بازار سرمایه از حالت پایدار خارج شده است

به گزارش رصد روز،  کارشناس بازار سرمایه گفت: علت وضعیت کنونی بازار سرمایه؛ علمی نبودن و عدم توجه به آثار سیاست گذاری ها و تصمیمات دولت است که بی اعتمادی و ناامیدی فعالان را در پی داشته که منجر به پیش بینی ناپذیری بازار شده است. حمید میرمع...

به گزارش رصد روز،  کارشناس بازار سرمایه گفت: علت وضعیت کنونی بازار سرمایه؛ علمی نبودن و عدم توجه به آثار سیاست گذاری ها و تصمیمات دولت است که بی اعتمادی و ناامیدی فعالان را در پی داشته که منجر به پیش بینی ناپذیری بازار شده است.

حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درخصوص شرایط این روز‌های بازار سرمایه اظهار کرد: متاسفانه روزهای سخت و غیر قابل پیش بینی را سپری می کنیم. بسیاری از نماد ها دارای صف فروش بوده؛ اما هیچ واکنش، حمایت، هماهنگی مناسبی از جانب مسئولین به چشم نمی خورد تا از هراسی که در بازار ایجاد شده جلوگیری شود. در حالی که برخی از سهامداران عمده حمایت های کوچکی داشتند تا بازار تغییر رویه دهد و از شرایط حاضر خارج شود. این اوضاع برآیند سیاست گذاری های غلط در حوزه سیاست و اقتصاد است و متاسفانه تصمیمی برای اصلاح و تغییر آن مشاهده نمی شود.

وی افزود: به عنوان مثال در سیاست گذاری های اقتصادی، بارها نتیجه تعیین نرخ خوراک که مربوط به قیمت گذاری دستوری و تعرفه های تعزیراتی بوده را مشاهده کردیم. متاسفانه به دلیل اینکه برنامه مدون و مقررات پایداری برقرار نبوده، تصمیمات مقطعی آثار مخربی بر بازار می گذارد. مانند وضعیت فعلی بازار که از حالت پایدار خارج شده و رفتارهای هیجانی از سمت مردم مشاهده شده که سبب ضرر و زیان و بی اعتمادی فعالان بازار شده اما هیچ تغییری در روند سیاستگذاری ها مخصوصا در دولت جدید به وجود نیامده است.

تنها هدف جبران کسری بودجه است
کارشناس بازار سرمایه در این باره ادامه داد: علت وضعیت کنونی بازار سرمایه؛ علمی نبودن و عدم توجه به آثار سیاست گذاری ها و تصمیمات دولت است که بی اعتمادی و ناامیدی فعالان را در پی داشته که منجر به پیش بینی ناپذیری بازار شده است. به دنبال این موضوع جریان خروج سنگین نقدینگی به وجود آمده که به معتقدم این روند به زودی تغییر نخواهد کرد. مگر اینکه محرک های خارج از سیستم سیاست گذاری های دولت، یاری رسان باشند. مانند روند صعودی دلار و بازارهای جهانی.

وی بیان کرد: دولت نیز سیاست گذاری های نادرست گذشته را رها نکرده و همچنان بر قیمت گذاری دستوری اصرار دارد. مانند نرخ خوراک صنایع و پتروشیمی ها که به نحوی کسری بودجه خود را جبران کند. همچنین، دولت به اموال شرکت ها و بنگاه های اقتصادی و مردم دست درازی کرده که این مسائل تبعات منفی بسیاری را داشته و نشان می دهد برنامه‌ای برای خروج از رفتار مخرب و سیاست های تک جانبه ندارد.

اکثر سهم ها ارزندگی خوبی پیدا کرده‌اند
وی همچنین خاطرنشان کرد: شاید به واسطه کاهش قیمت ها، فعالان دست از فروش های هیجانی برداشته و در مقطعی از بازار که بسیار دور از ذهن نیست اکثریت سهم ها ارزندگی بالایی داشته باشند که سبب شود به مرور زمان خریداران وارد بازار شوند؛ البته خریدارانی که با نیت سهامداری بلندمدت وارد شوند. این امر می تواند باعث کاهش فشار فروش شود مگر اینکه عرضه کنندگانی وجود داشته باشد که به دلیل تامین نقدینگی مجبور به فروش سهام خود باشند.

میرمعینی گفت: با ورود خریداران با توجه به ارزندگی سهم ها و افزایش تقاضا تعادل در بازار برقرار شده و در سهم های کوچک نیز می توانیم شاهد خرید بیشتری باشیم. امیدواریم شاهد سیاست گذاری درست و تغییرات در تفکر و عمل مسئولان باشیم زیرا افراد جامعه تحت فشار هستند و امیدوارم از افکاری که مقطعی هستند دست برداشته و بر اساس اصول علمی سیاست گذاری کنند.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط