تصویری از ژاله صامتی در پشت صحنه سریال زیر خاکی

سریال زیر خاکی به کارگردانی جلیل سامان، با روایت داستانی طنزآمیز از زندگی روزمره مردم ایران در دهه‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۶۰، توانست جایگاه ویژه‌ای در دل مخاطبان پیدا کند. این سریال با ترکیب طنز، تاریخ و درام، لحظات شیرین و ماندگاری را برای بینندگا...

به گزارش رصد روز، سریال زیر خاکی به کارگردانی جلیل سامان، با روایت داستانی طنزآمیز از زندگی روزمره مردم ایران در دهه‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۶۰، توانست جایگاه ویژه‌ای در دل مخاطبان پیدا کند. این سریال با ترکیب طنز، تاریخ و درام، لحظات شیرین و ماندگاری را برای بینندگان رقم زد.

11 41

زیرخاکی یک مجموعهٔ تلویزیونی طنز-تاریخی ایرانی به نویسندگی و کارگردانی جلیل سامان و تهیه‌کنندگی رضا نصیری‌نیا است که از ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ در چهار فصل از شبکهٔ یک پخش می‌شد. داستان زیرخاکی در سال‌های دههٔ ۱۳۵۰ و ۱۳۶۰ می‌گذرد و زندگی یک عتیقه‌فروش را روایت می‌کند که سودای دستیابی به گنج دارد. پژمان جمشیدی و ژاله صامتی در نقش فریبرز باغ‌بیشه و همسر او، پری‌چهر، بازیگران اصلی مجموعه هستند.

فصل اول زیرخاکی از ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ روی آنتن شبکهٔ یک رفت و فصل دوم آن از ۷ خرداد ۱۴۰۰ پخش شد.فصل سوم زیرخاکی نیز در نوروز ۱۴۰۱ و فصل چهارم نیز در رمضان ۱۴۰۲ و نوروز ۱۴۰۳ پخش شد.

خلاصه داستان
این مجموعهٔ تلویزیونی طنز-تاریخی که مربوط به دهه‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۶۰ خورشیدی است، داستان مردی به نام فریبرز باغ‌بیشه معروف به فری زیرخاکی را به تصویر می‌کشد که به دنبال زیرخاکی می‌گردد. او در طی داستان درگیر مسائلی همچون؛ دستگیری به جرم پخش اعلامیه ضد شاه، کمک به برادرش در تعمیر موشک ارتش و… می‌شود. جالب است که در همهٔ این موارد او از ماجراهایی که پیرامون تحولات ایران رخ می‌دهد بی‌خبر و بی اطلاع و مشغول به کار خودش است.

بازیگران

بازیگر
نقش
فصل اول
فصل دوم
فصل سوم
فصل چهارم
پژمان جمشیدی
فریبرز باغ‌بیشه (فری زیرخاکی)

ژاله صامتی
پری‌چهر

رایان سرلک
کاوه باغ‌بیشه

هادی حجازی‌فر
فرهاد باغ‌بیشه/کاظم باغ‌بیشه




هومن برق‌نورد
سرهنگ صمد ناصری

منصور نصیری
حمید امجدی


نادر فلاح
اسکندر


محیا دهقانی
فرنوش

اصغر نقی‌زاده
آقای مروت‌پور

امید روحانی
غفور نظری




گوهر خیراندیش
توران




حوریه مقدم
دکتر




ایرج سنجری
بازپرس کامرانی


محمود صامت
رئیس زندان ساواک




گیتی قاسمی
کشور

نسرین نصرتی
حوریه


فروغ قجابگلی
طلا (زن آبادانی)



عارفه معماریان
طاهره (دختر مروت‌پور)

مریم سرمدی
اشرف (همسایه مروت‌پور)

مهری آل‌آقا
مهری‌السادات (همسایه مروت‌پور)

ستاره پسیانی
فرنگیس (دعانویس)



فوژان قبادیان


مجتبی واشیان
احمدآقا (داماد مروت‌پور)

خسرو احمدی
عندلیبی

اکبر رحمتی
عموحسن


رامین راستاد
نادر (اسیر)


عبدالحمیم تقلبی

محمدرضا عقدایی
فرمانده ارشد بعثی

رزاق رادان


فاطمه نیشابوری
هم‌مسلک

افشین طایی



پیام احمدی‌نیا
افسر استخبارات عراق


ابراهیم طلعتی نژاد


کبری گودرزی



حسین عسکراوی



محسن کاشی زاده




سیاوش چراغی پور
سیاوش


در طراحی نشان‌وارهٔ این مجموعه، برای همراهی با موضوع سریال که گنج است، از سکه ای قدیمی با رنگ طلایی مایل به نارنجی استفاده شده که همچون سکه‌های قدیمی دایره ای دقیق نیست. نام سریال که در میانه سکه درج شده‌است به خط کوفی نیست؛ بلکه همچون سکه‌هایی قدیمی از خطوط اسلامی-ایرانی برای آن استفاده شده‌است. برای دور سکه نیز از خط عبری استفاده شده و جمله «دزدهای اسرائیلی عتیقه‌جات» قید شده‌است که می‌تواند اشاره به فعالیت‌های یعقوب نیمرودی در ایران باشد. در فصل دوم سریال این جمله با خط عبری نوشته شد

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط