به گزارش رصد روز، امیر قطر از پزشکیان رئیس جمهوری ایران در منزل شخصی خود پذیرایی کرد.
امیر قطر عصر امروز (چهارشنبه ۱۱ مهر ماه) در بدو ورود مسعود پزشکیان به این کشور، رئیس جمهور را به منزل شخصی خود برده و با قهوه عربی از وی پذیرایی کرد.
مراسم استقبال رسمی از رئیس جمهور عصر چهارشنبه با حضور «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر برگزار شد. در مراسم استقبال رسمی، پس از نواخته شدن سرود ملی و گرفتن عکس یادگاری سران ایران و قطر، اعضای هیاتهای عالیرتبه ۲ کشور معرفی شدند.
بلافاصله پس از مراسم استقبال از پزشکیان از سوی امیر قطر، مذاکرات دوجانبه هیاتهای عالیرتبه دو کشور برگزار و سپس سران دو کشور به صورت خصوصی با یکدیگر ملاقات کردند.
سپس مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران و قطر ۶ سند و یادداشت تفاهم همکاری در بخشهای مختلف اقتصادی و تجاری، فرهنگی، آموزشی و ورزشی به امضا رساندند.
پزشکیان در روز دوم این سفر نیز در نوزدهمین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) شرکت و سخنرانی می کند و احتمالا دیدارهایی با برخی سران و مقامات کشورهای شرکت کننده در مجمع خواهد داشت.
پزشکیان مدرک فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران دارد. او طی جنگ ایران و عراق، مسئول اعزام اکیپهای پزشکی به جبههها بود و همزمان بهصورت رزمنده و پزشک خدمت میکرد. او در سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ در دوره وزارت محمد فرهادی، معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کابینه نخست سید محمد خاتمی بود و در کابینه دوم خاتمی به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مجلس رأی اعتماد گرفت. او در دورهٔ وزارتش یک بار مورد استیضاح ناموفق مجلس قرار گرفت. او در سال ۱۳۸۶ در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده آذربایجان شرقی راهی مجلس شد.
او نمایندهٔ جبهه اصلاحات ایران در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ است. پس از اعلام تأیید صلاحیت او، سید محمد خاتمی، رئیسجمهور پیشین، از او اعلام پشتیبانی کرد. پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ شرکت کرد اما انصراف داد و در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد.
پزشکیان از مدافعان ولایت فقیه، خامنهای و سپاه پاسداران است و شک کردن به اصل ولایت فقیه و زیر سؤال بردن آن را از نظر اعتقادی جایز نمیداند. او سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک آمریکایی توسط سپاه پاسداران را «مشت محکمی به دهان یاوهگوییهای سران آمریکای جنایتکار» نامید. پزشکیان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ و خیزش ۱۴۰۱ ایران را محکوم کرد و آنها را به سود «منافقان و دشمنان ایران» دانست، هرچند انتقاداتی دربارهٔ «مدیریت» اعتراضات توسط دولت مطرح کرد.
اوایل زندگی
پزشکیان در ۷ مهر ۱۳۳۳ از پدری آذربایجانی و مادری کُرد در مهاباد به دنیا آمد.او تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش مهاباد طی کرد و سپس به ارومیه رفت و در هنرستان کشاورزی ارومیه، دیپلم صنایع غذایی گرفت. پس از اخذ دیپلم، در سال ۱۳۵۲ جهت انجام خدمت سربازی به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان منتقل شد و در همین دوره بود که به پزشکی علاقه پیدا کرد و در نتیجه در سال ۱۳۵۴ و پس از اتمام خدمت سربازی، دیپلم دوم خود را در رشته علوم تجربی اخذ کرد و در سال ۱۳۵۵ در رشتهٔ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شد.
پزشکیان در دوران جنگ ایران و عراق، مسئول اعزام اکیپهای پزشکی به جبههها بود و همزمان به صورت رزمنده و پزشک فعالیت میکرد.
فعالیت دانشگاهی
او دورهٔ پزشکی عمومی خود را در سال ۱۳۶۴ به پایان رساند و در سمت مربی فیزیولوژی شروع به تدریس در دانشکدهٔ پزشکی نمود. در سال ۱۳۶۹ تخصص خود در رشته جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز اخذ کرد و سپس در سال ۱۳۷۲ فوق تخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران دریافت نمود و در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز استخدام شد که بعدها رئیس این بیمارستان شد. پزشکیان در طی سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۹، ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز را عهدهدار بود.او سردبیر مجله تحقیقات قلب و عروق و قفسه سینه است که در مرکز تحقیقات قلبی-عروقی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر میشود.
پیش از سال ۱۳۸۰ و تشکیل کابینه دوم محمد خاتمی، پزشکیان در میان فعالان سیاسی ایران شناخته شده نبود.
وزارت بهداشت
پزشکیان مابین ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ در دوره وزارت محمد فرهادی، معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کابینه اول سید محمد خاتمی بود.