بن سلمان: مخالف حمله به ایرانیم

بن سلمان ولیعهد عربستان امروز دوشنبه عنوان داشت: ما مخالف حملات به خاک ایران هستیم.

به گزارش رصد روز، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در آغاز نشست اضطراری سران عربی اسلامی در ریاض گفت: این نشست سران دنباله نشست سران پیشین است که تجاوزات به غزه را مورد بررسی قرار داد.

 

ولیعهد عربستان اظهار کرد: عربستان تجاوزات را محکوم می‌کند و از دستیابی مردم فلسطین به تمام حقوق خود حمایت می‌کند.

وی افزود: ما جلوگیری از ارائه خدمات آژانس آنروا در خاک فلسطین و مانع‌تراشی در مسیر فعالیت سازمان‌های انسانی را محکوم می‌کنیم.

بن سلمان تصریح کرد: اصرار اسرائیل برای تجاوزاتش علیه مردم فلسطین مانعی بر سر راه تلاش‌های صلح است.

وی عنوان داشت: ما مجددا مخالفتمان را با کشتارجمعی که اسرائیل علیه مردم برادر فلسطین مرتکب می‌شود، اعلام می‌کنیم.

محمد بن سلمان گفت: ما بر لزوم ادامه تلاش‌های مشترک برای تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ۶۷ با پایتختی قدس شرقی تاکید می‌کنیم.

ولیعهد عربستان تاکید کرد: ما عملیات نظامی را که خاک لبنان را هدف قرار می‌دهد محکوم می‌کنیم و مخالف نقض حاکمیت این کشور هستیم.

وی همچنین تاکید کرد: ما مخالف حملات به خاک ایران هستیم.

 

محمد بن سلمان آل سعود (زادهٔ ۳۱ اوت ۱۹۸۵) ولیعهد و نخست‌وزیر عربستان سعودی است. او همچنین به عنوان رئیس شورای امور اقتصادی و توسعه و شورای امور سیاسی و امنیتی فعالیت می‌کند. او پیش از گمارده شدن به نخست‌وزیری، از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۲۲ به عنوان وزیر دفاع عربستان سعودی فعالیت می‌کرد. او پسر هفتم سلمان بن عبدالعزیز آل سعود است. محمد بن سلمان حکومت پدرش را کنترل می‌کند و حاکم دفاکتوی عربستان سعودی قلمداد می‌شود.

محمد بن سلمان پس از تحصیل حقوق در دانشگاه ملک سعود ریاض، از طریق پدر ۸۱ ساله‌اش خیلی زود وارد چرخه قدرت شد. او در سال ۲۰۰۹ زمانی که ملک سلمان فرماندار ریاض بود، مشاور ویژهٔ پدرش شد. زمانی که پادشاه کنونی در سال ۲۰۱۲ ولیعهد شد، پسرش ریاست دیوان ولیعهد را برعهده گرفت و سال ۲۰۱۵ هم با رسیدن پدر به قدرت، وزیر مشاور و نیز رئیس شورای توسعه و اقتصاد شد؛ امری که از جمله برایش کنترل بر شرکت ملی نفت سعودی آرامکو را به ارمغان آورد.

بن سلمان اسلام واقعی را دین میانه‌رو و کثرت گرا می‌داند که نسبت به همه ادیان و فرهنگها و عقاید مردمان دنیا گشوده است. وی جداسازی جنسیتی را برخلاف سنت جامعه نبوی می‌داند که در آن مردان و زنان در جامعه مشارکت داشته‌اند.

وی در سال ۲۰۱۶م-۱۳۹۵ش از طریق مجلس اختیار دستگیری و بازجویی افراد را از کمیته امر به معروف و نهی از منکر عربستان (گشت ارشاد عربستان) سلب کرد. از آن پس این کمیته فقط می‌تواند با مهربانی به افراد تذکر بدهد و در صورت ادامه تخلفات بزرگ مشخصات آنها را به پلیس گزارش کند.

بن سلمان با ارائه چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی قصد خود برای بی‌نیاز کردن عربستان سعودی از درآمد نفت از طریق افزایش صادرات غیرنفتی و افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال و استفاده از موقعیت استراتژیک جغرافیایی به‌عنوان پل بین سه قاره تا سال ۲۰۳۰ را اعلام کرد.

اوایل زندگی
محمد بن سلمان در ۳۱ اوت ۱۹۸۵، در جده متولد شد. نام مادرش فهده بنت فلاح بن سلطان آل حثلین العجمی و پدرش ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی است. محمد بن سلمان بزرگ‌ترین پسر ملک سلمان از زن سوم او است.

محمد بن سلمان از سال ۲۰۰۹ فعالیت دولتی خود را در تشکیلات محلی ریاض آغاز کرد. در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ وی به عنوان مشاور امور دولت مرکزی و مشاور پدرش سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد وقت شد.

ترقی در قدرت
وزارت دفاع
در ۲۳ ژانویه ۲۰۱۵، ملک عبدالله بن عبدالعزیز درگذشت، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود قدرت را در دست گرفت و امیر محمد به وزارت دفاع منصوب شد.مدتی بعد سمت نایب ولیعهد و نایب دوم نخست‌وزیر به وی داده شد. محمد بن سلمان در ماه‌های پس از رسیدن به وزارت در سفر به کشورهای دیگر و منجمله در دیدار از واشینگتن و مسکو با دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، رئیسان جمهوری دو کشور دیدار داشت.این تمرکز ثروت در دستان محمد بن سلمان خشم برخی از بستگانشان را برانگیخته است.

عملیات طوفان قاطع در چارچوب مداخله نظامی در یمن به رهبری عربستان سعودی نخستین واقعهٔ مهم در دوره فعالیت او به عنوان وزیر دفاع بود، عملیاتی علیه شورشیان حوثی در یمن که درگیر جنگ داخلی یمن بوده‌اند. بن سلمان بدون همکاری با نیروهای امنیتی و اطلاع دادن به وزیر گارد ملی سعودی متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود، که خارج از کشور بود حمله را در مارس ۲۰۱۵ آغاز کرد. در جریان این کارزار امیر محمد برای تعطیلات به مالدیو رفت و وزیر دفاع آمریکا اشتون کارتر چند روز برای تماس با او با مشکل مواجه بود. بنابر گزارش‌ها سازمان ملل و گروه‌های حقوق بشری در این منازعه جنایت جنگی همچون بمباران‌های گسترده انجام شده که متهم به کشتن هزاران غیرنظامی است. این جنگ تاکنون برای پادشاهی سعودی میلیاردها دلار هزینه دربرداشته و بسیاری از زیرساخت‌های یمن را نابود کرده ولی در بیرون راندن شورشیان شیعه از پایتخت ناکام بوده. با این که امیر محمد این جنگ را به عنوان پیروزی سریعی بر شورشیان و راهی برای برگرداندن عبدربه منصورهادی به قدرت وانمود کرد، در عمل تبدیل به یک جنگ طولانی فرسایشی شده است

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار