختصاصی رصد روز، مشارکت مالی بانکهای توسعه ای و نقش آفرینی آنها در نظام اقتصادی و شبکه بانکی ...

 بانک توسعه تعاون جزو زیرمجموعه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره آن توسط وزیر تعاون تعیین می شود.

به گزارش اختصاصی رصد روز، مشارکت مالی بانکهای توسعه ای و نقش آفرینی آنها در نظام اقتصادی و شبکه بانکی کشور را باید در معنای لغوی  توسعه پیدا کرد. یکی از سه معنایی که برای توسعه استفاده شده ترقی و پیشرفت است با این معنا می توان به اهمیت حضور این بانکها و دستاوردهایشان برای شبکه پولی مالی کشور پی برد. مهمترین اتلاقی که از حضور بانکهای توسعه ای در شبکه بانکی قابل برداشت است تجهیز منابع مالی بلند مدت و کم هزینه خواهد بود که از این منظر مقصد و هدف این بانکها معطوف به تسریع و تسهیل روند توسعه می شود.

تحریم بانک توسعه تعاون

بانکهای توسعه ای علیرغم چالشی که در موضوع سپرده گذاری دارند اما در ارائه تسهیلات همواره پیش قدم بوده و بررسی ها مؤید حضور گسترده این بانکها در ارکان تعیین کننده اقتصاد کشورست که این مسئله از چشم معاندین و دشمنان نظام دور نمانده و در سال ۲۰۲۰ بانک توسعه تعاون در فهرست تحریمهای ایالات متحده قرار می گیرد. هرچند که این موضوع آسیب هایی را برای این بانک ایجاد کرد اما خللی در روند فعالیتهای بانک نداشت.

نقش وزارت تعاون در بانک توسعه تعاون

بیش از سه دهه از حضور بانک توسعه تعاون در شبکه بانکی کشور می گذرد.هرچند که نام بانک توسعه تعاون از مردادماه سال ۸۸ شنیده شد اما پیشینه آن مربوط به صندوق تعاون کشور می باشد که از سال ۶۹ فعالیت خود را آغاز کرده بود.

از اهمیت نقش بانک توسعه تعاون باید به این نکات اشاره کرد که این بانک جزو زیرمجموعه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره آن توسط وزیر تعاون تعیین می شود. عدم وابستگی به سازمنها و ارگانها و فعالیت مستقل آن طی سالهایی که اقتصاد در شرایط مطلوبی قرار نداشت و با شیوه دستوری اداره می شد از مهمترین ویژگیهای یکی از ۵ بانک توسعه ای کشورست.

مسئله افزایش سرمایه بانک و همینطور عدم تبیین نقش تعاونی ها در اقتصاد، شرایط مالی متفاوتی برای این بانک رقم زده اما با این همه نگاهی به دستاوردهای بانک توسعه تعاون نشان میدهد که رویکرد همگرایی در آن پایدار بوده و همین مسئله سهم مشارکت این بانک را در فعالیت های اقتصادی به میزان قابل توجهی ارتقاء داده که افزایش تعداد شعبات بانک در پایان سال ۱۴۰۰ از ۴۰۰ به ۴۱۶ شعبه به منظور پوشش وسیع تر مناطق مختلف مؤید این موضوع است.

افزایش شعبات به منظور ارائه خدمات بهتر

براساس گزارشات سال قبل ۳ هزار و ۵۷۵ نفر در بانک توسعه تعاون اشتغال دارند که با احتساب شاغلین گروه این تعداد به ۴ هزار و ۶۳۰ نفر می رسد گفتنی است تعداد شاغلین بانک در سال ۹۹ رقم ۳ هزار و ۴۴۹ نفر را نشان میدهد که با افزایش تعداد شعبات در سال قبل به تعداد افراد شاغل در این بانک اضافه شد.

ارائه خدمات به بخش تعاون، ایجاد اشتغال پایدار روستایی، ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان، مشارکت در طرحهای توسعه ای و… رویکرد بانک توسعه تعاون از زمان شروع به فعالیت بوده و به گفته معاون تعاون وزارت تعاون شاخص های عملیاتی بانک توسعه تعاون مطلوب نشان می دهد.

هرچند که نگاهی به برخی حاشیه ها جمله معروف شهید همیت را یادآوری می کند؛

هر موقع در مناطق جنگی راه رو گم کردید نگاه کنید آتش دشمن کدام سمت را میکوبد همان جبهه خودی است

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط