به گزارش اختصاصی رصد روز ، آمارهای حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در باره نرخ بیکاری در کشور اهمیت پرداختن به موضوع اشتغال پایدار را بیش از پیش می کند. به گفته عبدالملکی حدود دو و چهار دهم میلیون نفر بیکار در کشور داریم، دو و دو دهم میلیون نفر اشتغال ناقص یا ناپایدار دارند، حدود ۲ میلیون نفر ناامید از یافتن کار داریم که جزو جمعیت فعال نیستند، نه و هفت دهم میلیون نفر هم با اشتغال کم درآمد روبرو هستند و همچنین چهار و پنج دهم میلیون نفر هم اشتغال غیر رسمی دارند یعنی بیمه ندارند.
در سالهای گذشته مسئله ایجاد اشتغال پایدار با چالشهای زیادی همراه بوده که مهمترین آن به موضوع برداشت از صندوق توسعه ملی برمی گردد که همواره منتقدان زیادی داشته در این میان نقش نظام بانکی در جهت مرتفع کردن تبعات ناشی از برداشت از صندوق توسعه ملی به واسطه ایجاد اشتغال پایدار بسیار حائز اهمیت است. در حال حاضر استانهای یزد ، کرمانشاه ، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بیشترین نرخ بیکاری کشور را در اختیار دارند که لزوم توجه ویژه به این استانها را آشکار می کند.
بانکهای خصوصی کشور طبق آخرین صورتهای مالی بیش از ۱۸ میلیون و ۵۶۶ هزار و ۱۶۸ میلیارد ریال به بخش خصوصی در جهت اشتغال آفرینی تسهیلات ارائه کرده اند که این موضوع نشان از دغدغه های بخش بانکی کشور برای رفع مشکل بیکاری دارد. بانکهای توسعه ای به صورت ذاتی تمرکز ویژه ای بر اشتغال پایدار خصوصاً در مناطق محروم و روستایی دارند. اما یکی از مهمترین موانع در جهت حمایت بانکهای توسعه ای از مناطق محروم و کم برخوردار به نرخ سپرده گذاری مربوط می شود که تنها ۱۰ درصد سپرده های بانکی کشور را در اختیار دارند اما با این همه خدمات ارائه شده در جهت ایجاد اشتغال پایدار در این بانکها قابل توجه است. مروری بر تسهیلات ارائه شده در بانک توسعه تعاون نشان میدهد که علاوه بر رقم قابل توجه تسهیلات بانکی هدف گذاری خوبی در بین استانهای دارای بیشترین نرخ بیکاری را شاهد هستیم.
ارائه بیش از ۲۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی در مناطقی که از آمار بیکاری قابل توجهی برخوردارند نشان میدهد که همراهی سایر ارگانها در این این مناطق می تواند نتایج خوبی را موجب شود. در بین استانهایی که بیشترین تسهیلات اشتغال پایدار را از بانک توسعه تعاون دریافت کرده اند نام استانهای سیستان و بلوچستان و کرمانشاه و هرمزگان دیده می شود که بیکاری در این مناطق به ترتیب ۱۳.۱ و ۱۳.۸ درصد است که بالاترین نرخ بیکاری در بین تمام استانهای کشور را رقم می زند. تسهیلات ارائه شده در جهت ایجاد اشتغال پایدار در این استانها به ترتیب ۱۹۵۹ و ۴۷۴۵ میلیارد ریال دیده می شود. استان هرمزگان چهارمین استان کشور به لحاظ نرخ بیکاری با ۱۲.۵ درصد است که تاکنون به واسطه تسهیلات این بانک ۲۱۳۷ شغل پایدار در آن منطقه ایجاد شده است.
در مجموع ۲۶ هزار و ۵۰۰ فقره تسهیلات ایجاد اشتغال پایدار، استان گیلان با نرخ بیکاری ۹ درصد سهم ۱۳۵۰ میلیارد ریالی دارد و استان گلستان نیز که طبق آخرین آمار دارای ۱۰ درصد نرخ بیکاری است ۱۴۴۹ میلیارد ریال تسهیلات از این بانک دریافت کرده است. همچنین به واسطه این تسهیلات ۵۲ هزار شغل پایدار در کشور ایجاد شده که نوید روزهای خوبی را تا پایان سال می دهد.