توصیه به خریداران سکه از مرکز مبادله ارز و طلا

عرضه سکه طلا در مرکز مبادله پس از ۱۰ دوره حراج باعث شده، بازار آزاد دچار سرخوردگی شود. افزایش قیمت سکه هم کسادی بازار را تشدید کرده و کمتر کسی حاضر می‌شود با این عدد‌ها دنبال خرید سکه باشد. پس بعضی‌ها می‌خواهند انتقام بگیرند

به گزارش رصد روز، شایعه کیفیت پایین سکه می‌تواند تلاش گروهی از فعالان بازار سکه، به‌خصوص آن‌هایی باشد که کار و کاسبی‌شان کساد شده وگرنه سکه‌های عرضه شده در حراج مرکز مبادله ارز و طلای ایران، همگی توسط بانک مرکزی ضرب شده‌اند و استاندارد عیار ۹۰۰ را رعایت می‌کنند. مواردی ازاین‌دست هنگام عرضه لاستیک دولتی، فروش گوشت وارداتی و عرضه مرغ منجمد تکرار می‌شود.

جریان عیار سکه حراجی چیست؟
حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، زیر نظر بانک مرکزی انجام می‌شود و استاندار‌ها همان استاندارهاست. مرکز مبادله ارز و طلای ایران به‌محض انتشار شایعه درباره خلوص و عیار سکه‌ها بیانیه‌ای رسمی منتشر کرد و در آن توضیح داد، عیار سکه حراجی مرکز مبادله ۹۰۰ در هزار است.

سکه طلای بهارآزادی موجود در بازار آزاد از همین کیفیت و عیار برخوردار است و کسی جز بانک مرکزی نمی‌تواند سکه ضرب کند. می‌ماند آن پلمب و وکیوم که از چند سال پیش به این‌طرف یک گزینه پیشنهادی است تا خدای‌نکرده تقلبی صورت نگیرد.

سکه بهارآزادی پلمب به‌ تنهایی امتیاز ویژه‌ای ندارد. حتی توصیه شده موقع خرید سکه به وکیوم دقت کنید، مهر و امضا و آدرس و نام طلافروشی که عامل پلمب بوده را بررسی کنید و اگر مورد مشکوکی دیدید، از خرید سکه انصراف دهید.

سکه بهارآزادی تقلبی را با پلمب و وکیوم راحت‌تر می‌توانند به خلق‌الله قالب کنند. برای همین بعضی طلافروشی‌ها موقع خرید سکه پلمب را می‌شکنند و از نزدیک صحت و سلامت سکه را بررسی کنند.

شایعه عیار سکه حراجی از کجا آمده؟
شایعه عیار سکه حراجی دهان‌به‌دهان چرخیده است؛ فروشندگان می‌گویند از یکی شنیده‌اند سکه طلای بهارآزادی که به حاضران در حراج مرکز مبادله ارز و طلای ایران تحویل داده شده، کم‌رنگ است؛ اما وقتی بگویید درباره موضوع کمی توضیح بدهند نمی‌توانند.

شایعه ناخالصی سکه طلا عرضه شده در حراج مرکز مبادله به بهانه رنگ متفاوت آن‌ها مطرح شده است. بعضی‌ها سکه را مقابل مصنوعات طلا می‌گذارند و می‌گویند ببین! کم‌رنگ است. احتمالا خودتان می‌توانید حدس بزنید ماجرا از کجا سرچشمه می‌گیرد؛ اما محض اطمینان خاطر بقیه، باید بگوییم عیار ۹۰۰ در طلای سکه‌های حراجی مرکز مبادله ارز و طلا، باعث می‌شود نسبت به طلای مورداستفاده در مصنوعاتی رایج، ظاهری متفاوتی پیدا کند. رنگ کدر سکه نسبت به طلاجات کاملا طبیعی است.

شایعه ناخالصی به بهانه رنگ سکه حراجی در مرکز مبادله و ارز به‌اصطلاح برای زدن توی سر مال و ارزان خریدن سکه‌ها مطرح شده است. دقیقا مثل رفتاری که چند سال پیش با سکه بدون پلمب بانک کارگشایی در پیش گرفتند.

چرا درباره عیار سکه شایعه ساختند؟
حراج سکه طلا در مرکز مبادله پس از ۱۰ دوره حراج باعث شده بازار آزاد دچار سرخوردگی شود. افزایش قیمت سکه هم قطعا موثر است و به کسادی بازار می‌انجامد؛ چون کسی حاضر نیست با این عدد‌ها دنبال خرید سکه باشد.

بازار سکه به‌این‌ترتیب قفل شده و ازیک‌طرف با فریز شدن قیمت روبرو است و از طرف دیگر به زمین سفت رکود برخورد کرده است. سرمایه‌گذاران در چنین شرایطی حاضر نیستند ریسک کنند و دارایی خود را بفروشند. قیمت سکه در نتیجه این اتفاق پایین نمی‌آید و خریدوفروش راکد می‌شود. در موردی مثل این، رنگ و لعاب سکه را بهانه کرد‌ه‌اند و به خیال خودشان می‌خواهند تقاضای خرید را سمت خودشان بکشند.

مرکز مبادله ارز و طلای ایران در اطلاعیه خود به این مسئله اشاره کرده است و سعی دارد بگوید ادعای مطرح شده درباره کیفیت ربع‌سکه و سکه نیم‌بهار آزادی و طرح مسائلی مثل کدر بودن رنگ آن‌ها تنها یک تلاش مذبوحانه است.

حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران از سال گذشته به‌منظور ساماندهی بازار طلا آغاز شد. تاکنون ۱۰ مرحله حراج سکه انجام گرفت. ابتدا فقط امکان خرید ربع‌سکه وجود داشت، اما کم‌کم خرید نیم سکه و تمام سکه هم در فهرست قرار گرفت.

خریداران سکه از مرکز مبادله ارز و طلای ایران طبق برنامه برای تحویل سکه اقدام می‌کنند؛ ولی گزارش‌ها نشان می‌دهد وقتی سکه را به بازار آزاد می‌برند تا بفروشند، برایشان طاقچه بالا می‌گذارند. به‌ظاهر می‌گویند سکه مشکل دارد تا آن را مفت بخرند. بعد خودشان پلمب می‌کنند و می‌فروشند!

اگر شما هم سکه از حراجی خریده‌اید یا می‌خواهید این سکه را در بازار بخرید این را بدانید که تمامی سکه‌های ضرب‌شدن توسط بانک مرکزی از سال ۱۳۰۸ به بعد، دارای عیار ۹۰۰ در هزار هستند و ناخالصی سکه‌ دولتی در بهترین حالت شایعه و در صورت تکرار و اصرار خباثت است.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط