به گزارش رصد روز، در جلسه فوق العاده سران قوا به میزبانی محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور بر ادامه خدمت رسانی دولت مردمی و همراهی سران قوا تاکید شد.
این جلسه صبح امروز (دوشنبه) و درپی اعلام عروج آیت الله رئیسی رئیس جمهور محبوب و مردمی و هیئت همراه ؛ به میزبانی محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
دکتر قالیباف و حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ، روسای دو قوه مقننه و قضاییه ضمن تسلیت به رهبری معظم انقلاب ،مردم شریف ایران و معاون اول رئیس جمهور و اعضای دولت بر همکاری کامل با محمد مخبر برای انجام وظایف قوه مجریه تاکید کردند.
سیّد ابراهیم رئیسالساداتی (۲۳ آذر ۱۳۳۹ – ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) سیاستمدار اصولگرا و روحانی شیعه ایرانی بود که از سال ۱۴۰۰ تا هنگام درگذشتش در ۱۴۰۳ بهعنوان هشتمین رئیسجمهور ایران فعالیت میکرد.او عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده و نایبرئیس اول مجلس خبرگان رهبری بود.
رئیسی پس از گذراندن تحصیلات دورهٔ ابتدایی، دروس حوزوی را نخست در مشهد و از سال ۱۳۵۴ در قم ادامه داد. تحصیلات حوزوی او تا سطح چهار حوزه علمیه است. او همچنین تحصیلات خود را در مدرسه عالی شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه داده و از رساله دکتری خود با موضوع «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع کرده است. او مدت کوتاهی پس از انقلاب ۱۳۵۷، فعالیت قضایی خود را در ۲۰ سالگی به عنوان دادستان در کرج آغاز کرد و سپس دادستانی همدان را نیز بهطور همزمان بر عهده گرفت. او در سال ۱۳۶۴ به تهران منتقل شد و جانشین دادستان تهران شد. رئیسی در جریان اعدامهای دستهجمعی زندانیهای سیاسی در ۱۳۶۷ یکی از اعضای هیئت رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی معروف به «هیئت مرگ» بود. با آغاز رهبری سید علی خامنهای در سال ۱۳۶۸، رئیسی با حکم محمد یزدی رئیس وقت قوه قضائیه، به عنوان دادستان تهران منصوب شد. او در سال ۱۳۷۳ به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و تا سال ۱۳۸۳ در این سمت بود. او از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳، معاون اول قوه قضائیه، و در سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۴ دادستان کل کشور بود. در اسفند ۱۳۹۴، رئیسی با حکم خامنهای به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. همچنین، او در سال ۱۳۹۶ با حکم خامنهای به مدت پنج سال به عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد. او در سال ۱۳۹۷ از سوی خامنهای به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب شد که پس از انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ از این سمت استعفا داد.
رئیسی همچنین از سال ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰، دادستان دادگاه ویژه روحانیت،از سال ۱۳۸۵، نماینده خراسان جنوبی و از سال ۱۳۸۷ بهطور پیوسته عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و از سال ۱۳۷۶، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز است. او پیش از تولیت آستان قدس، تولیت امامزاده صالح را بر عهده داشت.رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ نامزد اصلی اصولگرایان بود که با کسب ۳۸٬۳٪ آرا، در برابر ۵۷٪ حسن روحانی شکست خورد اما در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، ۶۲٫۱۷٪ آرا را به خود اختصاص داد و به عنوان رئیسجمهور منتخب برگزیده شد. دوران ریاستجمهوری او با اعتراضات گستردهای همراه بود که باعث تنش در روابط خارجی ایران، تحریمهای جدیدتر و توقف مذاکرات برجام شد. با این حال معترضان در تظاهرات اهمیت زیادی به او ندادند و شعارها مستقیماً خامنهای را هدف قرار داد.او در اردیبهشت ۱۴۰۳ بر اثر سقوط بالگرد در آذربایجان شرقی کشته شد.
رئیسی گاهی «یک تندروی محافظهکار» توصیف شد. او از سوی ایالات متحده آمریکا به دلیل نقض حقوق بشر تحریم، و توسط سازمانهای بینالمللی حقوق بشر و گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد به جنایت علیه بشریت متهم شد. سازمان عفو بینالملل در واکنش به رئیسجمهوری او، اعلام کرد که رئیسی باید به خاطر «جرائم بینالمللی» تحت تعقیب کیفری قرار گیرد.مجلهٔ تایم در سال ۲۰۲۱ او را یکی از ۱۰۰ نفر از تاثیرگذارترین افراد در جهان نامید