به گزارش رصد روز، امروزه بخش عمدهای از اقتصاد دنیا مبتنی بر دریاها شکل گرفته است. یکی از علتهایی که اقتصاد امروز ایران دچار یک برون رفت اقتصادی نسبت به اقتصاد جهانی است مغفول ماندن اقتصاد دریا محور است.
دریاها و اقیانوسها از مواهب، ذخایر و منابع سرشاری برای زمینه سازی رشد علم و فناوری، افزایش کار و ثروت، تأمین نیازهای حیاتی و تولید مواد غذایی بر خودار میباشند. ایران با موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرار داشتن بین دو دریا، برخورداری از هزاران کیلومتر سواحل، جزایر و ظرفیتهای فراوان بر زمین مانده، با حضور مؤثر در سواحل، دریاها، اقیانوسها و با سیاست گذاری یکپارچه و درست برای احراز جایگاه شایسته منطقهای و جهانی خود در بهره گیری از دریا باید اقدام کند. با اجرای طرحهای بزرگ زیر ساختی، تولیدی، خدماتی، توسعه همکاریهای اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری و گردشگری با کشورهای همسایه و سایر کشورها و استفاده از ظرفیتهای دریایی باعث شکوفایی رشد اقتصادی کشور میشود.
حمایت از سرمایه گذار، فعالان اقتصادی، بنگاههای کوچک و متوسط، توسعه سریع شبکه حمل و نقل کشور بخصوص ریلی، استفاده از سرمایه انسانی و مدیریت کارآمد، بهره گیری از فن آوری نوین علمی، آموزشی و پژوهشی، ایجاد زیر ساختهای لازم در تمامی سطوح، حذف ساختار بروکراسی اداری دست و پا گیر، افزایش نقش سازمانهای مردمی و NGOها در حفاظت از منابع دریایی، تسهیل حضور و مشارکت مردم در طرحهای عظیم ملی در حوزه اقتصادی دریا محور باعث احراز جایگاه شایسته منطقهای و جهانی ایران خواهد شد.
با نگاهی به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص دریا و فعالیتهای مرتبط با آن، استفاده از ظرفیتهای بی بدیل دریا و اولویت دادن به این عرصه از فعالیتهای اقتصادی، حاکی از عمق نگاه راهبردی ایشان به چگونگی بهره مندی از این ثروت عظیم خدادادی است.
با توجه به ظرفیتهای فراوان مردمی که در داخل کشور وجود دارد، با اجرای سیاستهای اقتصادی دریا محور و با توسعه زیر ساخت ها، باعث افزایش اقتدار کشور، ایجاد نشاط و امید در جامعه، ارتقاء امنیت ملی کشور، مبارزه با قاچاق و رشد شاخصهای اقتصادی و محقق شدن ایران قوی خواهیم بود.