به گزارش اختصاصی رصد روز، فولاد شادگان طرحی که در سال ۸۵ به تصویب رسید و این نوید را می داد تا در راستای حمایت از تولید داخل و ایجاد اشتغال بومی شاهد اتفاقات خوبی باشیم در نهایت در سال ۸۷ و پس آغاز عملیات اجرایی به دلیل کمبود نقدینگی متوقف شد و شاید خوشبین ترین فرد به فولاد شادگان نمی توانست تصور کند که که با ورود فولاد خوزستان به این واحد فولادسازی اوضاع به کلی تغییر کند.
در سال ۹۳ شاهد واگذاری ۶۵ درصد سهام فولاد شادگان به فولاد خوزستان بودیم که مسئله تحول در این شرکت و تغییر زیرساختهای آن را باید در همین مسئله مشاهده کرد. در دو سه سال اخیر و با استفاده از راهبرد مدیریتی فولاد خوزستان در این شرکت شاهد تحولات خوبی بودیم که علاوه بر انتفاع ساکنان بومی این منطقه می تواند منشأ اثر بسیار مهمی در صنعت فولاد کشور باشد.
تأثیرات حضور فولاد خوزستان در طرح فولاد شادگان
تنها ۳ سال پس از حضور فولاد خوزستان در فولاد شادگان ظرفیت نهایی بخش احیا مستقیم فولاد شادگان به ۸۰۰ هزار تن رسید و ظرفیت بخش فولادسازی آن ۱ میلیون تن برآورد شد که گفته می شود تا دو میلیون تن امکان افزایش ظرفیت را داراست.
سرعت تحولات در دو سه سال اخیر باعث شد تا این کارخانه که پیش تر تنها آهن اسفنجی تولید می کرد قابلیت تولید ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی را بطور سالانه داشته باشد که این موضوع در تکمیل زنجیره تولید فولاد بسیار اثرگذار خواهد بود و سهم فولاد خوزستان در بازار داخلی و صادرات را افزایش خواهد داد.
از دیگر نتایج فولاد شادگان را باید در افزایش ظرفیت اسمی فولاد خوزستان جستجو کرد که سبب می شود تا ظرفیت اسمی فولادی های استان خوزستان از ۴ میلیون تن به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد که این مقدار در سالهای قبل ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود.
فولاد خوزستان که در سالهای اخیر تمرکز قابل توجهی روی طرحهای توسعه ای داشت در حالیکه در سال جاری ۷۵۰ هزار تن از تولیدات خود را به دلیل افزایش محدودیت های انرژی از دست داد علاوه بر فولاد شادگان طرح زمزم ۳ را به بهره برداری رساند و در زمستان سال قبل از ۳۳ طرح رونمایی کرد.
طرح فولاد شادگان که گام مهمی در ایجاد اشتغال پایدار در مناطق محروم است علاوه بر محرومیت زدایی می تواند تغییر نگرش مدیران تصمیم گیر در خصوص مناطقی مانند شادگان را به همراه داشته باشد تا هزینه های سربار ناشی از موج مهاجرت به شهرهای بزرگ به شدت کاهش پیدا کند.
دو موضوع ایجاد اشتغال و محرومیت زدایی در منطقه شادگان در شرایطی اتفاق می افتد که رهبری انقلاب بارها در بیانات خود به اهتمام مسئولان کشور به محرومیت زدایی و توجه رونق در مناطق محروم اشاره کردند و تأکید داشتند که این مسئله نیازمند یک کار جهادی در همه لایه هاست.
یکی دیگر از مواردی که در فولاد شادگان به وضوح قابل مشاهده است توسعه در زیرساختهای تولید و حرکت به سمت تولیدات فناورانه بر پایه دانش روز در صنعت فولادست بطوریکه فولاد شادگان نخستین کارخانه در جهان است که بخش احیاء مستقیم را با روش کاملا ایرانی به نام Persian Reduction یا به اختصار، ” پرد ” بسازد که در اروپا به ثبت جهانی رسیده است و کاهش بهای محصول نهایی و افزایش حاشیه سود را رقم می زند.
اهمیت فولاد شادگان را باید در نگاه مسئولان کشور نیز دنبال کرد بطوریکه پایگاه اطلاع رسانی دولت در سال ۱۴۰۰ و همزمان با بازدید معاون وزیر صمت از این مجموعه به نقل از وجیه الله جعفری نوشت: مجتمع فولاد شادگان ۲۵۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم در مرحله اول ، ۴۰۰ فرصت شغلی در مرحله دوم و چهار هزار نفر اشتغالزایی غیرمستقیم داشته و به دلیل اینکه شرکت قدرتمند فولاد خوزستان در کنار فولاد شادگان قرار دارد این شرکت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی نیز در اردیبهشت ماه سال جاری کارخانه فولاد شادگان را دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی دانست و تأکید کرد: این شرکت از طریق عمل به رسالت تولیدی و مسئولیت های اجتماعی، به امنیت پایدار و توسعه اجتماعی منطقه کمک شایانی نموده است.
بدون شک نقش و حضور فولاد خوزستان به عنوان یک هلدینگ فولادی در نتایج و دستاوردهای فولادشادگان اثرات قابل توجهی دارد که می تواند سبب ترغیب سایر شرکتهای بزرگ فولادی در طرحهای مشابه باشد.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید