به گزارش رصد روز، بخشی از صحبتهای مسعود فراستی درباره برنامه «گل یا پوچ» مهران مدیری مشاهده کنید. فراستی که پیش از این، نقدهای تندی را به آثار مهران مدیری وارد کرده بود، این بار به تعریف و تمجید از این مجموعه پرداخت.
مسعود فراستی (زادهٔ ۱۹ فروردین ۱۳۳۰) فعال سیاسی سابق، مترجم، مدرس و منتقد سینما و سردبیر مجله فرم و نقد است. او در برنامه تلویزیونی هفت به عنوان مجری کارشناس ثابت دربخش میز نقد حضور داشت.
همچنین در تصاویری که از میزگردهای زندانیان حزب توده از او منتشر شده، نام خانوادگی وی با پسوند «پور» آمده و نام خانوادگیش فراستیپور بودهاست.
پیشینه آموزشی و دانشگاهی
مسعود فراستی در دبستان تشویق و سپس در دبیرستان اندیشه در رشتهٔ ریاضی تحصیل کردهاست و در انجمن ایران و فرانسه، زبان فرانسوی را آموختهاست. از اواخر تحصیل در دبیرستان به مدت دو سال به عنوان مترجم مشغول به کار بودهاست. وی در ۱۹ سالگی به ایتالیا رفته و پس از یادگیری ایتالیایی در شهر پروجا به دانشگاه بولونیا رفته و در آنجا مدت دوسال در رشتهٔ فلسفه و نمایش تحصیل کردهاست، وی دانش آموختهٔ رشتهها و مقاطع زیر است:
کارشناسی هنرهای تجسمی از دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس
کارشناسی جامعهشناسی از دانشگاه پاریس
کارشناسی ارشد اقتصاد سیاسی (با پایاننامه: سرمایهداری پیرامون در کشورهای جهان سوم) از دانشگاه پاریس
بازگشت به ایران
وی پس از گذشت حدود هشت سال در اسفند ۵۷ به ایران بازگشت.
فراستی سابقاً یک فعال سیاسی کمونیست و سخنگوی انشعابی مائویستی از حزب توده با عنوان حزب رنجبران ایران بود و پس از انقلاب زندانی و به اعدام محکوم شد. اما در نهایت تواب شد.
پیشینه مطبوعاتی و رسانهای
از کارهای وی میتوان به نگارش و تألیف آثار و مقالات هنری و سینمایی، تدریس در دانشکدههای مختلف، تألیف و ترجمهٔ کتابهای گوناگون، مسئول بخش سینما و تلویزیون، عضو تحریریه مجلات سروش و سوره، سردبیری نقد سینما، دبیر هیئت تحریریه نقد سینما دوره تازه، عضو هیئت داوران سینمای دفاع مقدس، عضو هیئت مؤسس و رئیس دوره دوم انجمن منتقدان و سینماگران ایران، عضو هیئت رییسهٔ کانون منتقدان فیلم اشاره کرد. وی همچنین تهیهکنندهٔ برنامههای گفتگو با سینمای دفاع مقدس بود.
نقل قولها از وی
فراستی در پاسخ به این سؤال روزنامه شرق که منتقدانش میگویند او آدم حکومتی است گفت:
«اگر حکومتی بودن به معنی دفاع ملی است، بله من حکومتی هستم. اگر حکومتی بودن به معنی دفاع از مصالح و منافع ارضی و ملی است، بله من حکومتی هستم. اگر حکومتی بودن یعنی جیرهخوار دولتی بودن و انتقاد نکردن است، آنها حکومتی هستند و من نیستم. من که به هر دولتی انتقاد دارم. به تمام دولتهای بعد از انقلاب سر مسئله سینما انتقاد میکنم و کارهایشان را قبو