مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین کاشت 46 اصله درخت اُرس مطرح کرد:

توجه به محیط‌زیست و کاشت نهال در فولاد مبارکه یک ارزش است

با حضور مدیرعامل، معاونان و جمعی از مدیران فولاد مبارکه، روز یک‌شنبه 21 بهمن‌ماه، به مناسبت چهل‌وششمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، 46 اصله درخت اُرس (سرو کوهی) در فولاد مبارکه کاشته شد.

به گزارش رصد روز، به نقل از خبرنگار فولاد، مدیرعامل فولاد مبارکه در این آیین گفت: در دین مبین اسلام به کاشت درخت سفارش فراوانی شده است؛ بر همین اساس، بر این باوریم که توجه به محیط‌زیست و کاشت نهال و درخت‌کاری علاوه بر اینکه به حفظ و پایداری محیط‌زیست کمک می‌کند، به‌عنوان یک ارزش نیز موردتوجه است.

سعی کرده‌ایم به درخت‌کاری نیز فراتر از یک حرکت نمادین بپردازیم و این اقدام را در شرکت به یک رویکرد ارزشی تبدیل کنیم

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر یکی از رویکردهای اصلی فولاد مبارکه تبدیل‌شدن به صنعت سبز است، عنوان کرد: در کنار پروژه‌های مختلفِ در حال پیگیری در حوزه تولید و توسعه شرکت، سعی کرده‌ایم به درخت‌کاری نیز فراتر از یک حرکت نمادین بپردازیم و این اقدام را در شرکت به یک رویکرد ارزشی تبدیل کنیم. در این خصوص، علاوه بر اینکه بیش از ۱۴۵۰ هکتار از مساحت شرکت را به فضای سبز اختصاص داده‌ایم، سال گذشته نیز در راستای تعادل‌بخشی به محیط‌زیست پیرامون شرکت، طی امضای تفاهم‌نامه‌ای با مدیرکل اداره کل آبخیزداری استان، متعهد شدیم با تولید و کاشت ۳ میلیون اصله نهال در پروژه ملی کاشت یک میلیارد نهال مشارکت کنیم. ضمن اینکه طی یکی‌دو سال اخیر نیز به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که هم‌زمان با ایام درختکاری، به انتخاب همکاران، بالغ‌بر ۲۶ هزار اصله درخت بین کارکنان توزیع شود.

طیب‌نیا با بیان اینکه امسال نیز قصد داریم این نهضت را ادامه دهیم گفت: به فضل الهی امسال هم ۲ هزار هکتار درخت‌کاری را در دستور کار داریم.

وی با اشاره به نگاه فولاد مبارکه به حراست از گونه‌های در حال انقراض خاطرنشان کرد: در همین زمینه یکی از اقدامات شرکت، همکاری با نهادهای ذی‌ربط برای حراست و توسعه گونه‌های گیاهی در حال انقراض ازجمله درخت ارس یا سرو کوهی است. نکته حائز اهمیت این است که به‌منظور استفاده بهینه از منابع آبی، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که آبیاری تمام این میزان فضای سبز در شرکت از محل پساب تصفیه‌شده شرکت و به روش قطره‌ای انجام می‌شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اینکه طبق مطالعات انجام‌شده، درخت ارس در کشورمان بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ سال قدمت دارد، افزود: متأسفانه به‌دلیل بهره‌برداری بیش‌ازحد و نامتعارف، امروز شاهدیم که این گیاه در معرض انقراض قرار گرفته است. درخت ارس دارای عمری طولانی است، مقاومت بالایی دارد، از میوه آن در طب سنتی استفاده می‌شود و از میزان جذب دی‌اکسید کربن زیادی نیز برخوردار است. درعین‌حال، چوب آن به‌لحاظ اقتصادی بسیار ارزشمند است و درعین‌حال برای اسکان پرندگان نیز می‌تواند بسیار سودمند باشد؛ ازاین‌رو بر آن شدیم تا برای تکثیر و نگهداری این‌گونه ارزشمند سرمایه‌گذاری و به پیشگیری از انقراض آن کمک کنیم.

همه این تصمیمات و اقدامات فولاد مبارکه در این حوزه برخاسته از یک تفکر است نه یک رویداد مقطعی

طیب‌نیا در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: همه این تصمیمات و اقدامات فولاد مبارکه در این حوزه برخاسته از یک تفکر است، نه یک رویداد مقطعی. نگاهی که ما در فولاد مبارکه در همه حوزه‌ها ساری و جاری کرده‌ایم توسعه پایدار است. اساساً وقتی در فولاد مبارکه از یک تفکر سخن می‌گوییم، تلاش کرده‌ایم در عمل نیز برای آن برنامه‌ریزی و اقدامات جامعی داشته باشیم.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط