به گزارش رصد روز، عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی درباره روند و جریان نوسازی بافت فرسوده در کشور اظهار داشت: برای بازآفرینی شهری در سال ۱۴۰۴ وظیفه قانونی ما این است که با همکاری نهادهایی که در این حوزه دخیل هستند ۱۰۰ هزار واحد مسکونی را در بافت های فرسوده نوسازی و احداث کنیم که این یک کار مشترکی بین نهادهای مربوطه است.
وی افزود: برای اجرای این هدف شهرداریها، انبوهسازان، خود مردم و ما هم به عنوان تسهیلگر بخشی از کار را برعهده داریم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه برنامه هفتم پیشرفت فرصتی مناسب برای بازآفرینی شهری است، گفت: پروانه توسط شهرداریها در بافت فرسوده با ۵۰ درصد تخفیف صادر میشود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: همچنین تکلیف دیگر ما کاهش محدودههای هدف باز آفرینی است و محدودههایی که سرانههای مورد نیاز آن تامین شده باید از فهرست و آمار محدودههای باف فرسوده خارج شوند.
گلپایگانی ادامه داد: این دو موضوع از تکالیف قانونی ما است که باید انجام دهیم و این تکالیف اهداف عملیاتی دارند که برای تحقق این اقداماتی انجام شدهاست. البته مهمترین اقدام بسیج همگانی اعم از جامعه حرفهای، نهادهای حاکمیتی و مردم است که باید با این بسیج همگانی جریان نوسازی در بافتهای فرسوده را برای رسیدن به بافت سکونتی خوب فعال و تقویت کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مناطق بحرانی بافت فرسوده در کشور تاکید کرد: در حال حاضر بحرانیترین استان در بافت فرسوده استان تهران به واسطه جمعیت ساکن در این بافت است، البته باید توجه داشت که مساله بافت فرسوده با حاشیه نشیی متفاوت است و در استان تهران بیشترین جمعیت در بافت فرسوده ساکن هستند.
وی با بیان اینکه با تعریف جدید، بافت فرسوده روز به روز در حال افزایش است، اظهار داشت: با معیارهای جدیدی که برای محلههای هدف بازآفرینی در سال ۱۴۰۱ تدوین شده، بخش زیادی از محلهها جزو هدف بازآفرینی محسوب میشوند اما به این معنا نیست که در تمام این محلهها فقط موضوع کالبدی مطرح باشد. در گذشته سه معیار نشان دهنده بافت فرسوده بوده و برای تشخیص بافت فرسوده، سازه ناپایدار، دسترسی نامطلوب، قطعه بندی ریز دانه مطرح میشد. در سال ۱۴۰۱، ۲۲ سیاهه تنظیم شد برای اینکه بافتها را به عنوان بافتهای فرسوده در نظر بگیریم که بین معیارها، مسائل اجتماعی و سرانههای خدماتی هم دیده میشود.
گلپایگانی ادامه داد: بنابراین مساحت بافتهای فرسوده افزایش پیدا کرده بطوریکه در گذشته ۱۷۰ هزار هکتار بوده و الان به ۲۰۰ هزار هکتار رسیده اما تاکید دارم که این افزایش مساحت به این معنا نیست که همه این بافتها مشکل سازههای ناپایدار داشته باشند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: برای نوسازی بافتهای فرسوده برنامه اقدام تهیه کردیم که متناسب با بودجه طراحی شده، خوشبختانه بودجه بازآفرینی رشد قابل توجهی داشته و برای امسال به ۲ همت رسیده که امیدواریم به موقع تخصیص داده شود چراکه بودجه ۱۴۰۳ اواخر سال تخصیص داده شد.
وی تاکید کرد: نوسازی نیاز به جریان سازی دارد و مردم هم باید پای کار بیایند.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید