افت فروش خودروسازان بزرگ کشور

فروش خودروسازان بزرگ کشور در چهار ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت کرده و همچنین اندکی از تولید کمتر بوده است.

به گزارش رصد روز، فروش خودروسازان بزرگ کشور در چهار ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت کرده و همچنین اندکی از تولید کمتر بوده است.

طبق آماری که خودروسازان -ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو – به سامانه کدال ارائه کرده‌اند، کل فروش آنها در چهار ماه ابتدایی سال جاری ۲۸۹هزار و ۶۱۹دستگاه بوده است. در مقایسه با چهار ماه ابتدایی پارسال با رقم ۳۳۶هزار و ۴۵۶دستگاهی، فروش خودروسازان حدود ۴۷هزار دستگاه، معادل حدودا ۱۴درصد، افت کرده است.

خودروسازان همچنین کمتر از آنچه در چهار ماه امسال تولید کرده‌اند، فروش داشته‌اند. کل تولید سه خودروساز بزرگ کشور در چهار ماه ابتدایی امسال ۲۹۰هزار و ۲۲۹ دستگاه بوده است. این در حالی است که آنها کمتر از ۲۹۰هزار دستگاه از محصولات تولیدی را فروخته‌اند. بنابراین اندکی از خودروهای تولیدی در چهار ماه ابتدایی امسال، به فروش نرفته است. به عبارت بهتر، خودروسازان بالغ بر ۹۹درصد از محصولات تولیدی خود در بازه زمانی تحت بررسی را فروخته‌اند.

به‌هر‌حال طبق آمار، در بین سه خودروساز اصلی کشور، بزرگ‌ترین آنها، یعنی ایران‌خودرو، در چهار ماه ابتدایی امسال ۱۶۱هزار و ۵۶۸دستگاه محصول را به تولید رسانده است. این در حالی است که فروش این شرکت کمتر از ۱۵۵هزار دستگاه بوده است. بنابراین ایران‌‌خودرو کمتر از آنچه در چهار ماه نخست امسال تولید کرده، فروخته است.

این شرکت همچنین در چهار ماه نخست پارسال بیش از ۱۷۸هزار دستگاه فروش داشته، بنابراین در مدت مشابه امسال خودروی کمتری را فروخته است. آمار می‌گوید ایران‌خودرویی‌ها حدودا ۲۳هزار دستگاه کمتر از سال گذشته فروش داشته‌اند.

از سایپا نیز خبر می‌رسد که این شرکت به عنوان دومین خودروساز بزرگ ایران، محصول کمتری را نسبت به پارسال به فروش رسانده است. کل فروش سایپا در چهار ماه ابتدایی امسال ۱۰۳هزار و ۵۳۳دستگاه بوده، حال آنکه در مدت مشابه پارسال، این شرکت ۱۱۵هزار و ۵۴۴ دستگاه خودرو فروخته بود. بنابراین سایپایی‌ها نسبت به پارسال با افت حدودا ۱۲هزار دستگاهی فروش روبه‌رو شده‌اند. کل تولید سایپا تا پایان تیر امسال، حدودا ۹۶هزار دستگاه بوده که با در نظر گرفتن آمار فروش، مشخص می‌شود

دومین خودروساز بزرگ کشور هفت‌هزار دستگاه بیش از آنچه تولید کرده، به فروش رسانده است. اما سومین خودروساز بزرگ کشور به عکس سایپا در چهار ماه ابتدایی امسال کمتر از آنچه تولید کرده، فروش داشته است. کل تولید پارس‌خودرو در چهار ماه ۳۳هزار و ۳۵۳دستگاه بوده است.

با‌این‌حال پارس‌خودرو در بازه زمانی تحت بررسی، ۳۱هزار و ۳۱۸ دستگاه فروش داشته است. این آمار نشان می‌دهد بیش از دو‌هزار دستگاه از محصولات تولیدی پارس‌خودرو در چهار ماه امسال، فروخته نشده است.

این شرکت در مقایسه با چهار ماه ابتدایی پارسال نیز خودروی کمتری فروخته است. آمار می‌گوید، فروش پارس‌خودرو در چهار ماه ابتدایی سال گذشته، حدودا ۴۲هزار و ۹۰۰دستگاه بوده که با توجه به فروش ۳۱هزار و ۳۱۸دستگاهی امسال، مشخص می‌شود این شرکت با افت بیش از ۱۱هزار و ۵۰۰دستگاهی فروش مواجه شده است.

به گفته رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران، با وجود اینکه در روزهای گذشته قیمت خودرو در بازار افزایش یافت، اما خرید و فروشی در بازار صورت نمی‌گیرد.

اسد کرمی درباره وضعیت بازار خودرو اظهار کرد: قیمت خودروها در بازار در دو روز گذشته با توجه به افزایش قیمت ارز اندکی افزایش یافته است، به‌طوری‌که قیمت اغلب خودروها بین ۲ تا ۳میلیون تومان افزایش یافته است. رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران بیان کرد: اما با وجود این افزایش قیمت، بازار خودرو همچنان در رکود به سر می‌برد و تقریبا خرید و فروشی در بازار صورت نمی‌گیرد. وی اظهار کرد: با توجه به روند ادامه‌دار رکود در بازار به نظر می‌رسد قیمت خودروها دوباره کاهشی شود، زیرا وقتی معامله‌ای صورت نگیرد فروشندگان مجبور هستند که قیمت‌ها را به قبل بازگردانند.

کرمی همچنین درباره تصویب آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده گفت: اگرچه دقیقا مشخص نیست که این آیین‌نامه چگونه اجرایی شود و امکان اجرایی شدن آن وجود داشته باشد یا خیر، اما تاثیر روانی خود را در بازار گذاشته و مصوب شدن این آیین‌نامه تا حدودی قیمت در بازار خودرو را کنترل کرده است.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار