اسرائیل، بشار اسد را به ترور تهدید کرد

روزنامه «اسرائیل هیوم» خبر داد که رژیم صهیونیستی پیام تهدیدآمیزی به بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه فرستاده است.

به گزارش رصد روز، روزنامه «اسرائیل هیوم» خبر داد که رژیم صهیونیستی پیام تهدیدآمیزی به بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه فرستاده است.

 

در این نامه آمده است: اگر در جلوگیری از انتقال سلاح از خاک سوریه به لبنان جلوگیری نکنی، سرنوشتی مانند سرنوشت سید حسن نصرالله خواهی داشت.

پیش از این نیز روزنامۀ الاخبار لبنان نوشته بود صهیونیست‌ها در تلاش‌اند از طریق وعده‌های اردن و امارات برای بازسازی سوریه بشار اسد را قانع کنند که از سپاه پاسداران و حزب‌الله بخواهد خاک سوریه را ترک کنند.

 

بشار حافظ اسد (زادهٔ ۱۱ سپتامبر ۱۹۶۵) سیاستمدار سوری است که از سال ۲۰۰۰ به عنوان نوزدهمین رئیس‌جمهور سوریه فعالیت می‌کند. او همچنین فرمانده کل قوای نیروهای مسلح سوریه و دبیرکل حزب بعث سوریه است. در جریان جنگ داخلی سوریه، دولت او از سوی سازمان ملل متحد متهم به جنایات جنگی شد.

پدرش، حافظ اسد، پیش از وی از سال ۱۹۷۱ تا پایان عمر در سال ۲۰۰۰، بر سوریه حکومت کرد و طی این دوره، سوریه را از یک جمهوری سکولار به یک «دیکتاتوری خانوادگی» تبدیل کرد. بسیاری از مقامات عالی حکومت، بدنهٔ نیروهای مسلح و سرویس‌های امنیتی آن از جمله ادارهٔ اطلاعات نظامی و ادارهٔ کل اطلاعات از پیروان مذهب علوی هستند که به خانوادهٔ اسد و حکومت پلیسی او وفادار هستند.

بشار اسد در دمشق به دنیا آمد و بزرگ شد. او در سال ۱۹۸۸ از دانشکده پزشکی دانشگاه دمشق فارغ‌التحصیل شد و پس از آن به عنوان پزشک در ارتش سوریه شروع به کار کرد. چهار سال بعد، او به لندن رفت و در رشتهٔ چشم‌پزشکی به تحصیلات تکمیلی پرداخت. در سال ۱۹۹۴، پس از آن‌که برادر بزرگترش باسل در یک سانحهٔ رانندگی جان باخت، بشار به سوریه فراخوانده شد تا نقش باسل را به عنوان «جانشین» حکومت تمامیت‌خواه پدرش بر عهده بگیرد.

پدرش، حافظ اسد، در ۱۰ ژوئن ۲۰۰۰ در دمشق به دلیل ایست قلبی درگذشت. بشار به شکل رسمی قدرت را در ۱۷ ژوئیه به دست گرفت. در دوره‌ای کوتاه پس از شروع زمام‌داری بشار، اصلاحات فرهنگی و سیاسی در آن کشور انجام گرفت که به «بهار دمشق» معروف شد.

برنامه‌های اولیه اصلاحات اقتصادی دولت او به جای کاهش نابرابری‌ها، آن‌ها را تشدید کرد و قدرت اجتماعی و سیاسی را بیشتر در دست نخبگان وفادار به خانواده اسد متمرکز کرد. این سیاست‌ها باعث شد تا بخش‌های بزرگی از جمعیت سوریه، از جمله ساکنان مناطق روستایی، طبقات کارگر شهری، تاجران، صنعتگران و افرادی که قبلاً از حامیان سنتی حزب بعث سوریه بودند، از رژیم اسد دور شوند. در فوریه ۲۰۰۵، انقلاب سدر در لبنان که به دنبال ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر لبنان، آغاز شد، بشار اسد را مجبور کرد به اشغال نظامی سوریه در لبنان پایان دهد.

