هرچند که فرهنگ مماشات امری پسندیده در بسیاری از امورست اما نمی توان همواره با این رویکرد امیدوار به بهبود وضعیت بود. موضوعی که در خصوص حاشیه های بیمه معلم در سنوات گذشته و در زمان مسئولیت مفید امینی در معاونت نظارت بیمه مرکزی رخ داده دارای ابهاماتیست که پاسخی شفاف را می طلبد
به گزارش اختصاصی رصد روز، اواخر سال ۱۳۹۱ بود که تحسیری مدیرعاملی این شرکت را از محمود تدین تحویل گرفت، اما او طی این دوره ۱۰ ساله، کلکسیونی از عدم النفع ها را در این شرکت به جا گذاشت. برخی از این دستاوردها، چنان منحصر به فرد بود که می توانست هر مدیرعاملی را از صندلی اش جابه جا کند، اما چرا او توانست دوره حضورش در بیمه معلم را یک دهه تثبیت کند؟ راز این تداوم را می توان در همراهی بی سابقه بیمه مرکزی و به ویژه معاونت نظارت در دوره حضور مفید امینی جست و جو کرد.
تخلف بی سابقه در قرارداد مخابرات
بیمه معلم در سال ۱۳۹۷ قراردادی با شرکت مخابرات ایران به منظور ارائه خدمات بیمه درمان تکمیلی منعقد کرد که بنا برا اعلام بیمه مرکزی، تخلف در آن احراز شده بود. در نامه بیمه مرکزی خطاب به معاون بیمه اشخاص شرکت بیمه معلم –که به تازگی از سمت خود برکنار شد- آمده بود: « با توجه به عدم رعایت قوانین و مقررات مصوب شورایعالی بیمه در صدور قرارداد بیمه درمان شرکت مخابرات ایران در سال ۱۳۹۷ به شرح ذیل، علیرغم تاکید بر عدم پذیرش هرگونه شرایط غیرمتعارف و مغایر با قوانین و مقررات … مقرر گردید گزارش تخلفات انجام شده جنابعالی و مدیر ذیربط در دستور کار کمیته ارزیابی عملکرد کارکنان کلیدی موسسات بیمه قرار گیرد». این تخلف محرز زمانی بیشتر نمود پیدا کرد که نه تنها وصول حق بیمه این قرارداد با چالش مواجه شد، بلکه بیمه شدگان نیز نتوانستند به حقوق خود دست پیدا کنند. خبرگزاری فارس در این باره نوشت: «از دی ماه سال ۱۴۰۰ تاکنون بیمه تکمیلی معلم که طرف قرارداد بازنشستههای شرکت مخابرات ایران است از پرداخت فاکتورها سرباز زده است.» قرارداد مخابرات، قراردادی بود که شرکت بیمه دانا به دلیل نرخ غیرفنی مورد نظر شرکت مخابرات، حاضر نشد آن را بپذیرد، اما شرکت بیمه معلم به سادگی آن را قبول کرد».
معامله مشکوک شرکت
بیمه معلم در سال گذشته، دو ملک مرغوب خود در پایتخت را با یک ملک در شهرستان بابلسر معاوضه و مابقی آن را نیز به صورت نقدی پرداخت کرد. این معامله چنان به اختلاف اعضای هیات مدیره منجر شد که برخی اعضا از امضای سند آن امتناع کردند. فهرست جزئیات زمین و ساختمان شرکت بیمه معلم که از سوی این شرکت افشا شد نشان می داد ارزش این دو ملک بیش از ۹۸ میلیارد ریال ارزش داشتهاند. «زمین جم» با ارزش بیش از ۱۶ میلیارد ریال با کاربری مسکونی در خیابان اصلی مطهری تهران قرار داشت و «زمین سنایی» در خیابان اصلی کریمخان زند تهران نیز ۳۸۵ متر مربع بود که بیش از ۸۲ میلیارد ریال ارزشگذاری کارشناسی شد. با وجود فشارها از سوی کرد زنگنه رئیس هیات مدیره شرکت بیمه معلم، «عماد الدین قاضوی» عضو هیات مدیره این شرکت، صورتجلسه واگذاری این دو ملک را تا پایان معامله نیز امضا نکرد.
فروش بیمه، بدون مجوز بیمه مرکزی
سامانه فروش آنلاین mobile140.com که با همراهی «علی دایی»، فروش بیمه نامه موبایل را عملیاتی کرده است، در حالی این بیمه نامه را برای شرکت بیمه معلم می فروشد که از بیمه مرکزی مجوزی دریافت نکرده است. بیمه مرکزی در پاسخ به استعلام خبرنگاری مبنی بر این که آیا این سایت، برای فروش بیمه نامه مجوز دارد یا خیر، اعلام کرد: «بررسی انجام شده در سایت موبایل ۱۴۰ حاکی است که شرکت بیمه معلم به عنوان بیمهگر این محصول بیمه تعیین شده است، لیکن تا کنون شرکت مذکور مجوزی در این خصوص از بیمه مرکزی دریافت نکرده است
دروغ گویی درباره فعالیت شعب بغداد و کربلا
در حالی که رئیس کل بیمه مرکزی به صراحت اعلام کرد تنها شرکت بیمه ایرانی فعال در عراق، شرکت بیمه سامان است، اما روابط عمومی شرکت بیمه معلم با انتشار خبری از فعالیت شعب این شرکت در عراق خبر داد. خبرنگار این موضوع را از بیمه مرکزی پیگیری و این پاسخ را دریافت کرد که «بیمه معلم دارای مجوز فعالیت در کشور عراق می باشد، ولیکن طی بازدید کارشناسان این سازمان از شعب بیمه معلم در کشور عراق مشخص گردید که این شعب فعال نیستند. در حال حاضر فقط بیمه سامان دارای شعب فعال در کشور عراق می باشد.» فعالیت های مشکوک بیمه معلم در عراق، پیشتر نیز مورد سوال قرار گرفته بود. در پیوست گزارش حسابرسی سال ۱۳۹۸ شرکت بیمه معلم که مربوط به آیین نامهها و مصوبات شواری عالی بیمه است، موارد عدم رعایت قوانین بیمه مرکزی و آیین نامههای شواری عالی بیمه مشخص شده است. در بند ۱۶ این گزارش، اشاره شده که موضوع «افشای جداگانه عملیات شعبه خارجی شرکت در دفاتر» رعایت نشده و این نشان میدهد شرکت بیمه معلم در این زمینه تقصیر یا دست کم قصور داشته است.
یک معامله و چند ابهام
شرکت بیمه معلم در سال ۱۳۸۶ اقدام به خرید یک ملک به مبلغ ۵.۸۰۰ میلیون ریال از فردی به نام «آقای معلم» کرده است. این شرکت به دلایل نامعلومی تنها یک سال پس از این معامله، همان ملک را به همان شخص و این بار به مبلغ ۸.۵۷۲ میلیون ریال به فروش میرساند. شرکت بیمه معلم، در قبال فروش این ملک به این شخص چند فقره چک دریافت میکند که مبلغ آن ۸.۲۷۲ میلیون ریال است، اما همچنان چکهای صادره بابت باقی مانده طلب همچنان وصول نشده است. بیمه معلم مدعی است که واحد حقوقی این شرکت در این خصوص درخواست صدور اجراییه کرده و مراحل اجرای مزایده ملک مزبور از طریق شعبه سوم اجرائیات ثبت تهران در حال پیگیری است. آنچه که مساله بیمه معلم در این مورد را عجیب و مبهم کرده است، در ابتدا خرید این ملک و سپس بازگرداندن و فروش آن ملک به همان شخص است و همچنین سکوت و عدم وصول مطالبات خود در قبال این فرد است.
«مفید» برای «بیمه معلم» مفید بود!
این ها تنها چند مورد از فعالیت های مشکوک، تخلفات محرز و بدون رعایت قانون و مقررات شرکت بیمه معلم در دوران حضور محمد ابراهیم تحسیری است. همان طور که مشاهده شد، برخی خلاف گویی ها و انحرافات این شرکت، حتی مورد اعتراض نهاد ناظر نیز قرار گرفته بود، اما تحسیری چگونه به فعالیت خود ادامه می داد؟ راز این ماجرا را اکنون می توان به سادگی دریافت. «مفید امینی» در جایگاه معاون نظارت بیمه مرکزی، حداکثر همراهی را با مدیرعامل این شرکت داشت مفید امینی» که خود کارمند دولت است و حتی اکنون نیز سمت مشاو رئیس کل بیمه مرکزی را دارد، در دورانی که همچنان این جایگاه را در اختیار داشت، به جلسه مصاحبه برای انتخاب به عنوان مدیرعامل شرکت بیمه معلم رفت و قانون را زیر پا گذاشت. اکنون او را می توان مصداق تخلف از قانون دانست که در سمت مدیرعاملی شرکت بیمه معلم، معلوم نیست که راه تحسیری را ادامه می دهد یا طرف دیگری می بندد؟
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید