اتحاد کشورهای اروپای شرقی برای کاهش وابستگی قاره سبز به منابع انرژی روسیه

به گزارش اختصاصی رصدروز،کشورهای اروپای شرقی برای توسعه پروژه‌ها و به اشتراک گذاشتن منابع برای مقابله با تسلط روسیه در بازار گاز و محدود کردن اتکای اتحادیه اروپا به عرضه روسیه اتحاد دارند. با توجه به اتکای کشورهای اروپایی به منابع انرژی رو...

به گزارش اختصاصی رصدروز،کشورهای اروپای شرقی برای توسعه پروژه‌ها و به اشتراک گذاشتن منابع برای مقابله با تسلط روسیه در بازار گاز و محدود کردن اتکای اتحادیه اروپا به عرضه روسیه اتحاد دارند.

با توجه به اتکای کشورهای اروپایی به منابع انرژی روسیه و همچنین با توجه به این که در شرایط کنونی تنش هایی میان کشورهای قاره سبز و روسیه ایجاد شده است، کشورهای اروپایی در تلاش هستند تا از شدت این اتکا بکاهند.

در این راستا تلاش دارند تا خط لوله گاز طبیعی بین مرزهای یونان و بلغارستان را تا ژوئن آماده کنند که هدف از آن دسترسی به منابع انرژی است و درواقع این خط لوله جدید به دلیل قطع گاز روسیه به لهستان و بلغارستان و کشورهای اروپای شرقی راه اندازی می شود.

این خط ۲۴۰ میلیون یورویی از شهر “کوموتینی” یونان تا شهر “استارا زاگورا” در مرکز بلغارستان ادامه خواهد داشت. این پروژه توسط کشورهای اتحادیه اروپا تامین مالی می شود.

در همین حال، رهبران بلغارستان و رومانی نیز اعلام کرده اند که قصد دارند برای کاهش فشار روسیه بر بازار گاز با یکدیگر همکاری کنند.

“کریل پتکوف”، نخست‌وزیر بلغارستان در این خصوص گفت که آنها می‌توانند گاز را از رومانی گرفته و به ترکیه بفرستند و همچنین از طریق خط ارتباطی یونان – بلغارستان از راه دیگر بازگردانند.

وی افزود که به شرکای بلغارستان در آذربایجان به عنوان منبع احتمالی گاز نگاه خواهد کرد.

همچنین لهستان و جمهوری چک قرار است مذاکرات خود را برای ساخت خط لوله گاز Stork II از سر بگیرند.

“پتر فیالا” نخست وزیر چک نیز در این خصوص گفت که کشورش علاقه مند به خرید ظرفیت ترمینال های توسعه یافته یا جدید “ال‌ان‌جی” لهستان است.

این نکته لازم به ذکر است که جمهوری چک بیش از ۹۰ درصد به گاز روسیه وابسته است.

مذاکرات پیرامون خط لوله Stork II  میان لهستان و جمهوری چک قبلاً تا حدی انجام شده بود، ولی درنهایت متوقف شد. در حال حاضر نیز با توجه به بحران انرژی که کشورهای قاره سبز با آن مواجه اند، کشورهای اروپای شرقی درصدد هستند تا همکاری‌هایی در زمینه انرژی داشته باشند تا بتوانند نفت و گاز موردنیازشان را به نحوی غیر از صادرات از روسیه تأمین کنند.

منبع: www.euronews.com

ترجمه: رصدروز
مترجم: آرزو قادری

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار