به گزارش رصد روز، سید عباس حسینی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه بازار مسکن دچار یک رکود شده است آیا بانک مسکن برنامه ای برای افزایش سقف وام خرید مسکن دارد؟ گفت: مجموعه تسهیلات مسکن دارای چند مشخصه و شاخص مثل مبلغ تسهیلات و دوره بازپرداخت اقساط است. پس بنابراین نرخ سود بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار است.
مدیر عامل بانک مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا بانک مسکن پیشنهادی برای افزایش سقف وام خرید مسکن دارد؟ گفت: چند شاخص در مجموعه تسهیلات مسکن وجود دارد که اولی مبلغ تسهیلات و دومی دوره بازپرداخت است.
نرخ تسهیلات مسکن بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار است
او ادامه داد: نرخ تسهیلات مسکن بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار است و در مورد دوره بازپرداخت تسهیلات نیز باید اذعان کرد که طولانی ترین دوره بازپرداخت اقساط مربوط به تسهیلات مسکن است که توسط بانک مسکن به عنوان متولی بخش مسکن پرداخت می شود.
مدیر عامل بانک مسکن یادآوری کرد: هر چه دوره بازپرداخت اقساط کوتاه تر می شود مبلغ بازپرداخت اقساط افزایش می یابد و بر متقاضیان فشار وارد می کند. تعادل بین توانمندی پرداخت اقساط توسط متقاضیان و دوره بازپرداخت اقساط عامل مهمی است که تعیین کننده میزان وام دریافتی و زمان آن است. طبیعی است که هر متقاضی که درخواست دریافت وام بیشتری کند باید اقساط بیشتری پرداخت کند.
او ادامه داد: در حال حاضر در نهضت ملی مسکن مزیت خوبی که اتفاق افتاد و دولت تصمیم گرفت و مصوبه شورای پول و اعتبار شد نرخ سود تسهیلات مسکن ملی از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت. این کاهش نرخ سود بر اقساط بازپرداختی تاثیر بسزایی گذاشت.
دو سال اول بازپرداخت اقساط نهضت ملی مسکن ۵.۹ میلیون تومان است
او افزود: البته دو سال اول بازپرداخت اقساط نهضت ملی مسکن ۵.۹ میلیون تومان است که به متقاضیان نهضت ملی مسکن کمک می کند. این رویه با مصوبات شورای پول و اعتبار و منابع شبکه بانکی در دست پیگیری است.
حسینی در پاسخ به این پرسش که وام اوراق مسکن چطور؟ آیا قرار نیست که سقف آن افزایش یابد؟ گفت: اساسا وام در شبکه بانکی یا مبتنی بر سپرده گذاری و یا بدون سپرده گذاری است. نمونه وام بدون سپرده گذاری همانا اوراق مسکن است که متقاضیان اقدام به خرید آن می کنند. طبیعی است که هر چه این اوراق و مبلغ وام افزایش پیدا می کند بازپرداخت اقساط هم بیشتر می شود.
او ادامه داد: وام های مسکن با سپرده گذاری نیز شامل متقاضیانی می شود که سپرده گذاری شش ماهه یا یک ساله می کنند و از محل منافع حاصل از سپرده گذاری تسهیلات دریافت می کنند. پس هر دو روش مبتنی بر سیاست ها و بخشنامه های بانک مرکزی است که از سوی بانک مسکن هم اجرا می شود با این تفاوت که بانک مسکن چون در بخش مسکن فعالیت می کند طولانی ترین دوران اقساط تسهیلات در شبکه بانکی نزد بانک مسکن است.
نرخ سود اوراق مسکن ۲۳ درصد است
حسینی در پاسخ به این پرسش که سود اوراق مسکن در حال حاضر چند درصد است؟ آیا قرار نیست نرخ سود این تسهیلات نیز کاهش یابد؟ و آیا برای کاهش آن بانک مسکن باید به شورای پول و اعتبار پیشنهاد بدهد؟ گفت: در حال حاضر نرخ سود اوراق مسکن ۲۳ درصد است. هر گونه تعیین نرخ سپرده ها و سود تسهیلات بانکی برگرفته از مصوبات شورای پول و اعتبار و در چارچوب بخشنامه های بانک مرکزی است.
وی افزود: اگر به سمت سپرده پذیری حرکت شود و متقاضی سپرده قرض الحسنه انجام دهد نرخ سود هم کاهش می یابد. افزایش سرمایه بانک مسکن کمک می کند که فرایند پرداخت تسهیلات مسکن به طیف گسترده ای از افراد و متقاضیان اتفاق بیافتد. تمام پرداخت تسهیلات بر اساس چارچوب سیاستهای بانک مرکزی است.
مدیر عامل بانک مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش سرمایه بانک مسکن امسال انجام می شود؟ گفت: افزایش سرمایه بانک مسکن اساسا جزء قانون بودجه ۱۴۰۳ است و در تلاش هستیم تا امسال به نتیجه برسد.