به گزارش رصد روز، محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی درباره آخرین وضعیت صادرات شیرخشک اظهار کرد: باتوجه به کاهش قدرت خرید خانوار، طی سال گذشته یک میلیون تن شیر مازاد به شیرخشک تبدیل شد، اما با توجه به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات نهادههای دامی، برای صادرات شیرخشک عوارض وضع شده است تا یارانه از سفره خانوار ایرانی به جیب خارجیها نرود.
بنی طبا در واکنش به اعتراض دامداران مبنی بر دریافت عوارض شیرخشک بیان کرد: قیمت شیرخشک در دنیا حدود ۲.۳ دلار است و حال اینکه با قیمت بالای یک دلار بدنبال صادرات هستند، یارانه آن نباید از جیب مصرف کنندگان داخلی خارج شود چرا که دامداران در ابتدای زنجیره یارانه میگیرند و همواره با عدم پرداخت عوارض بدنبال خروج یارانه هستند، درحالیکه با فروش شیرخشک به نرخ جهانی میتوانند سود کنند.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه ضریب تبدیل شیرخام به شیرخشک حدود ۱۲ کیلو به یک کیلو است، گفت: با توجه به پرداخت یارانه در ابتدای زنجیره، عوارضی برای صادرات شیرخشک در نظر گرفته شده، هر چند از نظر ما میزان عوارض زیاد نیست.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت محصولات لبنی جوابگوی هزینههای تولید نیست، بیان کرد: علی رغم افزایش ۴۰ درصدی حقوق و دستمزد، ۲۰ تا ۲۵ درصدی محصولات پتروشیمی و خرید شیرخام بالاتر از نرخ مصوب، قیمت محصولات لبنی مشمول قیمت گذاری از آذر تغییری نداشته است که نتیجه این امر منجر به کاهش عرضه کالاهای مشمول قیمت گذاری میشود.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی در پایان تصریح کرد: طی سالهای اخیر مسئولان به خاطر شرایط جنگاقتصادی مجبور به پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به ابتدای زنجیره بودند که با چشم انداز خوبی که از مذاکرات وجود دارد، انتظار میرود که ارز ترجیحی حذف شود، کمااینکه مسئولان دولتی اذعان کردند که تنها در ۶ ماهه نخست سال ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده خواهد شد.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
باشگاه خبرنگاران