افشاگری فردوسی‌پور از جمعه سیاه فوتبال

عادل فردوسی پور، از اتفاقات جمعه سیاه فوتبال ایران پرده برداشت.

به گزارش رصد روز، عادل فردوسی‌پور، از اتفاقات جمعه سیاه فوتبال ایران پرده برداشت.
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴، روز جمعه سیاه فوتبال ایران است. شبی که مطمئنا هیچ وقت از ذهن عاشقان تراکتور پاک نخواهد شد و همواره از آن به عنوان خاطره‌ای تلخ یاد خواهند کرد. در هفته پایانی لیگ برتر فوتبال ایران ۱۳۹۳/۲۴، تراکتور به مصاف نفت تهران رفت و در یک دیدار جنجالی به تساوی رسید؛ حتی همین ۱ امتیاز هم در صورت پیروز نشدن سپاهان در بازی هم‌زمان، تی‌تی‌ها را قهرمان لیگ می‌کرد اما طلایی‌پوشان بازی خودشان را بردند. خبر پیروزی سپاهان در بازی هم‌زمان به دلیل قطع عجیب و غریب آنتن در ورزشگاه یادگار امام تبریز چند دقیقه پس از پایان بازی به گوش ده‌ها هزار هوادار و کادرفنی تراکتور نرسیده بود و با اعلام یک خبر نادرست مبنی بر تساوی سپاهان، آن‌ها به شادی پرداختند که این جشن خیلی زود با تکذیب تساوی شاگردان حسین فرکی (سرمربی وقت سپاهان) تبدیل به عزا شد و لقب جمعه سیاه فوتبال ایران به آن شب کابوس‌وار برای هواداران تراکتور داده شد.

 

عادل فردوسی‌پور در برنامه اینترنتی خود برای دیدار استقلال-تراکتور به همراه محمد ابراهیمی به بحث در رابطه با جمعه سیاه پرداخت و در پاسخ به سوال ابراهیمی مبنی بر دلیل قطع آنتن در آن شب گفت: آن شب کل ارتباطات قطع کرده بودند و یک نفر صلاح دانسته به مردم دروغ گفته شود که سپاهان بازی خود را مساوی کرده و تراکتور قهرمان شده است.

 

عادل فردوسی‌پور (زادهٔ ۱۱ مهر ۱۳۵۳) گزارشگر فوتبال، تهیه‌کننده، مجری تلویزیونی، صداپیشه، مترجم و مدرس دانشگاه اهل ایران است.

فردوسی‌پور فعالیت حرفه‌ای خود از سال ۱۳۷۲ با روزنامه‌نگاری در مجلات ورزشی شروع کرد و سپس در تلویزیون نیز به عنوان گزارشگر ورزشی مشغول به کار شد. او پس از گزارشگری مسابقات فوتبال جام جهانی ۱۹۹۸ به شهرت رسید و در سال ۱۳۷۸ برنامه ۹۰ را برای بررسی فوتبال ایران طراحی و تهیه کرد. او تا سال ۱۳۹۷ که از سوی مدیران صداوسیما کنار گذاشته شد، به اجرای ۹۰ پرداخت و این برنامه همواره از پرمخاطب‌ترین و بهترین برنامه‌های صدا و سیما به‌شمار می‌رفت. او همچنین تهیه‌کنندهٔ برنامه‌های پرطرفدار دیگری مانند فوتبال ۱۲۰ و فوتبال ۳۶۰ است.در ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ رسانه ها از بازنشستگی وی از صدا و سیما خبر دادند.

عادل فردوسی‌پور در میان شخصیت‌های تلویزیونی ایرانی از محبوبیت گسترده‌ای برخوردار است و عناوینی مانند «بهترین گزارشگر فوتبال»، «بهترین مجری» و «بهترین چهره تلویزیونی» را از جشنواره‌های مختلف دریافت کرده‌است. او در کنار تهیه و اجرای برنامه‌های فوتبالی در تلویزیون و فضای مجازی، آثاری را نیز ترجمه کرده و از مدرسان زبان انگلیسی در دانشگاه صنعتی شریف است.

زندگی حرفه‌ای
روزنامه‌نگاری
او کار رسانه‌ایِ خود را در سال ۱۳۷۲ با روزنامه‌نگاری در روزنامه ابرار ورزشی به سردبیری اردشیر لارودی آغاز کرد. او دربارهٔ شروع کارش به عنوان روزنامه‌نگار گفته‌است: «اردشیر لارودی در رابطه با حیطه کاری‌ام پرسید و پاسخ دادم ترجمه. متنی به دستم داد. صبح فردای آن روز کارم را تحویل دادم و از چند روز بعد کار را شروع کردم.

عادل در آن زمان، دانشجوی سال سوم کارشناسی زبان انگلیسی بود و در بخش ترجمهٔ صفحهٔ فوتبال خارجی کار می‌کرد. او پس از قبولی در آزمون گزارشگری صدا و سیما، کمی از روزنامه‌نگاری فاصله گرفت. او با مجله سروش جوان، مجله همشهری جوان و روزنامه جام‌جم به همکاری پرداخته و همچنین برای مجله ورلد ساکر چند یادداشت نوشته‌است.

در تلویزیون
فردوسی‌پور در پایان سال ۱۳۷۳، پس از چندین بار آزمونی که رد شده بود، به صدا و سیما راه یافت و برای اولین بار در سال ۱۳۷۴ در جریان بازی فوتسال جام رمضان صدایش از صدا و سیما پخش شد. او در ابتدا مسابقات تنیس را گزارش می‌کرد، زیرا در آن زمان ذهنیت مثبتی دربارهٔ جوانان علاقه‌مندی که خواستار ورود به عرصه گزارشگری فوتبال بودند، وجود نداشت. او همچنین به گزارش یک برنامه به نام منتخب ورزشی پرداخت. اطلاعات مفیدی که فردوسی پور دربارهٔ ورزش داشت، باعث شد تا با جلب اعتماد، به مرور گزارش چند دقیقه‌ای مسابقات فوتبال خارجی را به وی واگذار کنند.

در جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ امارات که با درخشش تیم فوتبال ایران همراه بود، فردوسی‌پور به عنوان اطلاعات‌دهنده در کنار سایر گزارشگران مشغول شد و در ادامه نیز از گزارش ۵ و ۱۰ دقیقه‌ای آغاز شده تا اینکه به گزارش کامل یک مسابقه فوتبال رسید.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار