بازگشایی مدارس در اول مهرماه سیاست اول آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش از آغاز واکسیناسیون معلمان از عید غدیر خم در کشور با همت وزارت بهداشت خبر داد و گفت: سیاست قطعی امسال، بازگشایی حضوری مدارس کشور است. وی از برنامه‌ریزی برای بازگشایی مدارس از مهرماه امسال خبر داد.

به گزارش رصد روز ،محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد ؛ سازماندهی قریب به یک میلیون نیروی انسانی و ۱۵ و نیم میلیون دانش‌آموز در قالب پروژه مهر کار سخت و پیچیده‌ای است و امسال پیچیده‌تر هم هست، زیرا بعد از ۱۹ ماه دوری از آموزش حضوری می‌خواهیم مجدد به سمت آموزش حضوری برویم. توصیه نهادهای بین‌المللی، بازگشایی مدارس است زیرا مدرسه و آموزش حضوری جایگزین ندارد. وی افزود: برای بازگشایی اقداماتی باید انجام شود و واکسیناسیون معلمان از عید غدیر آغاز می‌شود.

حاجی‌میرزایی در اجلاس سی و پنجم مدیران و رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور اظهار کرد: یکی از اهداف این اجلاس، برنامه‌ریزی آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس است و سیاست این وزارتخانه بازگشایی مدارس است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مدیرکل آموزش و پرورش استان،  رئیس منطقه و شهرستان هر روز باید از خود بپرسند قافله‌ای که آنها مسئولش هستند به کجا می‌رود، چقدر به اهداف نزدیک و چقدر دور شده‌اند، متذکر شد: این‌ها جزو اموری است که کمترین توجه و حساسیت را در مجموعه ما به خود اختصاص داده است.

حاجی‌میرزایی ادامه داد: آموزش و پرورش طبق سند تحول بنیادین، مسئول آماده‌سازی دانش‌آموزان برای تحقق مراتبی از حیات طیبه و قوام بخشی به فرهنگ عمومی و جامعه است،  آیا جامعه را متعالی‌تر و همه قابلیت و ظرفیت‌های مورد نیاز را به نسل جدید منتقل می‌کنیم، آیا در این مسیر هر روز بهتر از گذشته حرکت می‌کنیم؟

وی با تاکید بر اینکه هدف آموزش عمومی این است که افراد مهارت لازم در خواندن و نوشتن را کسب کنند و به مبانی اخلاقی، اعتقادی، حرفه‌ای و … در حد نیاز دست یابند، گفت: برای تحقق این اهداف برای تحقق این اهداف برنامه درسی تولید و معلم تربیت کردیم، آیا تدابیری که به کار گرفتیم قادر به تحقق اهداف و مأموریت‌ها است؟

نظام آموزشی پایش نمی‌شود

حاجی‌میرزایی گفت: آنچه برای من تلخ است این است که رویه‌هایی برای پایش، کسب اطمینان و ارزشیابی نداریم، آیا رصد می‌کنیم اهداف بلندی که نظام تعلیم و تربیت برای آن ایجاد شده محقق شده است یا خیر، قطار تعلیم و تربیت به کجا می‌رود، باید هر روز مأموریت‌هایمان را پایش کنیم.

وی ادامه داد: اجرای سند تحول بنیادین مهمترین مأموریت آموزش و پرورش امروز است چون مطالبه رهبر انقلاب و نهادهای قانونی است، ما موظفیم افرادی با کیفیت معین برای زندگی عزتمند، فعال و مستقل تربیت کنیم.

هشت هدف سند تحول بنیادین‌

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: سند تحول بنیادین ۸ هدف را مشخص کرده است؛ نخست، تربیت انسان با ویژگی‌های خاص، دوم، مشخص شدن نقش نظام تعلیم و تربیت و خانواده در رشد و پیشرفت جامعه، سوم، گسترش عدالت، چهارم، نظام کارآمد مدیریت منابع انسانی، پنجم، افزایش مشارکت اثر بخش همگانی به‌ویژه خانواده، ششم، تحول در برنامه آموزش درسی، مالی و اداری، هفتم، افزایش کیفیت و کارایی نظام تعلیم و تربیت، هشتم، کسب موقعیت برجسته و درخشان در منطقه، اگر می‌خواهیم بسنجیم در اجرای سند تحول کجای کار هستیم باید بدانیم در این هشت هدف در چه موقعیتی هستیم.

وی با تأکید بر اینکه تحول در اجرای سند ممکن نیست مگر اینکه در گام نخست، برنامه درسی متحول شود و از دانش محوری به سمت تربیت برود، گفت: در گام دوم داشتن معلم با کیفیت ضرورت دارد، آیا می‌توانیم با اطمینان بگوییم معلمان امروز از معلمان دیروز توانمندتر و شایسته‌تر هستند.

حاجی‌میرزایی ادامه داد: گام سوم، نظام ارزشیابی است مجموعه‌ای که هدف دارد باید دائم موقعیت خود را ارزیابی کند بدون نظام ارزشیابی توانمند و کارآمد که عملکرد نظام آموزشی را ارزیابی کند سخن گفتن از اجرای سند تحول بنیادین بیهوده است.

دسترسی عادلانه به آموزش 

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: گام چهارم، نصیب آموزشی است، آموزش حقوق همه مردم است و باید بدون تبعیض در دسترس افرادی که در معرض آموزش هستند قرار گیرد اما اکنون تا چه میزان دسترسی عادلانه فراهم شده است و کیفیت آموزشی چقدر نوسان دارد.

حاجی‌میرزایی، سلامت جسمی و روانی دانش‌آموزان را گام پنجم‌ در مسیر تحول دانست.

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید 

مطالب مرتبط

آخرین اخبار