تمایز محسوس فولاد مبارکه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=””]بی شک توسعه اقتصادی بدون حضور در عرصه اجتماع ممکن نیست. مشارکت فعال در حوزه مسئولیت های اجتماعی موجب شاخص آفرینی در بحث فراسازمانی خوا...

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=””]بی شک توسعه اقتصادی بدون حضور در عرصه اجتماع ممکن نیست. مشارکت فعال در حوزه مسئولیت های اجتماعی موجب شاخص آفرینی در بحث فراسازمانی خواهد بود موضوعی که سبب می شود تا زبان مشترک مردم با یک سازمان به درستی شکل گیرد و حضور یک بخش در جامعه ملموس باشد.[/box]

به گزارش اختصاصی رصد روز، در واقع باید اذعان داشت ایجاد ادبیات مشترک بین یک واحد تولیدی و آحاد مردم موجب شکل گیری پیوندی می شود که هر دو گروه را منتفع خواهد کرد. موضوع مسئولیت های اجتماعی برای برخی سازمانها از انجام یک وظیفه در اساسنامه فراتر رفته و به عنوان یک ارزش تلقی می شود.

مروری بر حوادث اخیر در کشور به درستی نشان میدهد که حضور مؤثر مدیران صنایع مختلف و سازمان ها موجی از همگرایی را ایجاد می کند که از آن می توان نتایج درخوری گرفت.

فولاد مبارکه اصفهان از جمله واحدهاییست که اسمش با مسئولیت های اجتماعی عجین شده. مشارکت قابل توجه فولادیها در مرتفع کردن چالشهای مردم در مناطق سیل زده، مشارکت خوب و کارساز در دوران کرونا، دستگیری از دولت در زلزله شهرستانهای مختلف، خرید تبلت برای دانش آموزان نیازمند،تهیه و توزیع نوشت افزار برای دانش آموزان مناطق محروم و توان خواه،  مشارکت فعال با سازمانهای مردم نهاد در اصفهان و سطح کشور همگی نشان از آن دارد که فولادیها با همه دغدغه هایی که در بخش تولید دارند انجام مسئولیت های اجتماعی را بیش از یک بند در اساسنامه خود می بینند و به گفته برخی از مدیران سابق و فعلی فولاد مبارکه انجام مسئولیت های اجتماعی در فولاد مبارکه مقدم بر هر اثر دیگریست.

آنچه که در حال حاضر در برخی شرکتها مانند فولاد مبارکه به عنوان مسئولیتهای اجتماعی شاهد هستیم به موضوع اثربخش بودن برای آحاد جامعه شباهت دارد نه انجام یک مانور تبلیغاتی. هرچند که عملکرد مالی فولاد مبارکه در چرخش بالای نقدینگی کارنامه قابل دفاعی دارد منابع تعریف شده برای حضور پر رنگ در جامعه یک پیام را می رساند و آن همراهی است.

تفاوت عمده نقش سازمانها در گذشته و حال در بحث مسئولیتهای اجتماعی به نفاوت نگاه مردم و دولت در سالهای اخیر مربوط می شود در گذشته ملاک ارزیابی شرکتها و بخشهای مختلف تنها سنجش عملکرد مالی آنان بود اما حالا ملاک مقبولیت در جامعه و اثرگذاری در آن مهمترین متر و معیارست.

در واقع باید گفت مسئولیت اجتماعی در شرکتی مانند فولاد مبارکه یک باور مدیریتی است که هربار قویتر تکرار می شود وگرنه می شد در هر حادثه ای تنها با تخصیص منابع مالی رفع مسئولیت کرد در حالیکه کارکنان و مدیران فولاد در بزنگاهها حضور میدانی و مستمر دارند که خصوصاً این موضوع در دوران اوج کرونا بارها ثابت شد.

این شرکت فولادی که سال قبل بیش از ۵۰ میلیارد تومان برای مسئولیتهای اجتماعی هزینه کرده این موضوع را یک رکن اساسی دانسته و در مجامع سالیانه خارج از مصوبات مجمع در این باره تصمیم گیری می کند. تلاشهای این واحد تولیدی در جهت رفع آلایندگی، برگزاری کارگاههای تخصصی محیط زیستی، حضور میدانی در شرایط خاص و حوادث طبیعی نام فولاد مبارکه را برای همیشه در کنار مسئولیتهای اجتماعی باقی می گذارد.

فولاد مبارکه برای اجرای هرچه درست تر مسئولیتهای اجتماعی چارت مخصوصی را تهیه و براساس آن کار به کار اجرایی در این حوزه می پردازد.

شناسایی، تحلیل و دسته‌بندی ذینفعان،  ایجاد آگاهی، تدوین استراتژی‌های مسئولیت اجتماعی، تعریف شاخص‌ها، تعریف پروژه‌های تحول، اجرای استراتژی‌ها، ارزیابی عملکرد، گزارش دهی

شاید چنین حساسیتی باعث شده تا وجه تمایزی قابل توجه از فولاد در زمینه مشارکتهای اجتماعی شاهد باشیم و امیدواریم این مشی قابل تسری به سایر سازمانها و شرکتها باشد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار