وی ادامه داد: تجهیزات دیگری نظیر آسیاب دیسکی آزمایشگاه احیا، بلوکهای مسی آبگرد مورداستفاده در کورهها و ولوهای کنترلی واحد ریختهگری نیز برای نخستین بار بومیسازی شدهاند. همچنین در راستای نوآوری، ساخت تیغههای سکسیونر ولتاژ متوسط کارخانه، که جزو بخشهای حساس واحد پست ۲۳۰ کیلوولت و کورههای پاتیلی محسوب میشوند، با توانمندی سازندگان داخلی انجام شده است. این نوآوری به افزایش کیفیت تجهیزات و کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات منجر شده است.
سرپرست بومیسازی، مهندسی قطعات و تجهیزات شرکت فولاد هرمزگان تأکید کرد: کار بزرگ مهندسان فولاد هرمزگان به کمک سازندگان داخلی این است که بسیاری از این قطعات و تجهیزات بدون دسترسی به مستندات و با استفاده از مهندسی معکوس و رفع ایرادات، بهصورت کامل در داخل کشور ساخته شدهاند.
رفیع زاده در پایان تاکید کرد: دستاورد ما در زمینه بومیسازی (ساخت داخل برای اولین بار) در این ۹ماه، مبلغی بالغبر ۴ میلیون و ۸۸۰ هزار دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۲ به میزان ۴میلیون دلار، افزایش قابلتوجه ۲۲درصدی داشته و پیشبینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۳، این مبلغ به ۶ میلیون دلار برسد. در مجموع، روند روبهرشد بومیسازی در سالهای اخیر فولاد هرمزگان، چشمانداز روشنی برای این شرکت و صنعت فولاد کشور فراهم کرده است.