به گزارش رصد روز، مالیات نوعی پرداخت خراج فعالیتهای اقتصادی است که بر اساس آن، شرکتها موظفاند در پایان سال بخشی از سود حاصل خود را به دولت پرداخت کنند.
در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ نرخ مالیات بنگاهها و شرکتها به میزان پنج درصد کاهش یافته و به عدد ۲۰ درصد رسیده است. اما جهتگیری مالیاتی بودجه ۱۴۰۴ چه تاثیری بر بازار سرمایه میگذارد؟ آیا کاهش پنج درصدی مالیات سبب بهتر شدن حال و روز بازار سهام خواهد شد؟
کاهش ۵ درصدی مالیات شرکتها خبر مثبتی برای بازار سرمایه تلقی میشود
هومن عمیدی کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر کاهش مالیات شرکتهای بورسی بر بازار سرمایه گفت: «با توجه به لزوم حمایت از بازار سرمایه و سیاستگذاریهای دولت بخشی از این سیاستگذاری معطوف به قسمتهای مالیاتی است.»
او ادامه داد: «رئیسجمهوری در صحن علنی مجلس در دفاع از لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ اعلام کرد مالیات بنگاهها و شرکتهای بورسی بر اساس قانون ۲۵ درصد است اما دولت برای این شرکتها همان ۲۰ درصد را در نظر گرفته است. از طرفی اگر شرکتها کسب درآمد کردند و سرمایهگذاریهایی نیز داشتند، مالیاتی بر درآمد اینگونه شرکتها تعلق نخواهد گرفت.»
این کارشناس بازار سرمایه افزود: «امیدوارم کاهش پنج درصدی مالیاتها در شرکتهای بورسی رقم بخورد و آن را تجربه کنیم. در قانون سال گذشته مالیات دریافتی از شرکتهای بورسی ۲۵ درصد بود که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است.»
او اضافه کرد: «اگر بخواهیم به آثار این کاهش مالیات نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد این اقدام بر شرکتهایی که سودآوری بالاتری نسبت به سایر صنایع دارند قطعاً تاثیر بیشتری دارد. همچنین خبر مثبتی برای بازار سرمایه تلقی میشود.»
مولفههای نرخ بهره و قیمتگذاری دستوری بازار سرمایه را تهدید میکند
عمیدی توضیح داد: «مولفههای دیگری نیز بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار میدهد؛ از جمله نرخ بهره و قیمتگذاری دستوری که سبب شده بازار سرمایه شرایط چندان جالبی نداشته باشد.»
او در آخر گفت: «آثار مثبت ابلاغیه مالیاتی تحتالشعاع این مسائل اقتصادی قرار میگیرد. چنانچه میزان نرخ بهره مقداری کاهش یابد و دولت از قیمتگذاری دستوری جلوگیری کند و این مسائل نیز حل و اصلاح شود، میتوان تاثیر کاهش نرخ مالیات شرکتها را بر بازار سرمایه احساس کرد.»