به گزارش رصد روز، مصوبه آییننامه واردات خودروهای نو در تاریخ ۱۰ دی سال جاری به تصویب هیئت وزیران رسیده بود که ابتدای هفته جاری توسط محمد مخبر، معاون اول رئیس دولت، ابلاغ شد. بندهای این مصوبه به نکات جالبی اشاره میکند که یکی از آنها، اولویت با واردات خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار است.
اصولاً در سطح جهانی خودروهایی که در بازه قیمتی ۱۵ هزار دلار تا ۲۵ هزار دلار قرار میگیرد، جزو کلاس اقتصادی طبقهبندی میشود؛ بنابراین در بازه قیمتی پایینتر از ۱۰ هزار یورو، انتخاب چندانی وجود ندارد. در ادامه به فهرستی از چند خودروی ارزانقیمت و ردهبندی جهانی آنها اشاره میشود.
همانطور که اشاره شد، انتخاب چندانی در نرخهای پایینتر از ۱۰ هزار یورو وجود ندارد؛ اما به غیر از شرکتهای چینی، سه شرکت رنو، سیتروئن و هیوندای هم که در سطح جهانی مطرح هستند در این رقابت حضور دارند.
سه محصول سیتروئن Ami، چری Little Ant و BYD Seagull که اتفاقاً برقی هم هستند، جزو هاچبکهای جمعوجور شهری به شمار میروند که توان حرکتی و مشخصات فنی چندان جالبی ندارند؛ بنابراین نمیتوان برای استفاده بین شهری از آنها استفاده کرد.
اما در طرف دیگر هیوندای آئورا و رنو Kiger RXZ قرار دارند که از پیشرانه بنزینی بهره میبرند. هیوندای آئورا SX جزو کلاسهای سدان طبقهبندی میشود که از یک پیشرانه ۱.۲ لیتری ۸۲ اسببخاری استفاده میکند. همچنین رنو Kiger RXZ نیز که در دسته کراساوورهای کامپکت (جمعوجور) قرار میگیرد به یک پیشرانه یک لیتری مجهز شده و حداکثر ۷۱ اسببخار قدرت تولید میکند.
لازم به ذکر است که هر دو خودروی آئورا و Kiger RXZ فعلاً برای بازار هند به تولید میرسند و درحال حاضر تأمین این خودروها برای بازار ایران ممکن نیست.
از سوی دیگر خودروی چانگان E-Star نیز یک محصول ارزانقیمت برقی به شمار میرود که اخیراً توسط شرکت سایپا در نمایشگاههای خودرو به نمایش گذاشته میشود؛ اما به دلیل اینکه قیمت جهانی آن حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ دلار است، در جدول فوق قرار نمیگیرد.