به گزارش رصد روز، مهرداد گودرزوند چگینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو درباره نقش ابرهلدینگها و مجموعههای اقتصادی بزرگ در اقتصاد کشور با توجه به نامگذاری شعار امسال که سرمایهگذاری برای تولید است، گفت: ابر هلدینگهای بزرگ اقتصادی میتوانند نقش بسزایی در بهبود اقتصاد کشور ایفا کنند. ایجاد یک هلدینگ بزرگ میتواند به پوششدهی دهها شرکت کوچک منجر شود و ظرفیتهای اقتصادی را در بخشهای مختلف افزایش دهد.
او با بیان اینکه لازم است که در نقاط مختلف کشور با توجه به ظرفیتها و آمایش سرزمینی، به سمت ساخت ابر هلدینگها حرکت کنیم، افزود: هر استان با توجه به منابع انسانی، معدنی و ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی خود میتواند در این راستا سهم داشته باشد. تجربیات کشورهای دیگر در دهههای ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ هم نشاندهنده این روند است و ما نیز باید از این تجربیات با توجه به شرایط خود بهرهبرداری کنیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه انتخاب مدیران حق دولت است اما سوال و پاسخ خواستن هم حق مجلس است، ادامه داد: لازم است یک نظامنامه برای انتخاب مدیران در دولت تدوین شود تا تغییرات مدیریتی به صورت منطقی و بر اساس شایستگیها انجام گیرد. تغییرات در دستگاههای صنعتی و اقتصادی آنچنان معنا پیدا نمیکند که با دولتها بروند و با دولتها بیایند. این موضوع ارتباطی به این دولت و دولتهای دیگر هم ندارد و در همه دولتها این رفتارها وجود دارد و باید اصلاح شود. نباید برای مجموعههای صنعتی و فنی پستهای سیاسی تعریف شود، بلکه باید افراد متخصص و با تجربه در حوزه صنعت و مدیریت، کار را بر عهده بگیرند.
گودرزوند چگینی درباره فشارهای سیاسی و جناحی به برخی مدیران هلدینگهای مهم مانند هلدینگ خلیج فارس گفت: آقای محمد شریعتمداری مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس یک شخصیت توانمند است و انتخاب ایشان و مدیران هلدینگ توسط او را به هیچ عنوان کسی نمیتواند به عنوان یک انتخاب سیاسی تلقی کند. آقای دکتر شریعتمداری سالیان سال وزیر بوده و فردی که تجربه وزارت دارد را هیچ کسی به عنوان گزینه سیاسی تلقی نمیکند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره مدیریت حال حاضر هلدینگ خلیج فارس افزود: باید واقعیت را گفت من آقای شریعتمداری را از دوران وزارت کار میشناسم. به هر حال وزارت کار مجموعهای از شرکتهای صنعتی و شستا را درون خود داشته و دارد. ایشان مدیریت این شرکتها و هلدینگهای صنعتی را هم بر عهده داشته است. بنابراین نمیتوان گفت فردی که در یک دستگاه تلفیقی مانند وزارت کار که بخش خصوصی، تعاونی و دیگر بخشها را در خود داشته مدیریت کرده است، الان نمیتواند یک هلدینگ مانند خلیج فارس را مدیریت کند.
این نماینده مجلس درباره فشارهای سیاسی و نگاههای جناحی نسبت به هلدینگ خلیج فارس و مدیریت آن گفت: این طور نگاه کردن به کشور حتما پاسخ نخواهد داد. بالاخره دولتی روی کار آمده است و حتما نگاههای خود را خواهد داشت، حتما نیروهایی با وضعیت کارآمدی که خود در نظر دارد را به کار خواهد گرفت. مشکلات کشور را با فشار و تخریب نمیتوان حل و فصل کرد.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید