به گزارش رصد روز، به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه؛ در پی اجرای برنامه تعمیراتی برخی از مدیران، کارشناسان و کارکنان فولاد سبا چنین گفتند:
یکی از دستاوردهای ارزشمند این شاتدان، ایجاد همدلی و همکاری نزدیک بین گروههای مختلف واحدهای تعمیرات، تعمیرگاه مرکزی، تعمیرات مرکزی و دفتر فنی تعمیرات بود. این همکاری منجر به اجرای پروژههای مهمی همچون اصلاحات فرم پینچرولهای کشاننده ریختهگری و کویلکارهای کویلرهای نورد شد که با دقت و در چارچوب تلرانسهای مجاز انجام پذیرفت.
امیدواریم اجرای این فعالیتها زمینهساز ارتقای تولید، بهبود کیفیت محصولات، افزایش ایمنی و ثبت رکوردهای جدید در ماههای آینده باشد.
این شاتدان از ۱۳ بهمنماه آغاز شد و ۱۷ بهمنماه، ۴ ساعت و ۴۰ دقیقه زودتر از برنامهریزی اولیه با شروع به کار کوره قوس شماره ۱ خاتمه یافت که این امر در نوع خود یک رکورد جدید در زمانبندی اجرای عملیات محسوب میشود. اجرای این پروژه تعمیراتی با همکاری ۲۷,۲۱۴ نفر ساعت نیروی تعمیرات مرکزی و ۸,۱۸۶ نفرساعت نیروی تعمیرات محلی انجام شد. همچنین، منابع تعمیرات مرکزی از دو محل ۲۰,۲۱۴ نفر ساعت نیروی حجمی و ۷,۰۰۰ نفرساعت نیروی پروژهای تأمین شد.
در این شاتدان، پروژههای مهمی همچون اصلاح جاده سرباره، نصب درب جدید اتاقک غبار کوره شماره یک، جایگزینی لانس دوقلوی جدید در واحد فولادسازی، تعویض سگمنتهای جدید در ماشینهای ریختهگری و لایروبی مخازن آب در واحد سیالات با موفقیت انجام شد.
این پروژه با مجموع ۳۵,۰۰۰ نفر ساعت نیروی تعمیراتی و به تفکیک تخصصی ۵,۵۰۰ نفر ساعت برق و ۲۹,۵۰۰ نفر ساعت مکانیک انجام شد. تعمیرات اساسی شامل تجهیزات مکانیک و برق واحدهای حمل مواد، فولادسازی، ریختهگری و نورد، همچنین تعمیرات و بازسازی سازههای فلزی و بتنی کارگاهها بود.
در این راستا از مدیریت و کارکنان تعمیرات مرکزی فولاد مبارکه و پیمانکاران طرف قرارداد، شامل شرکتهای رهابگستر، برقآرا، توسعه صنعت، دژپاد (در بخش مکانیک) و شرکت توحید صنعت (در بخش برق) به جهت همکاری در تأمین نیرو و انجام ایمن فعالیتها به نحو احسن، تشکر و قدردانی میکنیم، زیرا با اجرای موفق این پروژه گام مهمی جهت ارتقای بهرهوری و ایمنی خطوط تولید سبا برداشته شد.
در این شاتدان، پروژههای کلیدی و توسعهای مهمی همچون توسعه ضلع جنوب فولادسازی، اصلاح خیابان سرباره، نصب نازلها و تست پروژه گرانوله کردن سرباره کوره یک، تعویض وایر فیدر یک LF1 و تعویض سقف کوره قوس شماره دو انجام گرفت. این فعالیتها با همکاری و هماهنگی واحدهای مختلف و پشتیبانیهای فنی بهموقع، با کیفیت بالا و در زمان مقرر به پایان رسید و گامی مهم در راستای بهبود فرایندهای تولیدی و افزایش بهرهوری فولادسازی سبا محسوب میشود.
تعمیرگاه مرکزی فولاد سبا همگام با سایر بخشهای این مجتمع تلاش کرد تا نقش ارزندهای در پشتیبانی و اجرای بهموقع تعمیرات سالیانه خط تولید داشته باشد.
فعالیتهای تعمیرگاه مرکزی سبا به دو بخش اصلی تقسیم میشود: انجام درخواستهای کارهای ساخت و تعمیر قبل از شاتدان و انجام فعالیتهای حین تعمیرات. در این زمینه، تعمیرگاه مرکزی با ساخت ۲۳۴ تجهیز و قطعه یدکی و تحویل بهموقع تجهیزات تعمیراتی موردنیاز، نقش بسزایی در آمادهسازی و اجرای موفق تعمیرات سالیانه داشت. همچنین، فعالیتهایی نظیر سرویس ترانسفورماتورها و موتورهای اصلی، تعمیرات تجهیزات حین شاتدان و ساخت و اصلاح قطعات، به انجام بهموقع و باکیفیت تعمیرات کمک شایانی کرد.
هماهنگی و تلاش تیم تعمیرگاه مرکزی سبا در کنار همکاری سایر واحدها، زمینهساز اجرای موفق این پروژه عظیم بود. این دستاوردها نهتنها بهبود فرایندهای تولیدی را به همراه داشت، بلکه به افزایش بهرهوری و کاهش زمان توقف خطوط تولید نیز منجر شد.
این واحد در حوزههای مختلفی ازجمله کالیبراسیون، بازرسی فنی، ارتباطات، نت یوپیاسها، نت تجهیزات پرتوزا، نت تجهیزات اعلام و اطفا و تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی، فعالیتهای درخواستی واحدهای مختلف سبا را با حجم ۱۶۴۲ نفرساعت و با مشارکت نیروهای امانی مجموعه و پیمانکاران مربوطه انجام داد.
برخی از مهمترین فعالیتهای انجامشده عبارتاند از: کالیبراسیون بیش از ۱۴۰ تجهیز ارسالی به آزمایشگاه کالیبراسیون سبا، نظارت بر جوشکاری و تستهای غیرمخرب متعدد در واحدهای مختلف، تستهای ترموویژن، ارتسنجی پستهای حساس، بازرسی جرثقیل شماره ۸، سرویس دورهای شبکه نظارت تصویری و جابهجایی رک اصلی دوربینهای توسعه سبا، سرویس دستگاه اتمیک آزمایشگاه سبا، تعمیرات سیستم اطفای خشک نوار نقالهها و بالانس تجهیزات دوار.
هماهنگی و تلاش تیم بازرسی فنی و همکاری سایر واحدها، زمینهساز اجرای موفق این پروژههای تخصصی بود. این فعالیتها نهتنها به بهبود کیفیت و ایمنی فرایندهای تولیدی کمک کرد، بلکه به افزایش بهرهوری و کاهش زمان توقف خطوط تولید نیز منجر خواهد شد.
با توجه به محدودیتهای انرژی در فصل زمستان، برنامهریزی منسجم، برگزاری جلسات فنی و هماهنگیهای متعدد، تدارک متریال و نیروی انسانی موردنیاز، زمینهساز اجرای موفق این پروژهها بود.
تعمیرات و تخریب نوچینی نسوز کوره مگامدول احیا مستقیم با صرف ۳۸,۰۰۰ نفرساعت و استفاده از ۴۰۰ تن انواع متریال نسوز در مدت ۳۵ روز کاری انجام شد. همچنین، بازرسی و تعمیرات نسوز کوره تونلی نورد، اتاقک غبار کورههای قوس ۱ و ۲، بازسازی و بهینهسازی دیوارههای نسوز فونداسیون کورهها و مسیرهای مذاب با صرف ۱۰,۰۰۰ نفرساعت و ۶۰ تن متریال نسوز، با موفقیت و بهصورت ایمن به پایان رسید.
این دستاوردها حاصل تلاش همکاران واحد نسوز، اعم از نیروهای امانی و پیمانکاران و همچنین هماهنگی دقیق بین واحدهای مختلف بود. اجرای این پروژهها نهتنها به بهبود عملکرد تجهیزات و افزایش طول عمر آنها کمک کرد، بلکه به ارتقای ایمنی و بهرهوری فرایندهای تولیدی نیز منجر شد.
جرثقیلهای سقفی مجتمع فولاد سبا نقش حیاتی در تولید، تعمیرات و ایمنی ایفا میکنند. با برنامهریزی دقیق، فعالیتهایی که در تعمیرات کوتاهمدت ماهیانه امکان انجام آنها وجود نداشت در این شاتدان با موفقیت کامل انجام شدند. این فعالیتها بر روی جرثقیلهای فولادسازی، ریختهگری، نورد و کارگاههای جانبی متمرکز بود. با وجود این، در طول تعمیرات سالیانه، هیچ توقفی در سرویسدهی جرثقیلهای حیاتی خطوط تولید ایجاد نشد و این موضوع نشاندهنده هماهنگی و برنامهریزی دقیق تیم واحد جرثقیلهاست.
دستاوردهای این شاتدان حاصل همکاری و حمایت مدیریت مجتمع، واحدهای دفتر فنی تعمیرات، فولادسازی، ریختهگری، نورد، ایمنی فنی و همچنین تلاش بیوقفه کارکنان واحد جرثقیلها و پیمانکاران مربوطه بوده است.
با تلاش شبانهروزی و هماهنگی دقیق تیمهای فنی و عملیاتی، این تعمیرات با هدف افزایش بهرهوری، کاهش توقفات و ارتقای ایمنی در فرایندهای حمل مواد انجام شد.
برخی از مهمترین فعالیتهای انجامشده در این پروژه تعمیراتی عبارتاند از: تعویض کانال مسیر شارژ آهن اسفنجی به بینهای داخل کارگاه خط یک، تعویض نوار نقاله ۲۰۰۸ جهت بهبود انتقال مواد به کوره قوس یک، تعویض نوار نقاله NBC03 خط ۲ به طول ۳۵۰ متر برای افزایش راندمان حمل مواد، اصلاح دیواره تخریبشده ستلینگ چمبر خط ۲ بهمنظور بهبود عملکرد سیستم غبارگیر و آمادهسازی دیواره ستلینگ چمبر خط ۱ جهت اجرای بهینهسازی و نصب درب جدید اتاقک غبار.
نکته قابلتوجه این دوره از تعمیرات، استفاده از نیروهای تعمیرات مرکزی بهصورت پروژهای (یک شرکت) برای اولین بار بود که باعث افزایش دقت، هماهنگی و تسریع در روند اجرای کار شد.
این شاتدان با همکاری و تعهد مثالزدنی تیمهای مختلف، مطابق با برنامهریزی انجام شد و بدون حادثه به پایان رسید. این موفقیت حاصل تلاش قابلتقدیر همهجانبه کارکنان واحد حمل مواد، نیروهای متخصص تعمیرات مرکزی و حمایت مدیریت مجتمع بود.
هدف اصلی واحد تولید و توزیع برق، استمرار برقرسانی به واحدهای تولیدی و پشتیبانی است. تعمیرات مؤثر نیز نقشی کلیدی در تحقق این امر دارد. در تعمیرات برنامهریزیشده سالیانه فولاد سبا، با برنامهریزی دفتر فنی ناحیه، فعالیتهای مرتبط با کلیه تجهیزات واحد که امکان توقف و انجام سرویس در تعمیراتهای عادی برای آنها وجود نداشت، توسط گروه تعمیرات و رولیاژ واحد تولید و توزیع برق انجام شد همچنین، ترانس T3 پست ۴۰۰ پس از انجام کلیه تستهای مربوطه، در مدار بهرهبرداری قرار گرفت. این اقدامات به بهبود پایداری و قابلیت اطمینان سیستم برقرسانی مجتمع کمک شایانی کرد.
واحد حملونقل سبا تمام توان خود را به کار گرفت تا ماشینآلات و مکانیسمهای موردنیاز برای انجام فعالیتهای تعمیراتی شاتدان سالیانه را در موعد مقرر تأمین کند. خوشبختانه، کلیه فعالیتهای انجامشده در طول شاتدان بدون هیچ حادثه انسانی و تجهیزاتی به پایان رسید. این موفقیت حاصل هماهنگی دقیق، برنامهریزی منسجم و تلاش بیوقفه کارکنان واحد حملونقل و همکاری سایر واحدها بود.
تعمیرات مرکزی با هدف مدیریت و اجرای مؤثر عملیات نگهداری، تعمیرات و پروژههای بهینهسازی، اقدام به برنامهریزی توقفات تعمیراتی خطوط مختلف تولید، ازجمله فولاد سبا میکند. امسال، با درخواست مدیریت ارشد سازمان و افزایش منابع در دسترس نیروهای اجرایی، مدت توقفات تعمیراتی از ۵ روز به ۴ روز کاهش یافت.
برنامهریزی فعالیتهای تعمیراتی به نحوی انجام شد که اجرای حداکثری و باکیفیت این فعالیتها در کنار حفظ و ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان، نهتنها در خطوط تولیدی فولاد سبا، بلکه در کل خطوط تولیدی فولاد مبارکه، بهصورت همزمان امکانپذیر شود.
نکته مهم این است که توقفات تعمیراتی پیش از این در بازه یکساله اجرا میشد، اما امسال با افزایش مدت بهرهبرداری از خط و حجم فعالیتهای تعمیراتی، این توقف پس از گذشت یکسال و نیم از تعمیرات سالیانه قبلی انجام شد. این موضوع برنامهریزی و اجرا را با چالشهای خاصی مواجه کرد. بااینحال، با استفاده از منابع موجود و موقت تعمیراتی (روزانه ۳,۲۰۰ نفرساعت توان اجرایی)، این پروژه با موفقیت به پایان رسید.
روزانه بیش از ۶۸۰ نفر نیروی اجرایی به همراه نیروهای ستادی، پشتیبانی و دستگاه نظارت در محقق کردن این رویداد مشارکت داشتند که قابلتقدیر است.تعمیرات مرکزی با تمهیدات لازم ایمنی، برگزاری جلسات مستمر، کنترل میدانی فعالیتها و ارزیابی نیروهای جدید، سعی بر کنترل ریسکهای ایمنی و اجرای موفق این پروژه داشت.
در این پروژه تعمیراتی فعالیتهای مهمی انجام شد؛ در خط یک، فعالیتهایی همچون تعویض وایر فیدر قدیمی با وایر فیدر جدید کوره پاتیلی، اصلاح سقف، کف و دیواره محل ریزش سرباره، و تعویض سیلندرهای حیاتی کوره قوس صورت پذیرفت و در کوره قوس دو نیز تعویض سقف و داکت متحرک کوره، تعویض کابلهای معیوب و تعویض سیلندرهای اساسی ازجمله اقدامات کلیدی بود.
عمده فعالیتهای این شاتدان که اکثراً از جنس توسعه و تغییر طرح بودند، با موفقیت اجرا شدند. این فعالیتها شامل تغییر طرحهای تیپ سگمنتهای صفر و ۵ برای تولید محصولات ویژه، بهینهسازی لوپهای آب سگمنتها، تعویض داکت فنهای مکنده در ارتفاع ۴۰ متری کف کارگاه برای اولین بار از زمان راهاندازی، بهینهسازی سیستم اندازهگیری سطح مذاب در قالب ریختهگری و تغییر طرح شبکه پروفیباس بود.
این پروژهها به یاری خداوند متعال، حمایت مدیریت و همکاری واحدهای پشتیبانی، دفتر فنی تعمیرات و پیمانکاران حاضر در پروژه به بهترین شکل و در زمان مشخص و با کمترین تأخیر به انجام رسید و با اجرای آنها گامی مهم در جهت بهبود فرایندهای تولیدی و افزایش بهرهوری واحد ریختهگری برداشته شد.اجرای این فعالیتها نهتنها به ارتقای کیفیت محصولات کمک کرد، بلکه به افزایش ایمنی و کاهش زمان توقف خطوط تولید نیز منجر شد. این موفقیت حاصل تلاش همهجانبه تیم ریختهگری و همکاری واحدهای مختلف بود.
تعمیرات سالیانه نقش بسزایی در ارتقای کیفیت فرایندهای تولیدی و افزایش بهرهوری دارد. همکاری و هماهنگی کارکنان در این پروژه، نشاندهنده تعهد حرفهای و روحیه تیمی و مسئولیتپذیری آنهاست.
این تعمیرات با هدف بهبود عملکرد سیستمهای اتوماسیون نورد گرم و افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات انجام شد. اجرای موفق این پروژه حاصل تلاش همهجانبه تیمهای فنی و عملیاتی و همکاری واحدهای مختلف بود.
با استفاده از ۹,۲۵۱ نفر ساعت نیروی مکانیک و ۱،۵۲۴ نفرساعت نیروی برق، به فضل الهی و همکاری پیمانکاران باتجربه تعمیرات مرکزی، دفتر فنی تعمیرات و تعمیرات محلی، یکی از سنگینترین شاتدانهای فولاد مبارکه در نورد سبا با موفقیت انجام شد.
با برگزاری جلسات متعدد به همراه تیم برنامهریز دفتر فنی تعمیرات، فورمنهای تعمیرات، کارشناسان و سرپرستان تعمیرات نورد، هماهنگی لازم برای انجام فعالیتهایی که در شاتدانهای ماهانه نورد قابل انجام نبود، برنامهریزی شد. این فعالیتها با دقت و نظارت دقیق اجرا شدند.
یکی از مهمترین فعالیتهای انجامشده سوراخکاری و قلاویزکاری بستر ریلهای کویلکار ۲ بود. این فعالیت در شاتدانهای گذشته توسط یکی از شرکتهای متخصص در زمینه ماشینکاری در محل (شرکت مکث) با هزینه بسیار سنگین انجام میگرفت؛ اما در این شاتدان، این فعالیت به دست نیروهای تعمیرات محلی نورد و با نظارت تعمیرگاه مرکزی سبا و همکاری کارشناسان دفتر فنی تعمیرات اجرا شد.
تیم نظافت صنعتی مجتمع فولاد سبا که کلیه فعالیتهای نظافت صنعتی را به عهده دارد، در دو تعمیرات سالیانه سنگین واحدهای آهنسازی و خط تولید (فولادسازی، ریختهگری، نورد و پشتیبانی) در سال ۱۴۰۳ مشارکت فعال داشت.
پس از اتمام تعمیرات واحد آهنسازی در تاریخ ۱۳/۱۱/۱۴۰۳، تعمیرات خط تولید آغاز شد. در این شاتدان، چندین نقطه بحرانی وجود داشت که یکی از مهمترین آنها تخلیه اسکیل پیتهای واحد آبرسانی نورد و ریختهگری بود. این فعالیت به مدت ۳ شبانهروز و با تمام توان توسط تیم نظافت صنعتی بهطور کامل انجام کگرفت و به بهرهبردار تحویل داده شد.
تمام فعالیتهای نظافت صنعتی در این شاتدان بدون هیچ حادثهای انجام شد. این موفقیت حاصل همکاری و هماهنگی دقیق و شایسته بین تیمهای عملیاتی، پشتیبانی و پیمانکاران بود و امیدواریم در آینده نیز شاهد موفقیتهای بیشتری در این مجتمع باشیم.
ازجمله فعالیتهای پرریسک این شاتدان، تعویض کانالهای مکنده بخار خط ۱ در ارتفاع ۴۷ متری بود. این فعالیت با آمادهسازی و ارزیابی ریسک دقیق، دمونتاژ قسمتی از سقف فولادسازی برای دسترسی به قسمت انتهایی کانال و استفاده از دکل جرثقیل موبیل، با موفقیت و بدون حادثه انجام شد.
این کانالها از زمان نصب و راهاندازی فولاد سبا تاکنون تعویض نشده بودند و به علت پوسیدگی و ریزش قطعات، در برنامه شاتدان قرار گرفتند. اجرای موفق این پروژه، گامی مهم در جهت افزایش ایمنی و بهبود عملکرد سیستمهای ریختهگری بود.
در این شاتدان، در خط یک ریختهگری، تغییر تایپ سگمنت ۵ از B به A انجام شد. این تغییر باعث کاهش تنوع قطعات یدکی و افزایش عمر سگمنتها میشود. برای این فعالیت، اسپولسازی، تغییر واتر باکس و لولهکشی آن انجام شد. در خط ۲ ریختهگری نیز جایگزینی سگمنت صفر خط ۲ در خط ۱ تکمیل شد. این فعالیت که بخشی از آن در شاتدان سالیانه ۱۴۰۲ انجام شده بود، شامل ساخت کاور قالب جدید، نصب و تست آن بود که در این شاتدان به بهرهبرداری رسید. این تغییرات باعث افزایش ضخامت اسلب ریختهگری و در نتیجه افزایش تولید خواهد شد.
مهدی ناظمالرعایا، مدیر ریختهگری و نورد گرم فولاد سبا در خاتمه اجرای موفقیتآمیز این عملیات تعمیراتی بزرگ را حاصل همکاری و همدلی همه مدیران و کارکنان نواحی مختلف فولاد سبا و همکاری فولاد مبارکه دانست و تأکید کرد مدیریت و کارکنان فولاد سبا با همدلی و انسجام بیشازپیش برای تحقق اهداف سازمان و رشد اقتصادی کشور تلاش خواهند کرد.