دههٔ اول حکومت بشار اسد با سانسور شدید مطبوعات، اعدام‌های صحرایی، ناپدید شدن‌های قهری، تبعیض علیه اقلیت‌های قومی، و سرکوب گسترده توسط سرویس‌های امنیتی سوریه همراه بود. در مارس ۲۰۱۱، پس از آن‌که حکومت بشار اقدام به سرکوب خشونت‌بار تظاهرات گروهی از کودکان در شهر درعا را کرد، جرقهٔ اعتراضات موسوم به بهار عربی در سوریه زده شد، که به انقلاب سوریه و سپس جنگ داخلی سوریه منجر شد. این جنگ تاکنون حدود ۵۸۰٬۰۰۰ کشته بر جای گذاشته که حداقل ۳۰۶٬۰۰۰ نفر از آن‌ها غیرنظامی بوده‌اند.

رژیم اسد در طول جنگ داخلی سوریه متهم به ارتکاب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت شد. این اعمال شامل حملات شیمیایی، بمباران بشکه‌ای مناطق غیرنظامی، ایجاد سپر انسانی، ایجاد قحطی از طریق محاصره‌های طولانی‌مدت شهرها و بمباران منابع غذایی که به گرسنگی‌دادن صدها هزار غیرنظامی منجر می‌شد و استفادهٔ گسترده از شکنجه، اعدام و ناپدید شدن‌های قهری می‌شد. این اقدامات منجر به واکنش‌های گسترده بین‌المللی، محکومیت جهانی، تصویب قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت، تحریم‌های بین‌المللی و انزوای بیشتر رژیم بشار اسد شد.

خانواده اسد
خانواده اسد از اقلیت علوی مذهب سوریه می‌باشند که دارای مناصب مختلفی می‌باشند. فهرست زیر، اسامی تعدادی از افراد شاخص این خانواده بشار اسد است:

رفعت اسد، عمو، از مقامات نظامی، تبعید به فرانسه پس از سعی در مبادرت به کودتا در سال ۱۹۸۴، تا سال ۱۹۹۸ او مقام تشریفاتی معاونت رئیس‌جمهور را حفظ نمود.
باسل اسد، برادر، نامزد اصلی برای جانشینی، مرگ در اثر تصادف با ماشین ۱۹۹۴
ماهر اسد، برادر، فرمانده گارد رئیس‌جمهوری، فرمانده لشکر چهارم زرهی سوریه، عضو کمیته مرکزی حزب بعث
خانواده اسد.
زندگی
او در سال ۱۹۶۵ در شهر دمشق به دنیا آمد. او علاوه بر زبان عربی، به زبان‌های انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی تسلط دارد. همسر بشار اسد، اسماء نام دارد و دارای سه فرزند می‌باشد. پسر او حافظ با شرکت در تیم سوریه در المپیاد جهانی ریاضی ۲۰۱۶ با کسب ۱۳ امتیاز موفق به کسب دیپلم افتخار شد.

بشار اسد پس از به قدرت رسیدن، سعی کرد تا اقتصاد بسته سوسیالیستی سوریه که در زمان پدرش، حافظ اسد ساخته شده بود را به یک اقتصاد باز و غیر سوسیالیستی تغییر دهد.

حافظ اسد، پدر او، سال ۲۰۰۰ در ۶۹ سالگی درگذشت. انیسه مخلوف، مادر او، ۶ فوریه ۲۰۱۶ در ۸۶ سالگی در دمشق درگذشت.

تحصیلات
بشار پس از تمام کردن مدرسه رشته پزشکی در دانشگاه دمشق را انتخاب کرد و در سال ۱۹۸۸ فارغ‌التحصیل شد و در بیمارستان نظامی مشغول به کار شد. وی سپس در سال ۱۹۹۲ برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و در سال ۱۹۹۴ موفق به اخذ مدرک تخصصی چشم‌پزشکی گردید.

اعطای دکترای افتخاری دانشگاه تهران به اسد
بشار اسد در دیدار با سید علی خامنه‌ای، ۶ اسفند ۱۳۹۷
در آذر ۱۴۰۲ سید محمد مقیمی در دیدار با فادیا دیب قائم مقام وزیر آموزش عالی سوریه اعلام کرد که به اسد دکتری افتخاری و به دانشجویان سوری بورسیه می‌دهد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط