مجامع عمومی شرکتها بهعنوان فرصتی ارزشمند برای سهامداران جهت ارزیابی عملکرد مالی سالانه، دریافت سود نقدی، اعمال حق رای و شناخت چشمانداز آتی شرکتها محسوب میشوند. این مجامع زمینهساز افزایش شفافیت و اعتماد سرمایهگذاران بوده و نقش مهمی در تصمیمگیریهای استراتژیک آنان ایفا میکنند.
در بازه زمانی ۲۶ تا ۲۹تیرماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه شاهد برگزاری تعداد قابلتوجهی از مجامع عمومی و اعلام زمانبندی پرداخت سود بود که یکی از پرترافیکترین دورههای شرکتی در سال به حساب میآید. طبق برنامه رسمی، در این سه روز بیش از ۱۰۰رویداد شرکتی ثبت شده است که شامل مجامع عادی سالانه، مجامع عمومی فوقالعاده، مجامع عمومی عادی بهطور فوقالعاده، لغو دعوت مجمع و اعلام زمانبندی پرداخت سود میشود.
شروع این دوره با برگزاری مجامع متعدد در روز جاری است، که نمادهایی همچون «شیراز»، «بساما»، «فنر»، «کویر» و «نوری»، مجامع عادی سالانه خود را برگزار خواهند کرد. همچنین چند شرکت مانند «وتبار» و «وسیلام» میزبان مجامع عمومی فوقالعاده یا عادی بهطور فوقالعاده هستند. روزهای ۲۸ و ۲۹تیرماه اوج فعالیت مجامع است؛ روز ۲۸ تیر شاهد برگزاری بیش از ۴۰ جلسه متنوع از جمله مجامع عادی سالانه شرکتهایی چون «تفارس»، «خزر»، «رنیک» و «کوثر» بود و در کنار آن چند مجمع عمومی فوقالعاده نیز برگزار خواهد شد.
در این روز نمادهایی نظیر «دلقما»، «کپرسپولیس»، «وسرمد» و «دسبحان» مجامع خود را برگزار خواهند کرد. در ۲۹ تیر، علاوه بر ادامه برگزاری مجامع عادی و فوقالعاده، برخی شرکتها از لغو دعوت مجمع خود خبر دادند. در این روز همچنین نمادهایی مانند «البرز»، «نخریس»، «شکام» و «کساوه»، خبر برگزاری مجامع عادی سالانه و فوقالعاده خود را در تقویم رسمی کدال منتشر کردهاند.
گستردگی و تنوع گروههای صنعتی فعال در این مجامع، شامل صنایع پتروشیمی، فلزی، دارویی، غذایی، سرمایهگذاری و فناوری، اهمیت این دوره را برای سهامداران و تحلیلگران بازار سرمایه افزایش داده است. این تراکم در برگزاری مجامع و اعلام برنامههای سوددهی فرصتی کلیدی برای بررسی عملکرد شرکتها و تصمیمگیریهای دقیق سهامداران فراهم آورده است.