به گزارش رصد روز، امیدها از افزایش تقاضای سوخت در تابستان پیشرو سبب افزایش قیمتهای نفت در روز دوشنبه شد، گرچه افزایش ارزش دلار به دنبال افت شانس برای کاهش قریب الوقوع نرخ بهره افزایش قیمت را محدود کرد.
براساس گزارشی از رویترز، معاملات آتی نفت برنت تا ساعت ۱۱:۱۸ دقیقه به وقت تهران با ۱۵ سنت (۰.۲ درصد) افزایش به ۷۹.۷۷ دلار در هر بشکه رسید. معاملات آتی نفت وست تگزاس نیز با ۱۰ سنت (۰.۱ درصد) افزایش به ۷۵.۶۳ دلار در هر بشکه رسید.
روز جمعه، دادههای اشتغال نشان داد که ایالات متحده بیش از آنکه انتظار میرفت استخدام داشته است، که سرمایه گذاران را به سمت پایین آوردن انتظاراتشان برای کاهش نرخ بهره سوق داد و سبب تقویت دلار شد.
افزایش ارزش دلار سبب میشود کالاهای پایه وابسته به دلار چون نفت برای دارندگان سایر ارزها گرانتر شود. پس از آنکه امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در رای گیری اتحادیه اروپا از مارین لوپن از حزب راست افراطی شکست خورد و درخواست انتخابات زودهنگام پارلمانی را در اواخر ماه ژوئن مطرح کرد یورو نیز تحت فشار قرار گرفت.
به گفته یک تحلیلگر، بازارها اکنون روی جلسات فدرال رزرو و بانک مرکزی ژاپن تمرکز دارند، بطوری که ریسک اتخاذ سیاست انقباضیتر وجود دارد. نفت برنت و وست تگزاس هفته گذشته به دنبال نگرانیها از اینکه لغو کاهشهای تولید اعضای اوپک پلاس از ماه اکتبر سبب افزایش عرضه خواهد شد سومین هفته کاهشی خود را ثبت کرد.
به گفته یک شرکت مشاوره انرژی، اعلام این خبر با افزایش تولید کل ذخایر نفت خام تجاری و تولیدی OECD به ۴۸ میلیون بشکه در ماه می همزمان بود.
تحلیلگران و معامله گران انتظار دارند که تقاضای قوی در تعطیلات تابستانی ذخایر را کاهش داده و از قیمتها حمایت کند. انتظارات همچنین مبنی بر این است که بازار تقویت شود و قیمت نفت خام به سطح ۸۰ دلار در هر بشکه در سه ماهه سوم ۲۰۲۴ برسد، اما احتمالاً به یک سیگنال قانع کننده از انقباض در دادههای موجودی اولیه نیاز دارد.
انتظار تحلیلگران گلدمن ساکس اما این است که قیمت نفت برنت در سه ماهه سوم سال به ۸۶ دلار در هر بشکه برسد. پیشبینی آنها این است که افزایش تقاضای قوی در تابستان، بازار را به سمت کمبود ۱.۳ میلیون بشکه در روز ببرد.
در آمریکا، دولت پس از کاهش قیمتها، خرید نفت خام را برای پرکردن ذخایر استراتژیک نفت افزایش داد. شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز روز جمعه اعلام کرد که هفته گذشته شرکتهای انرژی آمریکا تعداد دکلهای نفت و گاز طبیعی فعال خود را به کمترین میزان از ژانویه ۲۰۲۲ کاهش دادند.
در خاورمیانه، وزیر نفت عراق اعلام کرد که در مذاکرات با مقامات اقلیم کردستان و نمایندگان شرکتهای جهانی که آنجا فعالیت میکنند روی توافقی برای ازسرگیری صادرات نفت از طریق خط لوله نفت عراق-ترکیه پیشرفتهایی حاصل شده است.