به گزارش رصد روز، مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در نخستین جلسات کاری خود در سال جدید و دیدار با پرسنل در مجتمع های معدنی و صنعتی در گفت گویی با ما با اشاره به نام گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال (تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین) گفت : شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از پیشگامان ورود به عرصه بومیسازی در فرآیند تولید از معدن تا فولاد و از نخستین شرکتهایی است که در سالهای اخیر، داخلی سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز خود را با تکیه بر خلاقیت و توانمندی صنعتگران داخلی و شرکتهای دانش بنیان به طور جدی دنبال کرده و در این راستا سرمایهگذاریهای عظیمی نیز انجام داده است .
مهندس تقی زاده از مهمترین اقدامات چادرملو در سال گذشته را تاسیس مرکز نوآوری ، تحقیق و توسعه چادرملو در برج فناوری و نوآوری دانشگاه صنعتی امیر کبیر عنوان کرد و گفت: با این اقدام عملاً راه را برای بروز و ظهور خلاقیت جوانان مستعد و تحصیل کرده و نیز همکاری تنگاتنگ با مراکز علمی و دانش بنیان را هموار ساختیم چون اعتقاد داریم این همکاری دانشگاه با صنعت، گام عملی و بزرگی است برای نزدیک کردن نگرش های آکادمیک و خلاق با نگرش های صنعتی و تولیدی، که می تواند تحولات عظیمی را در بستر مراکز علمی و تولیدی کشور به ارمغان آورد.
وی افزود: چادرملو بعنوان شرکت پیشتاز در تلاش است هوشمندسازی خطوط تولید و گسترش فناوری نوظهور همچون پردازشگرهای کلان داده ها، هوشمندسازی سامانه ها و فرآیند مواد پیشرفته در ساختار تولیدی شرکت را بعنوان رسالتی در جامعه تولیدی و علمی کشور پیاده سازی نماید و از شرکتهای دانشبنیان که در عرصه بومی سازی قطعات خاص در کشور فعالیت می کنند با اختصاص تسهیلات ویژه حمایت لازم را بعمل می آورد .
مدیر عامل چادرملو همچنین انعقاد قرارداد با شرکت فولاد اسفراین، برای بومیسازی رولر های تجهیز HPGR که در واحد خردایش کنسانتره مورد استفاده و نیازمند برخورداری از دانش بالایی است را از جمله گام های عملی در جهت بهره گیری از دانش فنی داخلی عنوان کرد و گفت: با قبول تمامی ریسکهای آن سرمایه گذاری در این زمینه را آغاز کردیم و امیدواریم این قرارداد که ارزش آن ده ها میلیارد تومان است امسال به نتیجه برسد و در فرآیند تولید به کار گرفته شود.
وی افزود: یکی دیگر از قراردادهای مهم چادرملو در سال گذشته با شرکت صنایع مس باهنر جهت ساخت باس تیوبهای مسی است که در ترانسفورماتور کوره قوس الکتریک و کوره پاتیلی فولاد سازی از آن استفاده می شود و ساخت این قطعه در این سایز برای اولین بار در کشور انجام می شود.
مهندس تقی زاده در ادامه این مصاحبه گفت: تا کنون بالغ بر ۳۰ هزار قطعه صنعتی در چادرملو بومی سازی شده است به طوریکه در بخش کنسانترهسازی بالای ۹۰ درصد قطعات و تجهیزات ساخت داخل است ، در کارخانه گندلهسازی بالای ۹۵ درصد بومی سازی شده است ، در کارخانه فولادسازی بالای ۸۰ درصد قطعات بومیسازی شده و در کارخانه احیای مستقیم که هنوز نوپا است و دو سال است که بهره برداری از آن آغاز گردیده است حدود ۷۰ درصد قطعات و تجهیزات آن بومی سازی شده است .
مهندس تقی زاده تاکید کرد: ما در بخش مکانیکال نزدیک به ۸۵ درصد از قطعات و تجهیزات را بومیسازی کردهایم که پیشرفت قابل قبولی است و به جرات میتوان گفت که در کارخانه کنسانتره و گندلهسازی به صورت انگشت شمار قطعاتی هستند که هنوز داخلیسازی نشدهاند .
وی افزود: در نتیجه این رویکرد زیر بنایی توانستیم علاوه بر جلو گیری از خروج و صرفه جویی ۲۰ میلیون یورو ارز، زمینه ارتقای دانش فنی متخصصان داخلی را نیز فراهم کنیم .
مدیر عامل چادرملو عمده دلیل مکانیکال بودن قطعات ساخت داخل را ضعف در دانش تولید تجهیزات ابزار دقیق عنوان کرد و افزود:
تجهیزات ابزار دقیق از صنایع هایتک در جهان به شمار میرود و فناوری تولید بخشی از قطعات آن انحصاراً در اختیار برخی از شرکتهای بزرگ جهان قرار دارد. از طرفی ساخت و تولید برخی از این تجهیزات با ریسک بالایی همراه است و نیازمند سرمایهگذاری بالایی است، با این وجود تعدادی از شرکتهای دانشبنیان با ورود به این عرصه توانستهاند ساخت قطعاتی همچون سطح سنج و لول سنج را در داخل کشور آغاز کنند.