به گزارش رصد روز، باران شدید امروز صبح باعث این شد تا کلاسهای دانشکده فنی مهندسی دانشگاه امیرکبیر دچار آبگرفتگی شدید شود. ویدئوی زیر از آبگرفتگی یکی از این کلاسها در فضای مجازی پربازدید شد.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران) یکی از دانشگاههای صنعتی و برتر شهر تهران میباشد. این دانشگاه فعالیت خود را در سال ۱۳۳۷، تحت عنوان پلیتکنیک تهران آغاز نمود و در سال ۱۳۵۷ به دانشگاه صنعتی امیرکبیر تغییر نام پیدا کرد.
تاریخچه
پلیتکنیک تهران، نخستین دانشگاه صنعتی ایران و از باسابقهترین مؤسسات آموزش عالی در ایران در زمینهٔ فنی و مهندسی است. این دانشگاه در آبان ۱۳۳۵ توسط حبیب نفیسی و به دستور محمدرضا پهلوی تأسیس شد.
اولین دوره دانشجویان این دانشگاه در سال ۱۳۳۶ از طریق آزمون داخلی پذیرفته شدند و از سال ۱۳۳۷، فعالیت آموزشی دانشگاه پلیتکنیک تهران، بهطور رسمی با پنج رشته مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی نساجی، مهندسی شیمی و مهندسی راه و ساختمان آغاز شد.
از سال ۱۳۵۷، این مجموعهٔ آموزشی گسترش میابد و به دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارتقا یافت و همچنین با گسترش و الحاق سه پردیس بندرعباس، گرمسار و ماهشهر بهآن، هماکنون حدود ۱۴۰۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف در این دانشگاه به تحصیل مشغولند.
عباس عبدی تاریخچهای از جنبش دانشجویی این دانشگاه را طی سالهای ۱۳۵۷-۱۳۳۸ در کتابی با عنوان جنبش دانشجویی پلیتکنیک تهران نگاشتهاست.این دانشگاه مفتخر به داشتن تعداد زیادی فارغالتحصیل است که جزو مفاخر علمی ایران و جهان چه داخل ایران و چه خارج آن محسوب میشوند. نسبت تعداد اعضای هیئت علمی به دانشجو (کارشناسی و تحصیلات تکمیلی) در این دانشگاه در سال ۲۰۱۰، تقریباً ۱ به ۲۱ بودهاست. در حالیکه این نسبت در دانشگاههای ایران بهطور متوسط ۱ به ۳۳ است.دانشگاه صنعتی امیرکبیر که به عنوان پیشتاز در توسعه پایدار در بین دانشگاههای ایران شناخته میشود و دفتر توسعه پایدار دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تیر سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. هدف از تشکیل این دفتر نظام دهی و حمایت از فعالیت های کلیه استادان، کارکنان، دانشجویان و دانشکدههای مختلف دانشگاه در جهت رسیدن به اهداف مدیریت سبز شامل کاهش مصرف انرژی، آب و مدیریت پسماند میباشد.
دانشکدهها و واحدهای آموزشی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر هماکنون دارای ۱۷ دانشکده، ۵ گروه آموزشی مستقل، ۳ واحد آموزشی در شهرهای بندرعباس، گرمسار و ماهشهر است. این دانشگاه همچنین دارای یک پردیس بینالملل و یک مرکز آموزش الکترونیکی نیز میباشد.
دانشگاه تفرش نیز در گذشته زیرمجموعهٔ این دانشگاه بودهاست.
این مراکز آموزشی به شرح زیر است:
دانشکدۀ شیمی
دانشکده مهندسی نفت
دانشکدهٔ مهندسی نساجی
دانشکدهٔ ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر
دانشکدهٔ فیزیک و مهندسی انرژی
دانشکدهٔ مدیریت، علم و فناوری
دانشکدهٔ مهندسی برق
دانشکدهٔ مهندسی پزشکی
دانشکدهٔ مهندسی پلیمر و رنگ
دانشکدهٔ مهندسی شیمی
دانشکدهٔ مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت
دانشکدهٔ مهندسی عمران و محیط زیست
دانشکدهٔ مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
دانشکده مهندسی دریا
دانشکده مهندسی معدن
دانشکدهٔ مهندسی مواد و متالورژی
دانشکدهٔ مهندسی مکانیک
دانشکدهٔ مهندسی انرژی و فیزیک
دانشکدهٔ مهندسی هوافضا
دانشکدهٔ مهندسی نفت
دانشگاه صنعتی امیرکبیر – واحد بندرعباس
دانشگاه صنعتی امیرکبیر – واحد گرمسار
دانشگاه صنعتی امیرکبیر – واحد ماهشهر
گروه آموزشی تربیت بدنی
گروه آموزشی زبان خارجی
گروه مستقل رباتیک
گروه مستقل نانوتکنولوژی
گروه معارف و علوم انسانی
گروه فلسفه و علم (این گروه در دانشکده مدیریت، علم و فناوری ادغام گردیدهاست)