بازار گردشگری ایران در سال ۹۹ از دست رفت

مرتضی خاکسار، کارشناس حوزه گرشگری می‌گوید: در سال ۹۹ و دوران کرونا بازار گردشگری را از دست دادیم. کرونا، ساز وکارهای گردشگری که ۱۵۰ شغل به آن وابسته است را از بین برده است اما نباید دست روی دست گذاشت بلکه باید با برنامه‌ریزی این دوره را ب...

به گزارش رصد روز، گردشگری از آن دسته کسب و کارهایی بود که در سال ۹۹ زیان زیادی دید. از کنسل شدن برخی سفرها تا ممنوعیت ورود و خروج به برخی از شهرها و کشورها. با این حال برخی از سفرهای داخلی و خارجی همچنان صورت می‌گیرد.

مرتضی خاکسار، کارشناس حوزه گردشگری می‌گوید: ما باید اتفاقات را بپذیریم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم. یکی از این موارد نیز کروناست. آمارهای جهانی نیز اعلام کرده که میزان درآمدهای گردشگری از صفر به ۷ درصد رسیده است. این یک سیل اقتصادی است که همه را در هم بلعیده و باید با پتانسیل‌هایی که داریم و برنامه‌ریزی درست‌تر با آن مقابله کنیم.

این کارشناس حوزه گرشگری می‌گوید: در سال ۹۹ و دوران کرونا بازار گردشگری را از دست دادیم و کرونا، ساز وکارهای گردشگری که ۱۵۰ شغل به آن وابسته است را از بین برده. ۹۰ درصد از گردشگری در ایران افت کرد و بیش از ۸۰ درصد دفاتر خدمات هوایی ما آسیب دیدند.

او ادامه می‌دهد: بیش از ۸۰ درصد هتل‌های ما بدون مشتری ورشکست شدند و حتی نتوانستند اقساط وام‌های خود را پرداخت کنند. اما نباید در حسرت اینکه این اتفاق افتاده است دست روی دست گذاشت. زلزله بویین زهرا در زمان خودش بدترین اتفاق بود، اما آیا مردم بعد از آن زندگی نکردند؟ نباید روحیه خود را از دست داد بلکه قوی‌تر از قبل ادامه داد.

خاکسار با اشاره به اینکه انسان همیشه در معرص اتفاقات بد مشابه کروناست، می‌گوید: نمی‌توان گفت کووید ۱۹ امسال وجود دارد و یک دهه دیگر مشکل جدیدی رخ نمی‌دهد. این موضوعات نامشخص است. باید برای موارد این چنینی آمادگی داشت.

سال گذشته نیز رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در این زمینه گفته بود که در دوران کرونا آژانس‌های مسافرتی ایران در ماه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان زیان دارند.

 

 

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

 

 

 

 

 

تجارت نیوز

مطالب مرتبط

آخرین اخبار