افزایش پلکانی حقوق کارمندان در سال آینده

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به پلکانی بودن افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان گفت: میانگین افزایش حقوق کارمندان ۱۸ درصد و بازنشستگان ۲۰ درصد است که به صورت پلکانی اعمال می‌شود.

به گزارش رصد روز، رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به پلکانی بودن افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان گفت: میانگین افزایش حقوق کارمندان ۱۸ درصد و بازنشستگان ۲۰ درصد است که به صورت پلکانی اعمال می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان این که نسخه اصلاح شده لایحه بودجه ۱۴۰۳ هفته آینده به مجلس ارسال می‌شود گفت در این نسخه جزئیات محاسبه منابع بودجه برای نمایندگان مجلس شفاف می‌شود.

منظور افزود: همسان سازی حقوق بازنشستگان در لایحه قبلی هم وجود داشت و تلاش می‌شود در نسخه اصلاحی برای رفع ایراد نمایندگان بیش از گذشته به آن توجه شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به پلکانی بودن افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان گفت: میانگین افزایش حقوق کارمندان ۱۸ درصد و بازنشستگان ۲۰ درصد است که به صورت پلکانی اعمال می‌شود.

بر این اساس کارمندانی که درآمدشان در سطوح بالاتری است افزایش حقوق کمتری خواهند داشت و کارمندانی که حقوق کمتری دارند درصد افزایش حقوقشان بیشتر خواهد بود.

وی افزود: اگر رشد متوسط ۱۸ درصد را با توسل به روش‌های تورمی افزایش دهیم به نفع مردم نخواهد بود. رشد پلکانی اثرات تورمی نخواهد داشت، ما مکلف هستیم به تورم تک رقمی برسیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد منابع بودجه گفت: تامین مالی بودجه امسال از طریق فروش اموال دولتی ۱۲۸ میلیارد تومان است، پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال ۲۰ همت از این طریق تامین مالی داشته باشیم. همچنین ما تا پایان سال در واگذاری شرکت‌های دولتی به ۳۰ همت می‌رسیم. در بودجه ۱۰۶ همت پیش بینی شده است.

وی افزود: این بیش برآوردی‌ها باعث می‌شود علی رغم تلاش‌ها نتوانیم به ارقام پیش‌بینی شده مصوب دست پیدا کنیم، هر چند که می‌بینیم ۵۰ درصد در درآمد‌ها و ۴۱ درصد در کل منابع بهبود داریم. این اتفاق نسبت به کل دهه ۹۰ بالاتر است.

منابع دولت در سال جاری رشد قابل توجهی داشته است
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: درآمد‌های مالی، سود سهام شرکت‌های دولتی، حقوق گمرکی، درآمد حاصل از مالکیت دولت در معادن، فروش کالا و خدمات دولتی منابع اصلی درآمد‌های دولت را تشکیل می‌دهد.

در بخش دوم ما درآمد حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای را داریم که عمدتاً شامل منابع نفت و گاز و واگذاری سهام شرکت‌های دولتی است. قسمت دیگر تأمین مالی از طریق ایجاد بدهی است، یعنی انتشار اوراق خزانه و اوراق مالی دولت و همچنین فروش اموال و دارایی‌های دولت.

وی افزود: از میان این سه گروه، بهترین و پایدارترین نوع تأمین منابع از طریق گروه اول است، ما گروه سوم را از ناچاری انجام می‌دهیم، البته اشکالی ندارد ما ممکن است برای سرعت بخشیدن به پروژه‌های عمرانی امسال انتشار اوراق انجام دهیم و سال‌های آینده بازپرداخت کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: در ادبیات اقتصادی هر چه با عنوان اوراق بدهی منتشر می‌شود به معنای کسری بودجه است. در لایحه بودجه سال آینده مجبوریم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر کنیم چراکه باید بازپرداخت اوراق بدهی فروخته‌شده در سال‌های قبل را تامین کنیم و دولت عملا هیچ درآمدی از فروش اوراق بدهی به دست نمی‌آورد.

وی افزود: کسری بودجه پنهان همین بیش‌آورد درآمد‌ها است و ما سعی کردیم که درآمد‌ها با اطمینان حداکثری محقق شود. کسری بودجه آشکار هم همین انتشار اوراق بدهی است که البته توضیح دادم برای جبران اوراق منتشرشده در دوره گذشته است.

وی گفت: درآمد‌های دولت در هشت ماه امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته رشد ۴۱ درصدی داشته و منابع دولت هم ۵۰ درصد رشد داشته است، اما علی رغم تلاش‌هایی که داشتیم برای تحقق بودجه مصوب، عملکرد بودجه در مجموع فقط ۷۳ درصد است که این یک معماست.

افزایش درآمد‌های مالیاتی در برنامه بودجه به کمک پایگاه‌های اطلاعاتی
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: میزان مالیات‌هایی که در سال ۱۳۹۹، ۱۹۰ هزار میلیارد تومان بوده را به ۴۷۳ هزار میلیارد تومان در سال گذشته و امسال به ۷۴۸ هزار میلیارد تومان رساندیم. این تحولات با حفظ قوانین مالیاتی فعلی اتفاق افتاده، زیرا دولت سراغ پایش پایگاه‌های اطلاعاتی رفته است.

وی افزود: رشد مالیاتی ما در سه سال گذشته سالی ۵۰ درصد بوده است و برای سال آینده حدود ۴۹ درصد رشد می‌بینیم. پیشنهاد افزایش ۱ درصدی مالیات ارزش افزوده را دادیم که حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط