بررسی معاملات بورس تهران در مهر۱۴۰۱

بورس تهران در مهر ماه افت شدیدی را در تراز شاخص های خود تجربه کرد. معیار های معاملات روزانه نیز بیانگر شرایط بد بازار در این ماه است به شکلی که تنها یک روز از ۱۸ روز معاملاتی این ماه خالص جریان پول حقیقی مثبت بوده و با خروج ۴.۶ هزار میلیا...

بورس تهران در مهر ماه افت شدیدی را در تراز شاخص های خود تجربه کرد. معیار های معاملات روزانه نیز بیانگر شرایط بد بازار در این ماه است به شکلی که تنها یک روز از ۱۸ روز معاملاتی این ماه خالص جریان پول حقیقی مثبت بوده و با خروج ۴.۶ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار مواجه بوده ایم.

به گزارش رصد روز، سازمان بورس و اوراق بهادار در مهر ماه امسال با مشکلات زیادی روبرو بود. مشکلاتی که بورس تهران را به شدت تحت تأثیر قرار داد، به صورتی که آثر آن بر معاملات روزانه قابل مشاهده بود. اصلی ترین مشکل سازمان بورس و بازار سرمایه در ماه های اخیر عدم اعتماد مردم به این بازار است. بورس های بزرگ جهان جرقه های اصلی برای رونق و تقویت خود را جلب اعتماد عموم جامعه برای انتخاب این بازار به جای سایر بازار های سرمایه گذاری در کشورشان می دانند. آن ها معتقدند که بازار سرمایه هر کشوری باید مرجع اصلی سرمایه گذاری مردم آن کشور باشد و در صورتی این امر امکانپذیر می شود که اعتماد مردم به بورس کشورشان جلب شود و بازار بتواند بازدهی معقولی برای آن ها داشته باشد. مشکلات بازار سرمایه ما نیز در نهایت باعث از بین رفتن روز افزون اعتماد مردم به بورس شده است. شاید هر کدام از مشکلات بازار مثل رکود معاملات یا بازدهی کم و افت قیمت سهام های با ارزش به نوبه خود ضرر رسان باشد اما تأثیر آن ها بر از بین رفتن اعتماد عمومی نسبت به بازار سرمایه ضربه سنگینی به بازار زده که نتیجه آن را در معاملات مهر ماه شاهد هستیم.

عملکرد شاخص های بازار سرمایه در مهر ماه / ریزش همه جانبه بورس تهرانimageembed 4765334125b448ec4c4bdf8285a1da72

شاخص کل بورس تهران در مهر ۱۴۰۱ بیش از ۳.۴ درصد افت تراز داشته است. این شاخص در طی ۱۸ روز معاملاتی مهر ماه ۶ روز مثبت و ۱۲ روز منفی را پشت سر گذاشت و از تراز یک میلیون و ۳۵۵ هزار و ۲۴۰ واحدی ابتدای مهر به تراز یک میلیون و ۳۰۸ هزار و ۹۴۶ واحدی رسید.

روند هم وزن مهر07.30

شاخص کل هم وزن در مهرماه بیش از شاخص کل نزول داشت و با کاهش تراز بیش از ۴.۲ درصدی همراه بود. شاخص کل هم وزن در ابتدای مهر ماه در تراز ۳۹۵ هزار و ۶۷۸ واحدی قرار داشت و با کاهش ۱۶ هزار و ۶۸۴ واحدی به تراز ۳۷۸ هزار و ۹۹۴ واحدی رسید. شاخص کل فرابورس به نسبت دو شاخص مذکور افت کمتری داشت و در مهر ماه ۲.۹ درصد کاهش تراز داشت. تراز شاخص کل فرابورس در انتهای مهر ماه با ۵۴۲ واحد افت به ۱۷ هزار و ۸۵۵ واحد کاهش یافت.

ارزش معاملات خرد در مهر ماه بیانگر بیخ پیدا کردن رکود در معاملات روزانه است. متوسط ارزش معاملات خرد در این ماه به ۲ هزار و ۱۱۴ میلیارد تومان رسید و در روز ۲۷ مهر با هزار و ۵۵۴ میلیارد تومان ارزش معاملات خرد رکورد ۱۸ ماه اخیر را شکست. فرای ریزش شاخص های بازار در مهر ماه جریان پول حقیقی نیز نشان دهنده اوضاع بازار در این ماه بود. در بین ۱۸ روز معاملاتی این ماه تنها یک روز خالص جریان پول حقیقی در بازار مثبت بود و در ۱۷ روز دیگر بازار به خروج پول حقیقی مواجه بود. در مجموع روزهای این ماه ۴ هزار و ۶۳۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد و حتی در بعضی از روز های مهر بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان خروج پول حقیقی را تجربه کردیم.

روند فرابورس مهر07.30

تحلیلگران زیادی در بازار معنقد بودند که با رشد نرخ دلار و انتشار صورت های شش ماهه بازار روند نزولی خود را شکست می دهد و صعود خوبی را در پیش خواهیم داشت اما در روزهای انتهایی مهر ماه با وجود رشد نرخ دلار و انتشار صورت هایی شش ماهه شاخص کل مثبت نشد و حتی رکود معاملات روزانه نیز افزایش پیدا کرد. با این اوصاف صاحب نظران معتقدند تنها مسئله ای که می تواند بازار سرمایه را از وضع موجود رهایی دهد یک تصمیم اساسی برای تغییرات زیر بنایی بازار سرمایه است زیرا پتانسیل رشد تا زمانی که اعتماد مردم به بازار جلب نشود، بازار را به سمت بالا حرکت نمی دهد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار