به گزارش رصد روز، به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس، پس از کودتای ارتش میانمار و بازداشت رهبران غیر نظامی در دولت، جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا تهدید کرد تحریمهایی را علیه این کشور اعمال خواهد کرد.
جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا در بیانیهای گفت: تصاحب قدرت در برمه و بازداشت آنگ سان سوچی و دیگر مقامات غیر نظامی و اعلام وضعیت فوق العاده ملی، حملهای مستقیم به انتقال کشور به دموکراسی و حکومت قانون است.
در ادامه این بیانیه آمده است: در یک دموکراسی، زور نباید به دنبال معکوس کردن خواسته مردم و یا تلاش برای از بین بردن نتیجه انتخابات مورد اطمینان باشد. برای تقریبا یک دهه، مردم برمه برای استقرار انتخابات و حکومت غیر نظامی و انتقال مسالمت آمیز قدرت کار کردند و این پیشرفت میبایستی احترام گذاشته شود.
بایدن در ادامه افزود: آمریکا تحریمها علیه برمه را پس از انتقال به دموکراسی برداشت؛ اما در خصوص بازگرداندن آن تردیدی ندارد.
در ادامه این بیانیه ادعا شده است: بر عکس این پیشرفت، نیازی به بررسی فوری قوانین تحریمی ما همراه با اقدامات مناسب است. آمریکا از دموکراسی در هر جایی که مورد حمله قرار گیرد، حمایت میکند.
در پی انتشار خبر دستگیری آنگ سان سوچی، رهبر حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و دیگر رهبران این حزب در بامداد دوشنبه، ارتش کشور میانمار (که به نام برمه نیز معروف است) در اطلاعیهای وضعیت اضطراری اعلام کرد و اداره کشور را در دست گرفت. سازمان ملل و اغلب کشورهای جهان از جمله آمریکا و چین شریک اصلی تجاری میانمار این اقدام را محکوم کردهاند..
بر اساس این بیانیه، ارتش کنترل کشور را به مدت یک سال در دست میگیرد.
بنابر اعلام ارتش میانمار، قدرت به «مین آنگ هلینگ» فرمانده کل ارتش منتقل شده است. حزب اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی در آبان ماه توانسته بود با کسب ۸۳ درصد از آرا در انتخابات پارلمانی به پیروزی برسد.
ارتش میانمار با ادعای مخدوش بودن انتخابات، برگزارکنندگان آن را به تقلب متهم کرده و خواستار تعویق گشایش دوره جدید مجلس بود که قرار بود دوشنبه آغاز به کار کند. میانمار تا سال ۲۰۱۱ و آغاز اصلاحات به دست نظامیان اداره میشد.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
باشگاه خبرنگاران