به گزارش رصد روز، شکیرا ایزابل مبارک ریپل خواننده مشهور کلمبیایی که بیشتر به نام شکیرا شناخته می شود، سال ۲۰۱۱ نامزدی اش با پیکه را علنی کرد. در نهایت نیز این دو سال ۲۰۲۲ از یکدیگر جدا شدند.
شکیرا ایزابل مبارک ریپل (انگلیسی: Shakira Isabel Mebarak Ripoll؛ زادهٔ ۲ فوریه ۱۹۷۷) خواننده و ترانهنویس کلمبیایی است. او در ۱۳ سالگی نخستین ترانه خود را زیر نظر سونی میوزیک کلمبیا ضبط کرد. بعد از شکست دو آلبوم اولش، افسون (۱۹۹۱) و خطر (۱۹۹۳)، او موفق شد با دو آلبوم بعدی خود، پابرهنه (۱۹۹۵) و دزدان کجایند؟ (۱۹۹۸) به محبوبیت بسیاری در بین کشورهای اسپانیاییزبان دست یابد. نخستین آلبوم انگلیسی زبان او با نام سرویس رختشویی در سال ۲۰۰۱ میلادی منتشر شد و بیش از ۱۳ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان فروخته شد که در این میان تکآهنگهای «هرگاه، هرجا» و «در زیر تنپوشت» توانست از محبوبیت ویژهای برخوردار شود و شهرت شکیرا را به عنوان پیشرو در عرصه موسیقی متقاطع به وجود آورد. اغلب از شکیرا با عنوان «ملکهٔ موسیقی لاتین» یاد میشود و برای تنوعپذیری در زمینهٔ موسیقی معروف است.
موفقیت او، بیشتر با آلبومهای اسپانیایی زبانش از جمله دلبستگی دهانی جلد ۱ (۲۰۰۵)، خورشید در میآید (۲۰۱۰) و شخص زرین (۲۰۱۷) تثبیت شد و همه اینها در صدر جدول بیلبورد آلبومهای لاتین قرار گرفتند. درضمن آلبومهای انگلیسی او از جمله دلبستگی دهانی جلد ۲ (۲۰۰۵)، گرگ ماده (۲۰۰۹) و شکیرا (۲۰۱۴) در کشورهای مختلف جهان دارای گواهی طلا، پلاتین یا چند پلاتین در انجمن صنعت ضبط آمریکا هستند. برخی از ترانههای او نیز در چندین کشور مختلف در صدر جدول محبوبیت قرار داشتند، از جمله «شکنجه»، «باسن دروغ نمیگوید»، «دروغگوی زیبا»، «واکا واکا (این بار نوبت آفریقاست)»، «لوکا» و «باجگیری». شکیرا در دو فصل از مجموعه تلویزیونی مسابقه آوازخوانی آمریکایی آوا (۲۰۱۳–۲۰۱۴) به عنوان داور و مربی مشارکت کرد.
شکیرا جوایز متعددی دریافت کردهاست، ازجمله سه جایزه گرمی، دوازده جایزه گرمی لاتین، چهار جایزه موزیک ویدئوی امتیوی، هفت جایزه موسیقی بیلبورد، سیونه جایزه موسیقی لاتین بیلبورد، شش رکورد جهانی گینس و یک ستاره در پیادهروی مشاهیر هالیوود. در سال ۲۰۰۹، بیلبورد او را به عنوان برترین هنرمند زن لاتین معرفی کرد. شکیرا با فروش بیش از ۷۵ میلیون رکورد در سراسر جهان، همچنان یکی از پرفروشترین هنرمندان موسیقی در جهان است.او بهعنوان پرمخاطبترین هنرمند لاتین در نرمافزار اسپاتیفای قرار گرفت و به یکی از تنها سه هنرمند زن تبدیل شد که دو ویدیو با بازدید بیش از دو میلیارد در یوتیوب دارد. او به دلیل کارهای خیرخواهانه خود در بنیاد بارفوت و سهم وی در موسیقی، جوایز هنرمند سال آکادمی موسیقی لاتین و هنرمند سال بنیاد هاروارد را در سال ۲۰۱۱ دریافت کرد همچنین او در سال ۲۰۱۱ به پست کمسیون مشورتی رئیسجمهور در زمینه تعالی آموزشی برای اسپانیاییها در ایالات متحده آمریکا منصوب شد. مجله فوربز او را در لیست زنان پردرآمد موسیقی در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۹ قرار داد. شکیرا اولین هنرمندی است که سه بار در جام جهانی فیفا اجرا کرد.
شکیرا در شهر بارانکیا، کلمبیا زاده شد. او تنها فرزند ویلیام مبارک چادید و نیدیا دل مارمن ریپل تورادو است. پدربزرگ و مادربزرگ پدری او اهل لبنان هستند اما به نیویورک مهاجرت کردند، جایی که پدر او به دنیا آمد. سپس پدرش در ۵ سالگی به کلمبیا مهاجرت کرد. نام شکیرا برگرفته از لغت عربی “شاکره” است که همان مؤنث لغت “شاکر” به معنای شکرگزار است. او از طرف مادرش دارای اجداد کاتالانی، اسپانیایی و ایتالیایی است. شکیرا دارای مذهب کاتولیک است و در مدارس کاتولیک درس خوانده. او از ازدواج قبلی پدرش هشت خواهر و برادر بزرگتر دارد.شکیرا بخش اعظم دوران جوانی خود را در بارانکیا، شهری واقع در سواحل شمالی کارائیب کلمبیا گذراند و اولین ترانه خود را با نام “La Rosa De Cristal” (به فارسی: گل رز بلوری) هنگامی که تنها ۴ سال داشت نوشت؛ در همان دوران، او مجذوب داستاننویسی پدرش با ماشینهای تحریر شد، و از وی درخواست یک داستان به عنوان هدیه کریسمسش کرد. او آن ماشین تحریر را در هفت سالگی از پدرش گرفت و از آن زمان به بعد، نوشتن ترانههایش را ادامه داد. سرانجام این ترانهها به آهنگ تبدیل شدند. وقتی که شکیرا دو ساله بود، یکی از برادران ناتنیاش را در یک تصادف رانندگی از دست داد. شش سال بعد، در هشت سالگی، شکیرا اولین ترانه خود را با عنوان “Tus gafas oscuras” (به فارسی: عینک تاریک تو) نوشت، که از پدرش الهام گرفته بود که سالها برای مخفی کردن غم و اندوه خود عینک تیره میپوشید.