او با اشاره به هماهنگی حاصل شده میان سازمانها، شرکتهای دولتی و بانکها، نقش تعیینکننده همکاری و همافزایی سازمانهای تابعه و نیروهای انسانی را در تحقق این رشد مؤثر دانست و از امیدواری نسبت به تثبیت و تقویت این دستاوردها در سال آینده خبر داد.
وی همچنین به تلاشهای صورت گرفته در بانک کشاورزی و شرکتهای دولتی اشاره کرد و این هماهنگی را گواهی بر اولویت یافتن موضوع بهرهوری در ذهن مدیران و کارکنان کل مجموعه وزارت اقتصاد دانست.
خواجهنایینی، افزایش بهرهوری را در گرو افزایش نسبت خروجی به ورودی هر سیستم عنوان کرد و توضیح داد: ورودیهایی نظیر سرمایه انسانی، سرمایه فیزیکی، سرمایه مالی، فناوری و زمان، مجموعه عواملی هستند که بر تولید خروجیهای ارزشمند اثرگذارند و با بهرهگیری بهینه از این ورودیها، سطح بهرهوری سازمان ارتقا مییابد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر مؤلفه سرمایه انسانی بهعنوان اولویت نخست در افزایش بهرهوری، تصریح کرد: طی ده سال اخیر کیفیت نیروی انسانی واردشده به دستگاههای دولتی نسبت به قبل افت داشته است.
او بیان کرد: عوامل متعددی از جمله نظام حقوق و دستمزد، شیوههای مدیریتی دولتی و محدودیتهای قانونی به کاهش انگیزه و کیفیت نیروی انسانی انجامیده است.
به گفته او، محدودیتهای موجود در اعطای اختیارات و ارتقای جایگاه شغلی به نیروهای توانمند و خلاق نیز تأثیر مستقیم بر بهرهوری داشته است.
او همچنین به تفاوت محدود میان سطوح پرداخت به کارشناسان و مدیران ارشد اشاره کرد و شرایط فعلی را برای افزایش انگیزه نیروی انسانی ناکافی دانست.
خواجهنایینی، محدودیتهای مقرراتی را بهخصوص در بانک کشاورزی برجسته خواند و افزود که موضوع افزایش فوقالعادههای بانکی هشت ماه است در حال پیگیری است تا نیروی انسانی بانکهای دولتی بتواند ولو در مقایسه با همتایان خصوصی، تا حدودی باانگیزهتر عمل کند.
وی کیفیت آموزش را تنها ابزار ارتقای بهرهوری نیروی انسانی فعلی دانست و افزود: هرگونه تحول در این حوزه به آموزشهای بهروز و مربیان توانمند نیاز دارد؛ هرچند محدودیتها و برخی فرآیندهای اداری، مانعی بر سر راه جذب اساتید و ارتقای نظام آموزشی بوده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی، فرهنگ سازمانی را دومین عامل کلیدی در تحقق بهرهوری معرفی کرد و خاطرنشان ساخت در بسیاری از سازمانها با وجود تلاش نیروهای خلاق و کارآمد، سیستم مدیریتی و مجموعه همکاران اهمیت کافی به نقش آنان نمیدهند.
وی ضرورت تغییر نگاه نسبت به ارزشآفرینی، کار خوب و افزایش کیفیت عملکرد در بستر فرهنگی سازمان را متذکر شد و تاکید کرد: در سازمانهایی که این موضوع مورد توجه قرار نگیرد، ارتقای بهرهوری دشوار خواهد بود.
خواجهنایینی سومین موضوع محوری را نقش فناوری و ضرورت سرمایهگذاری در تکنولوژیهای روز عنوان کرد.
به اعتقاد معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی، سرعت تحول در حوزه فناوری و ابزارهای نوین از جمله هوش مصنوعی و سیستمهای جستوجوی پیشرفته، مقایسه شرایط دهههای گذشته با امروز را ناممکن ساخته است.
او توسعه دیجیتال و بهرهگیری گسترده از ابزارهای فناورانه را پاشنه آشیل بهرهوری دانست و بر لزوم سرمایهگذاری هدفمند و بهبود زیرساختهای تکنولوژیک تأکید نمود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت اقتصاد، در پایان با اشاره به تلاشهای گسترده برای ارتقای رتبه وزارتخانه و سازمانهای زیرمجموعه در سالهای آینده، ابراز امیدواری کرد روند شتابیافته بهرهوری در وزارتخانه و سایر دستگاهها همچنان تداوم یابد و کلیه مدیران و کارکنان با تمرکز بر سه محور سرمایه انسانی، فرهنگ سازمانی و فناوری، این جهش را عملیاتی سازند.
او همچنین بر نقش همایشهای تخصصی و مشارکت گسترده بانکها و شرکتهای دولتی برای همافزایی و اشتراک تجارب تاکید کرد و تحقق ارتقاء پایدار بهرهوری ملی را هدف اصلی این رویدادها دانست.