به گزارش رصد روز، قیمت مسکن طی سالهای اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده، اما این بازدهی در تمام مناطق تهران روند یکسانی را پشت سر نگذاشته است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران، رشد قیمت مسکن در مناطق ۲۲ گانه تهران از خرداد ۱۴۰۲ تا خرداد ۱۴۰۳ مسیر متفاوتی را طی کرده است و در این بین برخی از این مناطق اکنون فاصله قیمتی چشمگیری را نسبت به سال گذشته دارند.
بازدهی یک ساله قیمت مسکن در مناطق تهران
دادههای بانک مرکزی حاکی از آن است که متوسط قیمت مسکن در منطقه ۱۹ از خرداد سال گذشته تا خرداد امسال، بیشترین بازدهی را بین سایر مناطق داشته است. مسکن در این منطقه، خردادماه ۱۴۰۲ بالغ بر متری ۳۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت داشته و خردادماه امسال به متری ۴۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان رسیده است؛ رشدی معادل ۳۴ درصد که بیشترین بازدهی در میان مناطق ۲۲ گانه تهران بوده است.
به بیان دیگر اگر فردی در خردادماه ۱۴۰۲ آپارتمانی ۶۰ متری را در منطقه ۱۹ با ارزش یک میلیارد و ۹۹۲ میلیون تومان خریداری کرده باشد، اکنون قیمت ملک او به دو میلیارد و ۶۷۰ میلیون رسیده است. به این ترتیب این فرد طی یک سال از طریق ملک خود صاحب سودی معادل ۶۷۸ میلیون تومان شده است.
رتبه بعدی افزایش قیمت مسکن در سطح شهر تهران به منطقه ۱۸ اختصاص دارد که در این مقطع یک ساله رشدی بالغ بر ۲۴.۲ درصد را تجربه کرده است. پس از این دو نیز منطقه ۲۲ با بازدهی ۲۱.۳ درصدی قرار دارد.
کمترین بازدهی متعلق به پرمعاملهترین مناطق تهران بوده است
آمارهای بانک مرکزی نشان از آن دارد که کمترین بازدهی مسکن متعلق به پرمعاملهترین مناطق تهران بوده است. منطقه ۲ پایینترین بازدهی را در این مقطع یک ساله داشته و رشد قیمتی برابر با ۳ درصد را تجربه کرده است.
بعد از منطقه ۲ منطقه ۱۰ قرار دارد که تنها پنج درصد رشد داشته و سپس منطقه ۲۱ قرار دارد که ۵.۱ درصد افزایش قیمت را پشت سر گذاشته است.
اگرچه این سه منطقه کمترین بازدهی قیمتی را طی یک سال تجربه کردهاند، اما بررسی گزارشهای بانک مرکزی نشان میدهد که عموما بیشترین تعداد معاملات ماهانه را تجربه کردهاند و رشد تقاضا منجر به تعدیل قیمت در این مناطق شده است.
بازدهی و پویایی قیمت مسکن یکی از اصلیترین عواملی است که خریداران و سرمایهگذاران برای خرید ملک و انتخاب منطقه به آن توجه میکنند. هر اندازه افزایش قیمت منطقه مورد بحث، روی دور تندتری قرار داشته باشد، سرمایه اولیه افراد نیز نوسانات افزایشی بیشتری را تجربه میکند.