اذعان امام جمعه تهران به عدم تأثیر تحریمها بر زندگی مسئولان
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندهی سابق مجلس و از چهرههای اصولگرا با صحبتهای خود دربارهی عوامل تورم کشور خبرساز شده است. به گزارش رصد روز، حجت الاسلام مصباحی مقدم در مصاحبهی جدیدی با وبسایت...
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندهی سابق مجلس و از چهرههای اصولگرا با صحبتهای خود دربارهی عوامل تورم کشور خبرساز شده است.
به گزارش رصد روز، حجت الاسلام مصباحی مقدم در مصاحبهی جدیدی با وبسایت خبری «جماران» یکی از مقصران اصلی تورم کشور را انتظار تورمی مردم دانسته و همچنین دربارهی علل عدم رشد اقتصادی کشور در مقایسهای با کشور چین گفته است ایران مردم قانعی مثل چینیها که به یکی دو وعده غذا در شبانه روز اکتفا میکنند را ندارد. این اظهارات حجت الاسلام مصباحی مقدم بازتاب زیادی داشته و با انتقاداتی مواجه شده است.
حجت الاسلام مصباحی مقدم در بخشی از گفتگوی خود با وبسایت «جماران» در پاسخ به سؤالی دربارهی تورم کشور گفت:عوامل تورم بخشی اقتصادی و بخشی غیراقتصادی است. در بخش غیراقتصادی، بحث انتظارات تورمی بالا، مطرح است. مردم انتظار تورم بالاتر را دارند. خود این امر عامل افزایش تورم میشود. علاوه بر این، شرایط سیاسی و مسائل سیاسی تاثیرگذار است. مسائل سیاسی و خارجی تاثیر روانی بر روی جامعه گذاشته است. این تاثیر روانی منشا اصلی وضعیت فعلی تورم ماست.
او همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه دربارهی عدم رشد اقتصادی کشور با آوردن مثالی از کشور چین گفت:چین ۴ دهه رشد بالای ده درصد را تجربه کرده و توانسته از یک کشور به شدت فقیر با جمعیت انبوه خارج شود و به کشوری تبدیل شود که جایگاه دوم اقتصاد دنیا را دارد. پس این نشان میدهد شدنی است. چین ظرفیتهای ما را ندارد. موقعیت جغرافیایی چین موقعیت ما نیست. چین به اندازه موقعیت و شرایط ما نیست. موقعیت انرژی که ما داریم چین ندارد. البته موقعیت جمعیتی که چین دارد را ما نداریم. آن جمعیت قانع است، جمعیتی که به دوعده یا یک وعده غذا در شبانه روز اکتفا میکند. این فرهنگ کاملاً متفاوتی است.
صحبتهای حجت الاسلام مصباحی مقدم واکنشهای زیادی را در شبکههای اجتماعی و رسانهها پی داشته است.
احسان بداغی، فعال رسانهای در توییتر خود در واکنش به صحبتهای حجت الاسلام مصباحی مقدم نوشت:یک عذرخواهی هم بابت غذا خوردن به حضرات انقلابی بدهکار شدیم. بماند اینکه معلوم نیست سند اینکه مردم چین روزی دو وعده غذا میخورند و به همین دلیل توسعه یافتند، کجاست؟
با اصولگرایی که در دولت روحانی برای معیشت مردم دلسوزی میکرد، اما امروز دو وعده غذا در روز را زیاد میداند، آشنا شوید!
غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به تازگی علت اصلی تورم را انتظار تورمی مردم دانسته و گفته است: مردم چین قانع هستند و به یکی دو وعده غذا در شبانه روز اکتفا میکنند، اما مردم ما اینگونه نیستند!
این اظهارات در حالی است که او در سالهای آخر دولت روحانی در مصاحبهای با انتقاد از تورمی که دولت را مقصر آن دانسته و برای معیشت مردم ابراز نگرانی کرده بود!
او در ۲۵ شهریور سال ۹۹ در مصاحبه با تسنیم گفته بود: طی این سالها ما همواره تورم دورقمی داشتیم، همواره دچار کسری بودجههای بزرگ بودیم و همواره بیکاری دورقمی داشتیم. علاوه بر این مسائل، اتفاق دیگری که رخ داده است، افزایش شکاف ثروت و فقر است، به عبارت دیگر یک عده خیلی ثروتمند و یک عده بسیار گسترده فقیرتر شدند به طوری که برای تامین حداقلهای معیشتشان دارند دست و پنجه نرم میکنند و واقعاً به سختی زندگی را میگذرانند.
آقای مصباحی مقدم کاملا درست میفرمایند؛ چین در ۴ دهه گذشته با رشد اقتصادی بالا و مستمر توانسته است ۸۰۰ میلیون نفر را از زیر خط فقر خارج کند و همین ۳ سال پیش بود که با خارج کردن ۹۰ میلیون فقیر باقی مانده در فقر مطلق طی ۸ سال، جشن پیروزی بر فقر مطلق برگزار کردند.
این که آقای مصباحی مقدم اکتفای مردم چین به یک یا دو وعده غذایی را از دلایل توسعه چین شمرده است نیز از آن حرفهای عجیب و غریب است چرا که اگر قرار باشد با نخوردن توسعه یافت، باید در سالهای اخیر، شاهد بیشترین توسعه در ایران میبودیم چرا که طی این سالها میزان مصرف گوشت، لبنیات، میوه و … در ایران کمتر و کمتر شده و حتی بهار امسال اعلام شد که حجم خرید مواد غذایی مردم نسبه به سال گذشته، ۳۰ تا ۳۵ درصد افت کرده است و برعکس، مدام بر تعداد مرفهین چینی افزوده شده و اکتفا به یک یا دو وعده غذا در چین به خاطرهها پیوسته است و عجالتاً ما ایرانیها هستیم که به استناد آمار، کمتر میخوریم.
مزید اطلاع آقای مصباحی مقدم باید گفت که سرانه مصرف گوشت (قرمز، طیور، ماهی) در ایران سالانه ۳۴ کیلو است و در چین بیش از ۶۰ کیلوگرم. یعنی مردم چین که آقای مصباحی مقدم میگوید به یکی دو وعده غذایی قانع اند، فقط در فقره گوشت، بیشتر از ایرانیها میخورند و حال بماند سایر اقالام غذایی! (تازه آمار چین مربوط به ۲۰۱۷ هست و امار جدیدی پیدا نکردیم و قطعا اکنون این رقم بیشتر شده است، چون آمار واردات و تولید گوشت در چین طی این سالها رو به فزونی بوده است.)
به راستی از نظر آقای مصباحی مقدم و همفکران ایشان، واقعاً مردم ایران چقدر باید نخورند که کشورشان توسعه پیدا کند؟ و با به راستی، وضعیت خورد و خوراک خودشان چگونه است؟!
اگر چین چنان رشدی کرده که به تنهایی ۱۰ درصد از جمعیت کل جهان را از زیر خط فقر خارج ساخته، دلیل اش این نیست که مردمانش امروز نیز روزی یک یا دو وعده غذا میخورند. دلیل اش این بود (و هست) که برای مسوولان چینی، ملاک و معیار اصلی، بهبود شاخصهای اقتصادی، سود ملی و ثروتمندتر شدن کشورشان است و مرفهتر شدن مردم شان. مثلاً اگر مسوولان چینی میدیدند که تحریمهای کشورشان باعث فقر مردم میشود، حتماً با مذاکره و بده بستان، کاری میکردند که تحریمها لغو شود، نه این که افتخارشان این باشد که توانستند بعد از سال ها، پول خود را از کره جنوبی به قطر منتقل کنند و زیر نظر آمریکا غذا و دارو بخرند و از آن به عنوان دستاورد دیپلماتیک یا گشایش اقتصادی یاد کنند!
یا اگر مجمع تشخیص مصلحتی در چین بود، حتماً به عضویت چین در FATF رأی مثبت میداد تا تبادلات اقتصادی کلان کشور و نیز معاملات تاجران چینی در جای جای جهان، راحتتر صورت بگیرد و چین در کنار کره شمالی و میانمار، تنها کشورهای جهان نباشد که در فهرست سیاه FATF هستند. اگر هم نماینده ای، اراجیفی مانند این میگفت که طبق FATF باید فلان ژنرال مان را تحویل آمریکا دهیم، او را به خاطر این دروغگویی خلاف مصالح ملی، محاکمه میکردند.جالب اینجاست که ایشان تقصیر تورم را نیز متوجه “انتظارات تورمی” همین مردمی میکند.
باید به ایشان یادآور شد که مردم در خلأ درگیر انتطار نمیشوند بلکه انتطارات آنها، تابعی از عملکردهای مثبت با منفی مسوولان است. اتفاقاً همین چند مثالی که ایشان زده، حکایت از آن دارد که هر اقدامی برای تنش زدایی با جهان و عادی سازی روابط، چقدر میتواند سازنده باشد و هر عملی عکس این، تا چه اندازه تاثیرات مخرب بر زندگی مردم دارد.
اگر مردم انتظار تورم بالاتر را دارند علتش این است که اثری از هوشمندی و کارآمدی در تصمیمات موثر بر تورم نمیبینند و الا خود آزاری ندارند که با انتظارات تورمی بالا، تورم را بالا ببرند و فقیرتر شوند!
اذعان امام جمعه تهران به عدم تأثیر تحریمها بر زندگی مسئولان
حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران و نایب رئیس اسبق مجلس در سخنرانی جدید خود با اذعان به اینکه تأثیر تحریمها بر زندگی مردم و نه مسئولان کشور بوده اظهار کرده است همین امر سبب شده تغییری در شیوهی مدیریت کشور ایجاد نشود، چرا که مسئولان خود فشار تحریمها را تجربه نمیکنند. وی در اینباره گفت:فشار تحریم روی وضع زندگی مردم تاثیر گذاشته، اما آیا اثری از این فشار تحریمی روی زندگی نمایندگان مجلس، نهادهای دولتی و ما مسئولان دیدهاید؟
انتقاد تند سعید قاسمی از رئیس جمهور
سعید قاسمی که از حامیان سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری بود، به وی بابت عدم کنترل قیمتها و گرانی اعتراض تندی کرده است. ویدئوی جدیدی از سخنان این فعال سیاسی اصولگرا و سردار بازنشسته سپاه که با اظهارنظرهای جنجالی اش شناخته میشود، منتشر شده که وی در آن خطاب به ابراهیم رئیسی میگوید:آقای رییسی تکلیف مارو معلوم کن، یا خودت با اونها همدستی و داری شامورتی بازی در میاری یا اصلا فرمون دست تو نیست.