به گزارش رصد روز، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، هر فصل نتایج پایش ملی محیط کسب و کار کشور را منتشر میکند؛ گزارشی که نظر فعالان اقتصادی را در مورد عوامل موثر بر فعالیت آنها منعکس میکند. البته عواملی که عمدتاً خارج از کنترل آنهاست.
پارلمان بخش خصوصی، اخیراً نتایج پایش خود را از محیط کسب و کار در پاییز سال جاری منتشر کرده. بر اساس این گزارش، نمره کشوری این شاخص در فصل گذشته به ۵.۹۶ درصد رسیده است؛ رقمی که هم نسبت به فصل قبل از آن و هم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، بهبود را نشان میدهد.
بر اساس نظر فعالان اقتصادی، سه استان خوزستان، البرز و زنجان، مساعدترین محیط کسب و کار را در میان استانهای کشور دارا هستند. در آن سوی جدول، خراسان جنوبی، کردستان، تهران و کهگیلویه و بویراحمد ایستادهاند.
جدول اول، نمرههای محیط کسب و کار این استانها و کل کشور را در پاییز ۱۴۰۳، در کنار تغییرات آنها نسبت به دورههای زمانی پیشین نشان میدهد.
برای مقایسه تغییرات نسبت به فصول کشور، نمره محیط کسب و کار و رتبه استانها در بهار و تابستان ۱۴۰۳، در جدولهای دوم و سوم آمده است.
یافتههای پایش اتاق ایران نشان میدهد که عدد شاخص برای حدود ۴۸ درصد استانهای کشور، از عدد شاخص ملی فضای کسب وکار کمتر بوده است؛ به این معنا که نسبت به متوسط کشوری شرایط بهتری دارند.
همچنین اختلاف عدد شاخص وضعیت محیط کسب وکار در بهترین و بدترین استان، حداکثر معادل ۰.۷۴ واحد است؛ این رقم نشان میدهد تفاوت قابل توجهی میان وضعیت استانها از این نظر وجود ندارد.
بر اساس گزارش پایش ملی محیط کسب و کار، ویژه پاییز ۱۴۰۳، فعالان اقتصادی سه مؤلفه «غیرقابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تأمین مالی از بانکها» و «بیثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسب وکار» را نامناسبترین مؤلفههای محیط کسب وکار کشور نسبت به دیگر مؤلفهها میدانند.
همچنین در این گزارش وضعیت محیط کسب و کار در بخش کشاورزی (۵.۹۱) در مقایسه با بخشهای صنعت (۵.۷۶) و خدمات (۵.۸۹) نامناسبتر ارزیابی شده است.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید